به گزارش راهبرد معاصر؛ کابلهای آسیبدیده شامل سیستم کابل غرب آفریقا (WACS) با طول ۱۴٬۵۳۰ کیلومتر، آتلانتیک جنوبی ۳ (SAT-۳) با طول ۱۳٬۰۰۰ کیلومتر، MainOne و ACE میشوند. این خطوطِ فیبر نوری در اقیانوس اطلس، شاهرگهای حیاتی انتقال دادههای اینترنت بین آفریقا و سایر قارهها هستند.
تاکنون حداقل هشت کشور بهشدت تحتتأثیر قرار گرفتهاند که از میان آنها میتوان به ساحلعاج، لیبریا، بنین، غنا، نیجریه و کامرون اشاره کرد.
دلیل قطعی همچنان مشخص نیست؛ اما برخی باور دارند که رانش زمین زیرآبی باعث قطعی کابلهای یادشده در سواحل غربی آفریقا شده است. نتبلاکس، گروه نظارت بر وضعیت اینترنت، با استناد بر دادههای شبکه که افت محسوس ارتباطات در این مناطق را نشان میدهد، این حادثه را اختلالی عمده توصیف کرد.
تعمیر کابلهای زیردریایی کار پیچیدهای است که به کشتیهای تخصصی برای مکانیابی و رفع شکستگی نیاز دارد. سخنگوی کلادفلر، ارائهدهندهی خدمات CDN که به رفع این حادثه کمک میکند، هشدار داد: «بسته به محل آسیب و پیچیدگی تعمیر و شرایط آبوهوایی، تعمیرات ممکن است هفتهها تا ماهها طول بکشد.»
MTN، ارائهدهندهی خدمات مخابراتی در آفریقا، اعلام کرد که کشتیهای تعمیر برای ترمیم کابلهای آسیبدیدهی WACS و ACE اعزام شدهاند. مالکان دیگر کابلها ازجمله شرکت مخابراتی فرانسوی Orange نیز به تلاش برای ترمیم پیوستهاند.
بااینهمه، تا زمان اتمام این تعمیرات وسیع، میلیونها نفر در غرب آفریقا از دسترسی پایدار به اینترنت محروم خواهند ماند. تا همینحالا نیز قطعی اینترنت کسبوکارها و خدمات مالی و فعالیتهای روزمره را مختل کرده است.
در غنا، برای مقابله با مشکلات ارتباطی، ساعات معاملات بورس اوراق بهادار تمدید شد و در نیجریه، یکی از شرکتهای بزرگ سیمان بهدلیل مشکلات اینترنت مجبور شد کنفرانس مالی با سرمایهگذاران را لغو کند.
دراینمیان، گزارشهایی از قطعی در آفریقایجنوبی و جزیرهی موریس در سواحل جنوبشرقی آفریقا نیز از رسیدن پسلرزههای این حادثه به سایر نقاط قاره خبر میدهند. / زومیت