به گزارش راهبرد معاصر، روز گذشته خبر واژگونی مدرسه کانکسی روستای باغیئری مراغه در فضای مجازی منتشر شد. بر اثر این حادثه تعدادی از دانشآموزان دچار آسیب و در بیمارستان بستری شدند.
به گفته اکبریان؛ مدیر آموزش و پرورش مراغه «در این اتفاق 5 دانشآموز روستا به همراه معلم دچار آسیب و به بیمارستان اعزام شدند، دو دانشآموز و معلم مدرسه ترخیص شدند و سه نفر از دانشآموزان برای تکمیل درمان در بیمارستان بستری هستند و به زودی ترخیص خواهند شد.»
سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره دلایل این موضوع به تسنیم اعلام کرد: براثر گردبادی شدید، ساعت 12.40 روز یکشنبه 19 فروردین 1403، مدرسه کانکسی روستای باغیئری مراغه واژگون شد و تعدادی از دانشآموزان آسیب دیدند.
این مدرسه کانکسی، 9 سال قبل در زمان افتتاح مدرسهای در روستای مجاور به درخواست اهالی روستای باغ یئری به این روستا منتقل شد و در زمینی به مالکیت یک خانم به شکل امانت مستقر بود تا با مساعدت اهالی روستا و اختصاص یک قطعه زمین برای احداث مدرسه اقدام شود که متاسفانه تاکنون نتیجهای حاصل نشده است.
این در حالی است که حتی فردی خیر، قصد ساخت مدرسه در روستا داشت اما به دلیل عدم همکاری اهالی روستا در اختصاص زمین برای مدرسه این امر محقق نشد، امیدواریم در سریعترین زمان ممکن مدرسه کانکسی این روستا برچیده شود.
به گفته مسئولان آموزش و پرورش مراغه، حدود چندماه قبل این کانکس توسط جرثقیل یکی از ادارات منطقه، بدون اطلاعرسانی به آموزش وپرورش چند متر جابهجا شد و عدم رعایت اصول فنی در نصب و استقرار مجدد کانکس میتواند دلیل واژگونی باشد.
حمیدرضا خانمحمدی؛ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور پیش از این گفته بود: تعداد کل کانکسهای درس در کشور یک هزار و 73 مورد بود که از این تعداد 363 کانکس جمع شد و 710 کانکس درس باقی مانده است.
وی ابزار امیدواری کرد که تا مهر 1403، مدارس کانکسی بالای 10 دانشآموز حذف شوند.
به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، در طول دولت سیزدهم تاکنون حدود 54 درصد از مدارس کانکسی جمعآوری شده است./ تسنیم