تشریح جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب وزیر اطلاعات: به هر تهدیدی پاسخ محکمی می‌دهیم شمخانی: پاسخ نامه ترامپ «خویشتندارانه» است امام جمعه تهران: نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است / آمریکا نمی‌فهمد تهدیدات بی‌اثر خواهد بود سردار نقدی: باید برای یک عملیات بزرگ آماده شویم قطعنامه راهپیمایی روز قدس: نتانیاهو قصاب غزه باید محاکمه شود قالیباف در مراسم روز جهانی قدس: تعرض به حریم ایران جرقه در انبار باروت است پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند جیش الظلم حمله به واحد گشت انتظامی ایرانشهر را بر عهده گرفت | اولین تصویر از شهید حسین تیمورپور مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهر‌های کشور آغاز شد تیراندازی به عوامل گشت انتظامی در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال یکی از با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود تکذیب ادعای افزایش افغانستانی‌ها در ایران سخنگوی دولت: با جدیت در مسیر اصلاحات ساختاری حرکت می‌کنیم پزشکیان: با جدیت پیگیر صدور به موقع مجوز‌های مورد نیاز سرمایه‌گذاران هستیم

رئیس‌جمهور در نشست سران «جی. ئی. سی. اف» الجزایر شرکت می‌کند

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت از حضور رئیس‌جمهوری در هفتمین نشست سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز (جی. ئی. سی. اف) در الجزایر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 24
کد خبر: ۲۲۹۸۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ احمد اسدزاده گفت: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در راس هیاتی بلندپایه در هفتمین نشست سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) شرکت و سخنرانی می‌کند.

وی بیان‌داشت: طرح مواضع ایران درباره راهبرد‌ها و سیاست‌های مجمع برای حفظ منافع جمعی اعضا، ارتقای همکاری‌ها و مشارکت اعضا در توسعه گاز طبیعی، نقش این سوخت پاک در تامین امنیت انرژی و لزوم توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت گاز و دیدار‌های دوجانبه از برنامه‌های اصلی حضور رئیس‌جمهوری در این رویداد است.

اسدزاده افزود: این نشست زمینه را برای مشارکت در گفتگو‌های سازنده و به‌اشتراک‌گذاری دیدگاه‌های اعضا درباره تحولات اخیر و چشم‌انداز‌های آینده در حوزه انرژی و به‌ویژه گاز طبیعی فراهم می‌کند.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت خاطرنشان‌کرد: پیش از برگزاری نشست سران در نشست گروه عالی‌رتبه و نشست فوق‌العاده وزیران نفت و انرژی کشور‌های عضو که «جواد اوجی» وزیر نفت نیز حضور خواهد داشت، اسناد اساسی از جمله بیانیه نشست سران آماده می‌شود.

وی ادامه‌داد: در حاشیه این اجلاس رویداد‌های مهمی مانند آیین رسمی گشایش دفتر مرکزی موسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف در الجزایر که فرصتی برای شراکت راهبردی اعضا در بخش‌های مختلف فناوری صنعت گاز است، رونمایی از تازه‌ترین نسخه چشم‌انداز گاز جهان، آیین اهدای جوایز برای تجلیل از افراد و موسسه‌های نمونه به دلیل مشارکت فعال در صنعت گاز و مراسم امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا و موسسه تحقیقات اقتصادی برای آسه‌آن و شرق آسیا برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات گاز جی‌ئی‌سی‌اف یکی از دستاورد‌های مهم همکاری میان اعضاست که دارای یک کمیته علمی فنی با حضور کشور‌های عضو است، گفت: این کمیته که کار خود را قبل از افتتاحیه رسمی مرکز آغاز کرده است و تاکنون ۳۰ طرح ارسالی از کشور‌های عضو را بررسی کرده و از میان این طرح‌ها، پنج طرح را برای اجرا انتخاب کرده است. یکی از این طرح‌ها تحت عنوان طرح مدیریت و جمع‌آوری گاز‌های مشعل از پنج طرح معرفی شده از طرف ایران پیشنهاد شده و قرار است به‌عنوان اولین اولویت توسط مؤسسه تحقیقات گاز اجرا شود.

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت افزود: همچنین باتوجه‌به تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل امور اوپک مجامع و سازمان‌های بین‌المللی در انعکاس تلاش‌ها و موفقیت‌های ایران در شرایط تحریمی، پژوهشگاه صنعت نفت برای دریافت جایزه جی‌ئی‌سی‌اف انتخاب شده که در اجلاس یادشده جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

اسدزاده اظهار داشت: نشست سران جی‌ئی‌سی‌اف به‌موجب اساسنامه این مجمع باهدف تحکیم جایگاه سیاسی مجمع در عرصه بین‌الملل انرژی و تأکید همکاری‌ها میان اعضا همسو با اهداف مجمع هر دو سال یک‌بار در یکی از کشور‌های عضو برگزار می‌شود که هفتمین نشست سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در روز دوم مارس (۱۲ اسفندماه) در جمهوری دموکراتیک الجزایر با حضور رؤسا و مقام‌های ارشد کشور‌های عضو برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: دوحه (قطر) در سال ۲۰۱۱ میلادی، مسکو فدراسیون (روسیه) در سال ۲۰۱۳ میلادی، تهران (جمهوری اسلامی ایران) در سال ۲۰۱۵ میلادی، سانتاکروز (بولیوی) در سال ۲۰۱۷ میلادی، مالابو (گینه استوایی) در سال ۲۰۱۹ میلادی، دوحه (قطر) در سال ۲۰۲۲ میلادی به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته نشست بوده‌اند.

شایان‌ذکر است که ایران میزبان هشتمین نشست سران کشور‌های صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر