همگرایی منطقه‌ای در سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان-راهبرد معاصر
محمدرضا منافی، کارشناس مسائل پاکستان در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

همگرایی منطقه‌ای در سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان

محمدرضا منافی، کارشناس مسائل پاکستان با بیان اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان گفت: فضای روانی ایجاد شده در پاکستان پس از حمله تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی و دورنمای مطلوب این سفر می‌تواند زمینه ساز وحدت هرچه بیشتر دو کشور در راستای همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق آتش بس در غزه باشد.
محمدرضا منافی؛ کارشناس مسائل پاکستان
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 22
کد خبر: ۲۳۷۱۶۹

ابعاد همگرایی منطقه‌ای در سفر آیت الله رئیسی به پاکستان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در سفر دو روزه خود به اسلام آباد، پس از استقبال رسمی از سوی شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان با وی دیداری خصوصی خواهد داشت و به اتفاق وی نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور را برگزار خواهند کرد.


رئیس جمهور کشورمان در این سفر همچنین با آصف‌علی زرداری، همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد کرد. علاوه بر این، آیت الله رئیسی با سفر به برخی شهرهای این کشور با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی دیدار و گفت و گو می‌کند.

آنچه حائز اهمیت است، اینکه سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام می شود


محمدرضا منافی، کارشناس مسائل پاکستان درباره اهمیت و ابعاد مختلف سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان با توجه به شرایط منطقه ای به «راهبرد معاصر» گفت: آیت الله رئیسی برای گفت وگو درباره موضوعات و امضای تفاهم نامه ها در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی عازم پاکستان می شود. گرچه وی پیش تردر دوران ریاست جمهوری و دولت های قبلی پاکستان سفرهایی به این کشور داشت، اما این سفیر از چند منظر حائز اهمیت است و با سفرهای قبلی تفاوت دارد.


وی افزود: تحولات جاری در غرب آسیا را می توان یکی از مهم ترین دلایلی عنوان کرد که این سفر را نسبت به سفرهای قبلی رئیس جمهور به پاکستان متفاوت کرده است. با توجه به اینکه ایران و پاکستان دو عنصر و بازیگر مهم تحولات منطقه ای به شمار می روند، اما پاکستان به دلیل نقش راهبردی به عنوان پرجمعیت ترین کشور منطقه و تنها کشور دارنده سلاح هسته ای، از بزرگترین قدرت های نظامی منطقه و طرفی اثرگذار است.


کارشناس مسائل پاکستان عنوان کرد: یک هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و پاکستان باعث روابط بسیار عمیقی میان دو کشور شده و آنچه حائز اهمیت است، اینکه سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام می شود. طبعاً این سفر در سازوکارهای میان دو کشور به لحاظ سیاسی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی گشایش های جدیدی ایجاد می کند.


منافی گفت: در زمینه بررسی موضوعات مرزی، در ماه های اخیر تنش هایی زودگذر میان ایران و پاکستان به وجود آمد. با توجه به اینکه تنش میان دو کشور بی سابقه است و در دهه های گذشته روابط دیپلماتیک مطلوبی داشته اند، لذا این سفر می تواند زمینه ساز تقویت روابط دوجانبه باشد.


وی توضیح داد: روابط دوستانه و عمیق ایران و پاکستان عامل رفع فوری تنش در ماه های گذشته بود، بنابراین دو کشور نشان داده اند با توافق بر سر اینکه باید موضوعات تنش زا را هر چه زودتر پشت سر بگذارند، نسبت به گسترش روابط اقدامات عملیاتی انجام دادند.


کارشناس مسائل پاکستان یادآور شد: درست است انتظار می رود دو همسایه همواره روابط دوستانه ای در زمینه های مختلف داشته باشند، اما فراز و فرود در روابط بین الملل عادی است؛ ضمن اینکه تحرکات گروهک های تروریستی فعال در خاک پاکستان هرازگاهی به تنش زایی دامن می زند، بنابراین سفر آیت الله رئیسی برای یافتن راهی که مانع فعالیت های تروریستی در مرز شود، بسیار حائز اهمیت است و نشان می دهد دو کشور اراده قوی بر تقویت روابط دارند.


منافی درباره حل بحران غزه و تلاش دو کشور در مجامع بین المللی برای آتش بس و توقف جنگ گفت: سفر به پاکستان نخستین سفر خارجی یک مقام بلندپایه ایران بعد از اتفاقات اخیر میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی به شمار می رود؛ لذا انتظار می رود در دیدار مقام های دو کشور حل بحران غزه با فعالیت های دیپلماتیک مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین غزه را می توان یکی از مهم ترین موضوعات میان مقام های عالی دو کشور عنوان کرد.

سفر آیت الله رئیسی برای یافتن راهی که مانع فعالیت های تروریستی در مرز شود، بسیار حائز اهمیت است


وی معتقد است: افکار عمومی داخل پاکستان بعد از حمله ایران به رژیم صهیونیستی آماده این سفر است، زیرا عملیات «وعده صادق» با استقبال مردم پاکستان مواجه شد. بی تردید فضای روانی ایجاد شده در پاکستان و استقبال مردم از سفر رئیس جمهور کشورمان و دورنمای مطلوب این سفر می تواند زمینه ساز وحدت هرچه بیشتر دو کشور در راستای همکاری های منطقه ای و تحقق آتش بس در غزه باشد.

 

ارسال نظر