ربیعی: طرح صلح هرمز علیه هیچ کشوری نیست/ نتیجه سیاست فشار حداکثری تشدید مقاومت فعال است/ آماده ام لیست دارایی هایم را در سامانه ثبت کنم/ خنده های رئیس جمهور علامت برتری و تسلیم نشدن است!-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

ربیعی: طرح صلح هرمز علیه هیچ کشوری نیست/ نتیجه سیاست فشار حداکثری تشدید مقاومت فعال است/ آماده ام لیست دارایی هایم را در سامانه ثبت کنم/ خنده های رئیس جمهور علامت برتری و تسلیم نشدن است!

سخنگوی دولت با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح سیاست های دولت به ویژه اقدامات دیپلماتیک روحانی و ظریف در نیویورک پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 30
کد خبر: ۲۳۶۲۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی اش به میان خبرنگاران آمده و به تشریح مواضع دولت در هفته سپری شده پرداخت. اقدامات و حواشی سفر رئیس جمهور و ظریف به نیویروک بخش عمده ای از اظهارات ربیعی را در بر می گرفت.

 

سخنگوی دولت با بیان اینکه حجت الاسلام روحانی در نیویورک به محور مجمع عمومی تبدیل شد،‌ گفت: رئیس جمهوری در نیویورک به رهبران اروپایی خاطرنشان کرد که مسئولیت‌گریزی آمریکا توجیه کننده ناتوانی اروپا از انجام تعهدات قانونی آنها نیست.

 

«علی ربیعی» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی اظهارداشت: سفر رئیس جمهوری و هیات ایرانی به نیویورک از مهم ترین اتفاقات، نه تنها در هفته گذشته بلکه از اتفاقات مهم در سال های اخیر در کشور ماست، به طوری که این سفر در صدر توجهات قرار گرفت، مردم ایران گزارش‌های متنوعی را از مقامات رسمی و غیررسمی درباره ابعاد این سفر و نتایج آن شنیدند.

 

وی اظهار داشت: نتایج این سفر نقطه عطف در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده و مسیر تازه ای فراروی کشور ما قرار خواهد داد.

 

سخنگوی دولت یادآور شد: به دنبال تاخیر مشکوک در صدور ویزا به هیات ایرانی به نظر می‌رسید که دولت آمریکا به دلایل روشنی مایل به حضور طرف ایران در این نشست نبوده و به دنبال سوءاستفاده از جایگاه میزبانی مهم‌ترین سازمان بین المللی جهانی در صدور گزینشی ویزا بود که ما این رفتار را اقدامی مخرب و غیرقابل قبول تلقی می‌کنیم.

 

ربیعی تصریح کرد: همزمانی ورود رئیس جمهوری با صدور بیانیه غیرمسوولانه سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه در محکوم کردن ایران به بهانه حملات به آرامکو در عربستان، احتمالا با هدف تحت فشار روانی ایران قرار دادن ایران در بدو مذاکرات دیپلماتیک صورت گرفت آمریکایی ها هم همه تلاش خود را برای ایران هراسی و منزوی کردن رئیس جمهوری به عمل آوردند حال آنکه روحانی برخلاف خواست و اراده آمریکا به محور این دوره مجمع عمومی تبدیل شد و محل اقامت وی پرترددترین محل در سازمان ملل بود.

 

وی اظهار داشت: انجام ۱۵ دیدار دیپلماتیک در بالاترین سطوح در مدت بسیار کوتاه موید این ادعاست، آنچه در مذاکرات اولیه میان رئیس جمهور ایران و رهبران این سه کشور گذشت، معکوس کردن این فشار برای پاسخگو کردن طرف های اروپایی بود.

 

ربیعی تصریح کرد: آنان باید پاسخ میدادند که با اتکا به کدام شواهد و مدارک متقن به خود اجازه دادند علیه کشور دیگر عضو سازمان ملل متحد بیانیه تحریک آمیز صادر کنند، با اصرار و پیگیری رئیس جمهور روشن شد نه تنها هیچ مدرکی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد بلکه حتی هیچ یک از این سه کشور حاضر به پذیرش مسئولیت این بیانیه نیستند.

 

سخنگوی دولت گفت: از آن‌ها خواسته شد هر گونه مدرک ادعایی را با ما در میان بگذارند و در صورتی که چنین مدرکی را ندارند از آن‌ها خواسته شد که بیانیه غیرقابل قبول خود را تصحیح و جبران کنند، قضاوت شتاب زده سه کشور اروپایی در مقصر دانستن ایران همان طور که رئیس جمهور به صراحت به‌آنان گوشزد کرد نشان دهنده اطلاعات ناقص و شناخت ناکافی آنها در مورد پیشرفت‌های نظامی ارتش یمن بود.

 

ربیعی افزود: سلاح‌های روسی که در دست ارتش یمن است، بازار اسلحه ای که ارتش یمن می‌تواند از آن استفاده کند و پیشرفت‌های نظامی که در این مدت در یمن رخ داده، از سوی اینها مورد غفلت واقع شده است.

 

وی اولین دستاورد سفر رئیس جمهوری به نیویورک را شکسته شدن فضاهای ایجاد شده و ناکامی طراحی های مبتنی بر این اتهام بر علیه ایران عنوان کرد و افزود: رئیس جمهوری با ابتکارهای سیاسی و دیپلماتیک تازه ای پا به مجمع عمومی سازمان ملل گذاشت و با طرح و دعوت به ائتلاف امید برای حفظ صلح در تنگه هرمز و خلیج فارس نشان داد که ایران همواره در ارائه راه حل و ابتکار دیپلماتیک پیشرو است.

 

مسئولیت عدم شکل گیری گفت و گو در نیویورک به عهده دولت‌ آمریکاست/ به راه حل نهایی نزدیک بودیم

 

ربیعی گفت: ما به دیپلماسی و راه حل نهایی نزدیک بودیم، اما دولت آمریکا مانع انجام آن شد مسئولیت عدم شکل‌گیری گفت و گو در نیویورک مستقیما بر عهده دولت آمریکا است؛ هر چند ترامپ شهامت کافی برای انجام کار درست را ندارد، اما به نظر می رسد به پذیرش واقعیت ایران نزدیک شده است.

 

سخنگوی دولت افزود: آمریکایی ها این واقعیت را متوجه شده اند که سیاست‌های فشار حداکثری هرگز در مورد ایران نتیجه ای بیش از آنچه امروز به دست آورده اند، یعنی «مقاومت حداکثری و دور شدن از مذاکره با ایران»، به دست نخواهند آورد و جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم آمریکا و هیچ کشور دیگری گفت وگو را نخواهد کرد.

 

ائتلاف امید علیه هیچ کشوری نیست

 

وی با بیان اینکه طرح ائتلاف امید جایگزین طرح ائتلاف ضد ایرانی و تحریک آمیز و خصمانه آمریکا در خلیج فارس بود اظهارداشت: طرح ایران سه تفاوت بنیادین با طرح های آمریکایی دارد؛ این طرح برخلاف طرح آمریکا، امنیت در خلیج فارس را درون زا می بیند و تامین امنیت را مشروط به قدرت های بیرون از منطقه نمی‌بیند.

ربیعی افزود:علاوه بر این، طرح ایران هیچ کشوری را برای شرکت به این ائتلاف بیرون نمی گذارد و یک ساختار و نظم امنیتی که یک یا چند کشور را حذف کند در نهایت نمی‌تواند امنیت همگانی را فراهم کند.

 

سخنگوی دولت افزود: طرح ائتلاف امید علیه هیچ کشوری نیست و به جای نگاه سلبی رویکرد ایجابی دارد و رسیدن به صلح را هدف خود قرار داده است. هیچ کشوری امروز نمی‌تواند پیشنهاد ایران را نادیده بگیرد و در عوض به طرح معیوب و تنش آفرین آمریکا بپیوندد، مگر آنکه در ادعا برای صلح و امنیت فاقد صداقت باشد.

 

برای مذاکره درباره ائتلاف امید آماده ایم

 

ربیعی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکره دقیق تر پیرامون این طرح و گسترش آن است و آن را معیاری برای جدیت و صداقت همه دولت‌ها برای ایجاد ثبات بین المللی در خلیج فارس مد نظر قرار خواهد داد.

 

وی با اشاره به مواضع رئیس جمهوری در نیویورک، بیان کرد: رئیس جمهوری نشان داد برای پیگیری تعهدات طرف‌های دیگر در برجام با برنامه و منطق مشخص و مستدل به نیویورک سفر کرده است؛ وی به صراحت به طرف‌های اروپایی حاضر در برجام پیام داد که همین حالا برای مذاکره در قالب ۱+۵ آمادگی داریم به شرط آنکه آمریکایی ها عزم واراده جدی داشته باشند و پیش شرط مذاکره را که همان اعمال تحریم‌ها است، بردارند و مجددا به میز مذاکره بازگردند.

 

ربیعی افزود: رئیس جمهوری در سفر به مقر سازمان ملل نشان داد میز مذاکره ۱+۵ همچنان باقی است و این آمریکایی‌ها بودند که از این میز کنار رفتند و حالا که خودشان رفته اند باید خودشان هم بازگردند و آنچه را از میز مذاکرات برده اند، به میز باز گردانند.

 

مسئولیت‌گریزی آمریکا نباید توجیه کننده عدم اجرای تعهدات اروپا شود

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: رئیس جمهوری در نیویورک به رهبران اروپایی خاطر نشان کرد که مسئولیت‌گریزی آمریکا هیچ ارتباطی با ضرورت تعهدات طرف‌های اروپایی ندارد و توجیه کننده ناتوانی آنها در انجام تعهدات قانونی آنها نیست.

 

وی تصریح کرد: رفتار آمریکا به اعتقاد ما محصول استقامت مردم و دیپلماسی فعال بود که در ماه‌های گذشته مورد پیگیری قرار گرفت. ما به تلاش‌هایمان در چارچوب مقاومت فعال و دیپلماسی پویا ادامه می‌دهیم.

 

ربیعی با یادآوری اینکه قطعا ترامپ با واقعیت‌های ایران بیشتر آشنا خواهد شد،اظهارداشت: مطمئن هستیم که به زودی رئیس جمهوری آمریکا با مشاهده اراده ملت، مقاومت و با مشاهده اینکه روز به روز وضعیت تولیدات داخلی و ایستادگی ما روی پای خودمان بیش از گذشته رخ خواهد داد، شهامت انجام کاری را که در نیویورک نداشت، را به دست خواهد آورد.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: همین جا از تلاش همه کشورهایی که برای همراهی با ایران در راستای هدایت آمریکا به مسیر درست، برخورداری از حسن نیت داشتند استقبال می‌کنیم و از همه تلاش‌هایی که برای صلح جهانی و منطقه باشد هم استقبال خواهیم کرد.

 

خروج ترامپ از بن بست خودساخته چیزی بیش از اشتیاق صرف نیاز دارد

 

ربیعی گفت: آمریکا اشتیاق زیادی به گفت و گو نشان داد، اما خروج آمریکا از بن بست خودساخته اش به چیزی فراتر از اشتیاق صرف نیاز دارد؛ واشنگتن بی اعتمادی ایران به آمریکا را بعد از خروج غیرقابل توجیه از برجام تشدید کرد و امروز برای آنها دشوار است که ایران را به مذاکره ای تشویق کنند که به حداقلی از اعتماد نیاز دارد.

 

وی تصریح کرد: همان‌طور که بارها گفته ایم تحریم ضد ایران شکلی از تروریسم است و هیچ دولتی حاضر نخواهد با تروریست هایی که سرگرم یک حمله تروریستی دیگر هستند مذاکره کند.

 

سخنگوی دولت افزود: رئیس جمهوری در سفر به نیویورک آمادگی داشت که در صورت توقف تحریم ها با همه طرف‌های قبلی در نشست ۱+۵ گفت و گو کند، اما ترامپ حاضر به برداشتن سایه تحریم ها از سر ملت ایران نبود، امتناع او از توقف تحریم ها پیش از آغاز گفت و گوها دو شائبه را تقویت می کند؛ اول آنکه آمریکا برای مذاکره جدیت کافی ندارد؛ و اینکه ترامپ قصد داشت از تحریم ملت ایران به عنوان اهرم فشار سر میز مذاکرات استفاده کند که نیت غیرانسانی و برای ما غیر قابل قبول است.

 

طرح بیشتر در برابر بیشتر در چهارچوب برجام است

 

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره طرح بیشتر در برابر بیشتر گفت: تفاسیر زیادی از این موضوع صورت گرفته است؛ این طرح در چارچوب‌ برجام خواهد بود و موضوعاتی مانند موشک و یا قطع رابطه با برخی از گروه هایی که ایران از آنها حمایت معنوی می کند، مورد نظر نیست.

 

وی یادآورشد:‌ ما می توانستیم در زمان کوتاه تری هم به کنگره آمریکا و هم به مجلس پیشنهاد کنیم، آن (کنگره) تضامین لازم را دربرابر رفع تحریم کامل و ما (مجلس) در مقابل تعهداتی که در چارچوب برجام داشتیم را سرعت ببخشیم و چیزی بیش از این وجود نداشته است.

 

سخنگوی دولت درباره حاشیه های ایجاد شده از خنده‌های رئیس جمهوری در سازمان ملل هم گفت: تندروهای آمریکا و روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای این خنده‌ها را حمل بر این موضوع کردند که فشارها هیچ تاثیری در روحیه رئیس‌جمهور ایران نداشته است. اتفاقاً آنها از جانب مقابل این تحلیل را ارائه دادند و گفتند که این خنده‌ها نشان دهنده روحیه بالای ایران است.

 

درباره خنده‌های رئیس جمهوری حداقل تحلیل تندروهای آمریکایی را داشته باشیم

 

وی افزود: منتقدان روحانی درباره هر کاری او انجام دهد چیزی خواهند گفت، اگر اخم کند می‌گویند اخم کرده و معمولاً آدم ها آن چیزی را که دوست دارند تصویر کرده و آن را قضاوت می کنند. این مسئله به قدری جزئی است که بهتر است بیشتر از این وارد نشویم اما حداقل همان تحلیل تندروهای آمریکایی را داشته باشیم و این خنده را علامت نشاط، برتری و تسلیم نشدن ملت ایران در مقابل فشارها تحلیل کنیم.

 

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ابطال مصوبه دولت در تعیین مکان تجمعات گفت: درباره دلایل ابطال این مصوبه و اینکه آیا رای دیوان بر اساس شکایت نهاد یا فردی صورت گرفته یا نه، فرصت بررسی نداشتم اما هدف دولت از این مصوبه از طریق معاونت‌ها دنبال خواهد شد.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: ما باید برای تجمعات حقوقی قائل باشیم تا افراد بتوانند این کار را انجام دهند؛ قانون اساسی هم در چارچوب‌های قانونی این اجازه را می‌دهد. در بحث های کارگری هم همواره توصیه می‌شد با مجوز و در مکان‌هایی چه در کارخانه و چه بیرون آن کارگران می‌توانند اعتراض های خود را نشان دهند.

 

اگر جامعه ای متعادل می‌خواهیم باید برای افراد فرصت اعتراض قائل شویم

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: اگر بخواهیم جامعه ای متعادل داشته باشیم و از افراطی گری جلوگیری کنیم باید فرصت اعتراض را برای افراد قائل شویم و این بحث هم بر اساس قانون اساسی صورت گرفته بود.

 

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه منابع حاصل از حذف یارانه‌های برخی از دهک‌های برخودار در چه محل‌هایی صرف می‌شود؟ اظهار داشت: یک بحث کلی - قبل از آنکه تصمیمی برای حذف یارانه‌ها گرفته شود - وجود داشت، این بود که منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها براساس قانون باید در جای خودش باید مصرف شود. در این زمینه سهم تولید، سهم اشتغال و... نیز در کنار سهم افراد وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه در مورد حذف یارانه‌های اخیر هم براساس همان قانون هدفمندی یکی از جاهایی که باید پول آن پرداخت شود، مددجویان هستند، تصریح کرد: در قانون کمک به مددجویان سازمان بهزیستی پیش‌بینی شده است. تصمیمی که در شورای معلولان و توانمندیابان به ریاست جهانگیری گرفته شده، خلاف قانون نبوده است.در آنجا تصمیم گرفته شد این پول براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها به مددجویان بهزیستیاختصاص پیدا کند.

 

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه نهادهای حمایتی این مبالغ را صرف امور مربوط به مددجویان می‌کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است مقداری از این پول صرف نگهداری سالمند شود، ممکن است مقداری از این پول برای کمک‌های آموزشی به یک خانواده پرداخت شود و ممکن است این نهادها بسته‌های غذایی پرداخت کنند. این مبالغ براساس برنامه‌های آن نهادها مصرف خواهد شد.

 

ربیعی اضافه کرد: من فکر می‌کنم اگر بتوان از محل این منابع، اقداماتی نظیر صرف غربالگری و توانمندسازی جامعه می‌تواند اولویت شماره یک ما باشد و کار بسیار خوبی است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر