زاهدی: تغییر برجام معنا ندارد-راهبرد معاصر

زاهدی: تغییر برجام معنا ندارد

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هر گونه تغییر و تحولی در برجام را رد کرده و اظهار داشته که معنا ندارد که در غیاب رئیس جمهور، سخنگوی دولت از تغییر محدود در برجام سخن بگوید.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۰۴ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 26
کد خبر: ۲۳۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سوالات آنها پاسخ گفت.

 

بیان یک جمله اما حساسیت رسانه های داخلی و منطقه ای را برانگیخت ربیعی در جایی از اظهاراتش می گوید: "اگر تحریم‌ها متوقف شود و آنها به شرایط معاهده برگردند امکان صحبت و گفت و گو هم هست"، وی اظهارداشت: "حتی برای اطمینان بخشی بیشتر و بن بست شکنی رئیس جمهوری در آنجا پیشنهادی خواهند داشتند که بتوانیم در دل خود برجام تغییری کوچکی بدهیم که این بن‌بست‌شکنی هم حاصل شود. ولی شرط همه اینها این است که آنها به جایی که بودند برگردند."

 

همین امر موجب ایجاد ابهام هایی نزد اهالی رسانه شد. از همین رو دفتر سخنگوی دولت در اصلاحیه ای در خصوص صحبت‌های علی ربیعی در باره تغییرات جزئی در برجام در حاشیه جلسه هیات دولت توضیحاتی ارائه کرد.

 

دفتر سخنگوی دولت روز چهارشنبه در این اصلاحیه عنوان داشت: منظور علی ربیعی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از طرح پیشنهادی مبنی بر تغییرات جزیی در دل برجام ناظر به تصویب زودتر پروتکل الحاقی در مجلس شورای اسلامی از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در برجام سال ۲۰۲۳ تعیین شده، به شرط آنکه آمریکا هم برجام را به همراه لغو همه تحریم‌ها در کنگره به تصویب برساند.

 

اظهارات سخنگو و دفترش اما با واکنش شماری از نمایندگان مجلس همراه بوده است. محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس در واکنش به اظهارات روز گذشته سخنگوی دولت درباره «تغییر کوچک در دل برجام» اظهارداشت: تحت هیچ شرایطی مصلحت نیست که کشورمان فعلاً بخواهد وارد گفت‌وگوی دوجانبه با آمریکا شود.

 

وی افزود: دلیل آن هم واضح است که آمریکا در منطقه نتوانسته ابرقدرتی خود را نشان دهد و امروز افول این قدرت نه تنها در منطقه بلکه در جهان هم دیده می‌شود، بنابراین جمهوری اسلامی ایران الان دست برتر را دارد.

 

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر قرار بر این باشد که رئیس جمهور مذاکره دوجانبه‌ای را داشته باشد یقیناً در دنیا عزت‌مندی جمهوری اسلامی تلقی نخواهد شد ضمن اینکه با سیاست‌های کلی نظام هم در تضاد کامل است.

 

زاهدی گفت: اگر آمریکا به وضعیت لغو تمام تحریم‌ها برگردد، آن زمان جمهوری اسلامی ایران با 1+5 وارد مذاکره خواهد شد اما اگر آمریکا به آن موقعیت برنگردد دلیلی ندارد که ما با آمریکایِ در حال افول و یا حتی با 1+4 وارد مذاکره شویم.

 

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آمریکا و اروپا دو روی یک سکه هستند، آمریکایی‌ها چماق و اروپایی‌ها هویج را برداشته‌اند و دقیقاً با هماهنگی یکدیگر کارهایشان را پیش می‌برند دقیقاً مانند اینکه سران 3 کشور اروپایی حرف آمریکایی‌ها در مورد هدف قراردادن آرامکو در عربستان سعودی را تأیید می‌کنند که نشان می‌دهد آنها سر و ته یک کرباسند به همین دلیل نباید روی وعده‌های توخالی اروپایی‌ها حساب باز کنیم.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا رئیس جمهور می‌تواند تغییری در توافقنامه برجام ایجاد کند یا خیر؟ اضافه کرد: به هیچ عنوان رئیس جمهور حق تغییر در برجام را نخواهد داشت.

 

زاهدی با اشاره به اطلاعیه دفتر سخنگوی دولت بعد از صحبت‌های ربیعی، گفت: اگر بحث مصوبه‌ای در مجلس مطرح باشد دولت نمی‌تواند به مجلس دستور دهد که این مصوبه باید تصویب شود به دلیل اینکه در جمهوری اسلامی ایران تفکیک قوا وجود دارد و هر قوه به صورت مستقل تصمیم‌گیری می‌کند، البته جلسه سران قوا برای هماهنگی بیشتر وجود دارد اما مجلس رأی جداگانه‌ای دارد.

 

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه صحبتی که سخنگوی دولت مطرح کرد در وضعیت خوبی مطرح نشد، اظهارداشت: رئیس جمهور ما در آمریکا حضور دارد و ایشان حق نداشت این صحبت را انجام دهد چرا که ممکن است ضعف ایران تلقی شود.

 

وی ادامه داد: ما نباید به طرف مقابل نقطه ضعف نشان دهیم، نشان دادن نقطه ضعف از نظر سیاسی و امنیتی درست نیست و ما نباید با ادبیاتی که حاکی از ضعف و سستی اقتدار ما است وارد مذاکره شویم تا دشمن از این موضوع سوء استفاده کند.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا مجلس برنامه‌ای برای دعوت از رئیس جمهور برای توضیح درباره اظهارات سخنگوی دولت دارد یا خیر؟ بیان کرد: این مسأله بستگی به رفتار و اقدامات رئیس جمهور در نیویورک دارد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده