جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند

طرح پیشنهادی آمریکا برای آتش‌بس در غزه

طرح پیشنهادی آمریکا برای آتش‌بس در غزه جان کربی، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری امشب تأیید کرد که «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) طرحی را برای آتش‌بس/تبادل اسرا به گروه حماس ارائه داده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 08
کد خبر: ۲۳۵۳۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان جزئیاتی از طرح آتش‌بسی که آمریکا به حماس پیشنهاد داده ارائه داده است.

یک منبع آگاه به این موضوع به سی‌ان‌ان گفت که هدف از طرح آمریکا کاستن از شکاف‌های موجود در مذاکرات جاری، کمک به برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و حماس در غزه و آزادی اسرای اسرائیلی از غزه بوده است.

طبق این گزارش، طرح جدید در جریان مذاکرات قاهره به حماس ارائه شد و سوق دادن اسرائیل به سمت آزاد کردن شمار بیشتری از زندانی‌های فلسطینی در ازای حدود ۴۰ اسیر اسرائیلی را شامل می‌شود. این نخستین مرحله از یک طرح سه مرحله‌ای است.

قبل از این دور از مذاکرات در قاهره رسانه‌های مختلف از جمله سی‌ان‌ان گزارش داده بودند صحبت از آزادسازی نزدیک به ۷۰۰ زندانی فلسطینی است که برخی از آن‌ها زندانیانی هستند که به حبس ابد محکوم شده‌اند.

مقام‌های قطر، مصر و اسرائیل به همراه برنز روز یکشنبه برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس دیدار کردند. مذاکره‌کنندگان حماس هم با مقام‌های سرویس اطلاعاتی مصر دیدار کردند.

منبع مورد استناد سی‌ان‌ان گفته از جمله دیگر مفاد طرح آمریکا بازگشت فلسطینی‌های ساکن شمال غزه که به جنوب گریخته‌اند به خانه و کاشانه‌شان است.

مطابق این گزارش، اسرائیل تا این لحظه مطالبه‌های حماس برای بازگشت بدون مانع ساکنان غزه به شمال و خروج نیرو‌های ارتش اسرائیل از مرکز غزه را نپذیرفته است.

یک دیپلمات که از مذاکرات مطلع است گفت اسرائبل بر بازرسی از فلسطینی‌هایی که قصد سکونت در شمال غزه دارند اصرار دارد.

یک منبع دیگر به سی‌ان‌ان گفت همه طرف‌ها با مطالعه طرح جدید آمریکا موافقت کردند و این طرح سرانجام به سران حماس در غزه ارائه خواهد شد.

وی گفت با توجه به آنکه برقراری ارتباط با سران حماس که گمان می‌رود در شبکه تونلی غزه مستقر هستند دریافت پاسخ از آن‌ها ممکن است چندین روز طول بکشد.

امروز دوشنبه همچنین «سامی ابوزهری» از رهبران جنبش حماس فلسطین تأکید کرد که آنچه درباره پیشرفت در مذاکرات گفته می‌شود، «مانور است و هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد».

ابوزهری با بیان اینکه اسرائیل مخالف پذیرش مطالبات حماس است، گفت: اسرائیل قصد دارد کنترل پرونده بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه را به دست گیرد؛ به گونه‌ای به صورت محدود و مشروط باشد».

وی همچنین تأکید کرد: «گره واقعی مذاکرات، میزان پایبندی اسرائیل به توقف تجاوز در غزه است. اسرائیل به دنبال آتش‌بس در خلال دوره تبادل اسراست تا پس از آن به تجاوز خود ادامه دهد. اسرائیل فکر می‌کند که مقاومت در وضعیت ضعف قرار دارد و می‌تواند شروط خود را تحمیل کند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار