به گزارش راهبرد معاصر؛ این روزها مسئله کمبود آب در سراسر جهان به بحرانی عمومی تبدیل شده است. به همین علت، اقدام برای صرفه جویی در مصرف آن نه تنها باعث کاهش هزینه می شود، بلکه برای کشور و نسل های آینده نیز مفید خواهد بود.
محمدرضا احمد نسب روز دوشنبه اظهار داشت: از ابتدای فروردین تا ۳۱ شهریور امسال، شهروندان تهرانی ۵۸۷ میلیون متر مکعب آب مصرف کردند.
وی افزود: این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۵۶۰ میلیون مترمکعب بوده است که نشانگر افزایش ۲۷ میلیون متر مکعبی آب است.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان این که سه درصد از تهرانی ها ۲ برابر الگوی استانداردها آب مصرف کرده اند گفت: این آمار متعلق به بالادستی شهر تهران است همچنین ۴۵ درصد نیز بالای الگوی مصرف و بقیه بر اساس الگو، آب مصرف می کنند.
وی ادامه داد: طبق استانداردهای جهانی باید هر شهروندی ۱۵۰ لیتر در شبانه روز آب مصرف کنند این در حالی است که با این آمارها شاهد استفاده بیش از حد مصرف آب در این شهر هستیم.
احمد نسب با اشاره به این که در تهران یک میلیون و ۱۲۱ هزار و ۲۹۴ انشعاب وجود دارد گفت: از این تعداد یک میلیون و ۸۰ انشعاب فعال است که شامل چهار میلیون و ۲۰۰ هزار واحد می شود.
وی گفت: همچنین ۸۶۱ هزار انشعاب فاضلاب فروخته شده که از این تعداد ۶۵۱ انشعاب نصب شده است.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب تهران با تاکید بر این که تا زمانی که اقتصاد آب حل نشود شاهد مصرف بیش از حد خواهیم بود گفت: تعرفه آب باید بر اساس قیمت تمام شده حساب شود این در حالی است که سیاستگذار با کمترین قیمت آب را در اختیار مردم قرار می دهد.
وی خاطر نشان کرد: تهران مانند دیگر مناطق کشور شرایط خشک اقلیمی دارد ضمن این که با افزایش جمعیت بارندگی در این شهر نسبت به میانگین کشوری کمتر و از لحاظ سرانه تجدید شونده در نقطه بحرانی قرار دارد.
احمد نسب راهکارهای کاهش مصرف آب را مورد توجه قرار داد و گفت: باید بر روی فرهنگ مردم کار کرد در همین راستا استفاده از تجهیزات کاهنده و به کارگیری روش های نوین آبیاری کشاورزی نیز نقش مهمی در این عرصه دارد.
وی گفت: باید از همه تریبون ها و مراکز آموزشی و فرهنگی برای تبلیغ در راستای مدیریت مصرف آب بهره برد.