نرخ باروری در سیستان و بلوچستان بالاتر از میانگین کشوری است-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

نرخ باروری در سیستان و بلوچستان بالاتر از میانگین کشوری است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نرخ باروری سیستان بلوچستان ۲.۱ فرزند به ازای هر زن است که این رقم بالاتر از میانگین کشوری است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 04
کد خبر: ۲۳۱۱۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهدی زنگنه ظهر امروز دوشنبه در همایش پیشگیری از ناباروری اظهارکرد: نرخ باروری سیستان بلوچستان ۲.۱ فرزند به ازای هر زن است درحالی که میانگین کشوری نرخ باروی ۱.۶ فرزند به ازای هر زن است.

وی ادامه داد: افزایش سن ازدواج، تک فرزندی، تاخیر در فرزندآوری، فاصله زمانی بین ازدواج و تولد فرزند اول (متوسط کشوری ۳.۵ سال)، فاصله بین فرزندان (متوسط کشوری ۵.۵ سال) و ناباروری از عوامل تاثیر گذار در کاهش باروری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: فردی که تاکنون موفق به بارداری نشده باشد، به ناباروری اولیه مبتلاست و ناباروری ثانویه زمانی است که فرد یکبار تجربه بارداری را داشته است، اما بعد از آن دیگرباردار نشده است.

متخصص درمان ناباروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این همایش گفت: عوامل محیطی و سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، چاقی، کاهش وزن زیاد و... بر باروری تأثیر می‌گذارند.

مرضیه قاسمی ادامه داد: خوشبختانه ناباروری در حال حاضر قابل درمان است و متخصصین مراکز درمان ناباروری درمان‌های خاص بر اساس عوامل مؤثر در ناباروری، طول مدت ناباروری، سن زن تجویز می‌کنند.

وی عنوان کرد: ناباروری مردان نیز با روش‌های مختلفی از جمله درمان‌های دارویی و نیز گاهی جراحی درمان می‌شود و لازم است فرد به اورولوژیست مراجعه کند.

عضو هیئت علمی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این همایش اظهار کرد: میکروپلاستیک‌ها ذرات پلاستیکی هستند که در محیط زیست وجود دارند و منجر به ناباروری می‌شوند.

غائب زاده تصریح کرد: معمولا میکروپلاستیک‌ها از طریق غذا، آب و هوا وارد بدن انسان می‌شوند.

وی افزود: روزانه یک گرم از ذرات میکروپلاستیک از طریق ریه و روده وارد جریان خون هر فرد می‌شود که باعث انواع مختلف بیماری‌ها از جمله ناباروری و سرطان می‌شود. / ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار