به گزارش راهبرد معاصر، علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در هفدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران گفت: ارسطو به افلاطون می گوید اینقدر که بر وحدت مصر هستید، دو اشکال دارد اول اینکه این ارزش را به ضد خود تبدیل می کند دوم مدینه (شهر) را به دهکده تبدیل میکنید.
وی ادامه داد: علم سیاست در ذات خود سختیهای بیشتری دارد؛ کانت میگوید شاید سختترین دانشها در حوزه سیاست است چون در علوم دقیقه با موجودات بی جان طرف هستیم، اما اینجا با انسانها و ارادههایشان طرف هستیم.
لاریجانی درباره این دیدگاه که برخی میگویند جایگاه آمریکا و غرب در حال افول است و غرب از نقش تعیین کنندگی برای خود افول کرده گفت: این دیدگاه الان زیاد دیده و شنیده میشود، اما آمریکا و غرب نقش تخریب کنندگی خود را دارد و توان درگیر کردن رقبایش را دارد. شاید علت این دیدگاه به برخی ویژگیهای ذاتی مدرنیته برگردد و برخی هم به نتیجه تجربی تحولات و اقدامات برمیگردد که سیاست مداران در علل رفتار آمریکا با آن مواجه شدند.
وی افزود: باید مواجهه ما در مسائل سیاسی و بین الملل بر مدار منافع ملی تنظیم شود و این موضوع یک مسئله اساسی است.
لاریجانی تصریح کرد: نتیجه همه مراودات دیپلماتیک یک مقصد اصلی باید داشته باشد و آن هم تسهیل توسعه ملی ایران است که شامل رشد اقتصادی و دموکراسی است.
رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: حفظ و سامان بخشی بر مزیتهای منطقهای نکته دیگری است که باید به آن توجه کرد که خود جریان مقاومت تبلور این موضوع است.
وی افزود: جریان مقاومت که بر مبنای فرهنگ اسلامی استوار است یک ماهیت سرنوشت ساز برای منطقه دارد، البته لازم است ساحت سیاسی آن، همپای ساحت امنیتی آن گسترش پیدا کند.
لاریجانی با بیان اینکه اگر خصوصیت تکثر را از کشور بگیرید تبدیل به دهکده میشود، اظهار کرد: تکثر آراء باعث پیشرفت کشور میشود.
وی با بیان اینکه ما آنقدر مشکلات در کشور داریم که خیلی تفاوت زیادی ندارد که جهان را چند قطبی ببینیم، افزود: جایگاه آمریکا از نظر تعیین کنندگی نظم جهانی در حال افول است، اما همچنان نقش تخریب کنندگی دارد./ فارس