رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

افزایش ۲.۵ میلیارد بشکه‌ای ذخایر نفت و گاز ایران در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: سال ۱۴۰۲ حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار بشکه معادل نفت به ذخایر نفت خام و گاز طبیعی ایران اضافه و چند میدان تازه نفتی هم کشف شد
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 10
کد خبر: ۲۳۲۱۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن خجسته‌مهر امروز (یکشنبه، ۲۰ اسفندماه) در آیین امضای قراردادهای اجرای طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه درباره حق حاکمیت ایران بر بخشی از میدان آرش، مواضع رسمی از سوی وزارت امور خارجه مطرح می‌شود، اظهار کرد: حاکمیت ایران بر بخشی از میدان گازی آرش انکارناپذیر است.

وی ادامه داد: برنامه اکتشاف در حوزه سرزمینی در پارس جنوبی پایان نیافته و یک چاه اکتشافی جدید حفاری و تکمیل شده است و در حال مطالعه برای چاه دوم اکتشافی هستیم.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۵ میلیارد بشکه به ذخایر نفتی و گازی ایران اضافه و چند میدان جدید نفتی نیز کشف شد.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه برای نگهداشت توان تولید از پارس جنوبی و افزایش برداشت گاز از این میدان سه روش را در دستور کار داریم، گفت: اقدام نخست حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در کنار چاه‌های پیشین به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار است که قرارداد آن با چهار شرکت اکتشاف و تولید ایرانی امضا شده است.

وی اقدام دوم را اسیدکاری گسترده چاه‌های گازی در میدان پارس جنوبی دانست و افزود: فشارافزایی به‌عنوان سومین اقدام انجام می‌شود تا حداکثر تولید صیانتی در میدان مشترک پارس جنوبی به انجام برسد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه با برنامه‌های نگهداشت، تولید در زمستان امسال به روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسید، ادامه داد: این طرح گسترده‌ای است و مانند قطر در بازه‌ای چند ساله اجرا می‌شود.

خجسته‌مهر صادرات گاز ایران به عراق را در بازه‌های زمانی متفاوت دانست و گفت: از دو نقطه به عراق گاز صادر می‌کنیم و کارگروهی مشترک برای همکاری‌های نفتی برقرار است.

وی تأکید کرد: ظرفیت همکاری بین ایران و عراق شامل فعالیت‌های اکتشافی در بلوک‌های مرزی، استفاده از گازهای مشعل عراق در کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ (پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس) و توسعه میدان‌های نفت و گاز است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر