بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

نیجریه در آستانه پیوستن به «بریکس»

رسانه‌های محلی نیجریه اعلام کردند وزیر خارجه این کشور در سفر اخیرش به روسیه اعلام کرده که این کشور در حال بررسی پیوستن به گروه «بریکس» است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 09
کد خبر: ۲۳۱۸۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، «یوسف توگار» وزیر خارجه نیجریه اعلام کرد این کشور در حال بررسی پیوستن به گروه کشور‌های «بریکس» است.آن‌گونه که رسانه‌های محلی نیجریه اعلام کردند یوسف توگار این اظهارات را در سفر اخیر به مسکو بیان کرده است.

 

اوایل اسفند «مزووکیلی ماکتوکا» سفیر آفریقای جنوبی در روسیه در گفتگو با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد در حال حاضر ۲۵ کشور در فهرست انتظار پیوستن به بریکس هستند و پیش‌بینی می‌شود اعضای جدیدی در نشست کازانِ روسیه به این گروه معرفی شوند.

 

ماکتوکا درادامه افزود: روشن شدن چگونگی پیوستن یک کشور به بریکس مهم است. من نمی‌خواستم از کلمه پیوستن استفاده کنم برای عضوشدن در گروه بریکس دو فرآیند وجود دارد.

 

وی دراین‌باره تشریح کرد: در فرآیند شمار یک، کشور موردنظر می‌تواند قصدش برای پیوستن به بریکس را نشان دهد. در فرآیند شماره دو، می‌توانید مستقیماً درخواست دهید و بگویید من می‌خواهم به بریکس بپیوندم. هم‌اکنون ۶ کشور از این ۲۵ کشور درخواست رسمی داده‌اند و بقیه نیز اعلام تمایل کرده‌اند، با این حال تا اجلاس بریکس در اکتبر در شهر کازان فهرست نامزد‌های نهایی مشخص خواهد شد و بریکس بزرگ‌تر خواهد شد.

 

اوایل دی ماه «آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در گروه «بریکس» اعلام کرد که ۵ کشور ایران، عربستان سعودی، امارات، اتیوپی، و مصر از امروز اول ژانویه ۲۰۲۴ به بریکس می‌پیوندند.

 

کشور‌های گرروه بریکس که در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، در ماه آگوست گذشته از شش کشور دیگر دعوت کرد تا به این گروه بپیوندند؛ گروهی که هدف آن مقابله با سلطه نظم جهانی به رهبری آمریکاست.

 

روسیه گروه بریکس را در سال ۲۰۰۹ تأسیس کرد و در حال حاضر ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۳۰ درصد از جغرافیای جهانی و ۲۴ درصد از تولید اقتصادی جهانی را تشکیل می‌دهد.پنج کشور جدید با شرکت در آخرین نشست بریکس در دوربانِ آفریقای جنوبی، در اوایل ماه ژانویه این دعوت را پذیرفتند و نمایندگان آن‌ها در نشست بریکس در ۳۰ ژانویه در مسکو شرکت کردند.با این حال، کشور آرژانتین پس از پیروزی خاویر مایلی، رئیس‌جمهور راست‌گرا و افراطی در ماه گذشته، درخواست این کشور برای پیوستن به بریکس را لغو کرد./ مهر

ارسال نظر