به گزارش راهبرد معاصر؛ مشاهدات خبرنگار فارس از عرضه گوشت قرمز در سطح پایتخت، حاکی از آن است که در فروشگاههای زنجیرهای گوشت گوسفندی گرم کیلویی 370 هزار تومان، گوشت گرم گوساله هر کیلو 310 هزار تومان و گوشت گردن گوسفندی هر کیلو 290 هزار تومان عرضه میشود.
بر اساس مشاهده خبرنگار فارس از فروشگاههای بزرگ در مرکز تهران، فروش گوشت قرمز گرم بدون محدودیت انجام میشود.
چند ماه گذشته قیمت گوشت قرمز در بازار از کیلویی 500 هزار تومان عبور کرده بود، بر اساس اعلام مرکز آمار 14 میلیون راس دام به کشتارگاهها در سالهای 1401 و 1400روانه شده بود که دو برابر استاندارد هر ساله است.
به گفته دامداران، کمبود و گرانی نهاده موجب شده بود آنها دام خود را روانه کشتارگاهها کنند که در بین آنها دامهای مولد هم کم نبود؛ نتیجه اینها باعث کمبود و گرانی گوشت شده بود.
پیگیری های خبرنگار فارس از وزارت جهاد کشاورزی حاکی است که در سال جدید 1.3 میلیون تن نهاده بین دامداران توزیع شده که قیمت را برای دامداران پایین آورده است، کشتار دام هم به رقم استاندارد 8 میلیون راس رسیده است که اثر آن در کاهش قیمت بازار از همین الان دیده میشود و تاثیر اصلی روی قیمت بازار از سال جدید خواهد بود.
به گفته قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی تا پایان ماه مبارک رمضان 30 هزار تن گوشت وارد کشور میشود.
با این حال گزارشهایی هم از استانهای مختلف کشور وجود دارد که نشان میدهد بر توزیع گوشت در استانها، نظارت چندانی از سوی ادارات کل انجام نمیشود.
یکی از مخاطبان خبرگزاری فارس در شهر شیراز، به خبرنگار فارس گفت: اینجا خبری از توزیع گوشت گرم گوسفندی و گوساله با قیمت 310 و 370 هزار تومان نیست، گوشت منجمد برزیلی با قیمت کیلویی 450 هزار تومان عرضه میشود که آن هم صفهای طولانی دارد و خیلی اوقات به افرادی که در صف ایستادهاند، نمیرسد.
به گفته وی، در شیراز قیمت گوشت گرم در قصابیها، نزدیک به هر کیلو 600 هزار تومان است.
پیگیری خبرنگار فارس حاکی است گوشتهای گرم به اصلاح دولتی، با وجود وفور در کشور، در برخی استانها در نبود نظارت دقیق بر عرضه، به کبابیها میرسد.