پُرمصرف‌ترین آنتی بیوتیک ها در کشور-راهبرد معاصر
تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ پاداش عجیب قهرمانان دوومیدانی سیستان و بلوچستان کم کاری تیروئید و خطر اختلالات ذهنی و یادگیری در کودکان ببینید/ گازمان را قطع کنید، تلفن‌تان را قطع می‌کنیم! / ماجرای درگیری عجیب ادارۀ گاز و مخابرات پردیس ماجرای کشف ۴ سر بریده در پارک‌های تهران داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد

پُرمصرف‌ترین آنتی بیوتیک ها در کشور

رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، از آموکسی سیلین و سفکسیم را پرمصرف ترین داروهای آنتی بیوتیک در کشور نام برد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 12
کد خبر: ۲۳۵۷۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمدحسین متولی گفت: آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین و سفکسیم، پرمصرف‌ترین داروهای تأمینی در سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی هستند و عدد آن حدود ۵ هزار میلیارد تومان بود.

 

وی با اشاره به آنتی بیوتیک ها به عنوان پرمصرف‌ترین داروها در کشور، حجم زیادی از آن مربوط به مصرف خودسرانه افراد ارزیابی کرد و ادامه داد: بر خلاف تصور عموم، آنتی بیوتیک ها بر عفونت‌های ویروسی بی تأثیر هستند و منجر به بهبود نمی‌شوند؛ به همین دلیل در این عفونت‌ها مصرف آنتی بیوتیک بی اثر و استفاده از انواع دیگر آن برای اثربخشی پرضررتر است.

 

رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: مصرف بیش از حد و غیراصولی آنتی بیوتیک‌ها به باکتری‌ها فرصت می‌دهد مکانیسم‌های دفاعی آنها را برای مقاومت در برابر داروها فعال‌تر کنند. هر زمانی که هر فردی در جامعه یک آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند، باکتری‌های حساس و مفید بدن از بین می‌روند اما باکتری‌های مقاوم شروع به رشد و تکثیر می‌کنند.

 

متولی با تاکید بر مصرف دارو با تجویز پزشک، بیشترین آنتی بیوتیک های تجویزی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ را آزیترومایسین، سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو، سیپروفلوکساسین، سفازولین، لووفلوکساسین معرفی کرد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار