دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

نکات کلیدی درباره سلامت آجیل شب عید

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو، نکات کلیدی در مورد سلامت آجیل شب عید عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 13
کد خبر: ۲۳۲۶۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، مهدی انصاری، با اشاره به برخی تقلبات در آجیل و تنقلات، گفت: یکی از تنقلات مهمی که در ایام عید بسیار مورد توجه مردم قرار می‌گیرد، انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز است که می‌تواند کیفیت بسیار متنوعی داشته باشد.

 

وی افزود: نکته‌ای که باید در مورد آجیل توجه شود این است که برخی سودجویان برای اینکه رنگ و لعاب قابل توجه به آن دهند از رنگ‌هایی استفاده می‌کنند که به ظاهر زعفرانی است اما با توجه به قیمت بالای زعفران، در برخی موارد از زعفران استفاده نشده و از رنگ‌های مصنوعی و بعضی موارد رنگ‌های خطرناکی استفاده می‌شود که برای سلامتی به شدت مضر است.

 

انصاری ادامه داد: در صورتی که آجیل به عنوان به ماده مغذی در حد معقول مصرف شود، مفید است ولی استفاده از آجیل‌هایی با رنگ مصنوعی به شدت خطرناک بوده و می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را ایجاد کند.

 

وی به مردم توصیه کرد تا جایی که امکان دارد آجیل‌هایی با رنگ طبیعی و کم نمک تهیه و مصرف کنند.

 

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در آجیل معمولاً نمک زیادی وجود دارد که برای مصرف کنندگان به خصوص مبتلایان به فشارخون خطرآفرین بوده، همچنین ممکن است از نمک‌های متفرقه استفاده شود که همین نمک‌ها حاوی آلودگی‌های متعددی از جمله فلزات سنگین، آرسنیک و…، است، لذا در صورت مصرف آجیل بو داده ترجیحاً آجیل خام یا کم نمک تهیه کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه هنگام تهیه آجیل حتماً به عدم نمناکی و خشک بودن آن دقت کنید، گفت: اگر آجیل در محیط مرطوب نگهداری شده و حالت نم زدگی داشته باشد، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ و انواع میکروب‌ها است و می‌تواند سمومی از جمله آفلاتوکسین را تولید کند.

 

انصاری در پایان گفت: گاهی نمناکی به علت شرایط نگهداری نامناسب است و گاهی متأسفانه عمداً به آجیل زده می‌شود که سنگین‌تر شود. در هر دو حالت علاوه بر بحث تقلب، رشد قارچی هم ایجاد شده که بسیار خطرناک است. بنابراین آجیل بی نمک و یا کم نمک بی رنگ و ترد و تازه قابل قبول است./ مهر

ارسال نظر