چه مساحتی از اراضی کشاورزی به گندم اختصاص دارد؟-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

چه مساحتی از اراضی کشاورزی به گندم اختصاص دارد؟

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از کشت گندم در سطح حدود ۶ میلیون هکتار از اراضی کشور در سال زراعی جاری خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۲۳۷۰۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ گندم نخستین محصول پرمصرف کشور و بلکه در جهان است. بخش اعظمی از کالری روزانه را تأمین و این امر اهمیت آن را دوچندان می‌کند. سال گذشته بیش از ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شد که از این عدد بیش از ۱۰.۵ میلیون تن خرید تضمینی از سوی دولت انجام شد.

به این ترتیب سال گذشته در تولید گندم مورد نیاز نانوایی‌ها، کشور خودکفا شد و در ادامه هدف گذاری شده تا در تأمین محصولات مورد نیاز صنف و صنعت نیز این خودکفایی تکرار شود. میزان گندم مورد نیاز این بخش نیز بین ۱.۵ تا ۲ میلیون تن در سال است که در حال حاضر با واردات تأمین می‌شود.

میزان کشت این محصول راهبری در اراضی آبی و دیمی بوده که در این خصوص علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: سطح زیر کشت اراضی آبی گندم در سال زراعی جاری نزدیک به ۲ میلیون هکتار و اراضی دیم حدود ۴ میلیون هکتار است و ما در اراضی دیم طرح جهش تولید را نیز با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، مردم، کارشناسان و محققان در سراسر کشور برای محصولات اساسی همچون گندم در حال اجرا داریم.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم روند افزایشی را در دو سال اخیر طی کرده است، تصریح کرد: سال ۱۴۰۰ خرید تضمینی گندم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود، اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۷.۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰.۴ میلیون تن رسید.

مهاجر افزود: لازم خودکفایی گندم این است که کشاورزان به ویژه در مناطق گرم و معتدل مانند خوزستان و ایلام، مازندران، گیلان و خراسان شمالی مراقب اراضی خود باشند و با توجه به افزایش بارندگی و درجه حرارت، به موقع با آفات و بیماری‌ها مبارزه کنند.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم برنامه‌ای را تدوین کردیم که بتوانیم تولید گندم را در هر سال افزایش دهیم، ابراز امیدواری کرد؛ با ادامه روند افزایش تولید، ایران به مرز خودکفایی گندم برسد./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر