ناتوانی دولت در برابر رشد روز افزون سالمندان-راهبرد معاصر
ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران

ناتوانی دولت در برابر رشد روز افزون سالمندان

افزایش جمعیت سالمندان یکی از حائز اهمیت‌ترین تحولات اجتماعی قرن ۲۱ در جهان است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 01
کد خبر: ۲۳۷۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۳۰ تعداد افراد ۶۰ سال به بالا رشد ۴۶ درصدی خواهد داشت که تعداد آنان از جمعیت جوانان و کودکان کمتر از ۱۰ سال پیشی‌ می‌گیرد. علاوه بر این، رشد جمعیت سالمندان سریع‌ترین و بزرگ‌ترین افزایش جمعیت این رده سنی در جهان در حال توسعه خواهد بود.

 

سالمندان همواره به عنوان رهبران، سرپرستان و متولیان آداب و رسوم، نقش مهمی ایفا کرده‌اند. با این وجود آنان قشر آسیب‌پذیر به حساب می‌آیند و بیشتر آنان دچار فقر و ناتوانی ‌شده و تبعیض را تجربه می‌کنند. با بهبود خدمات درمانی و مراقبتی، جمعیت افراد سالمند نیز افزایش پیدا می‌کند.

 

محمد شریعتمداری در همایش گرامیداشت روز جهانی سالمند با یادآوری این نکته که سال گذشته از سند ملی سالمندی در این همایش صحبت شده بود و امسال از این سند رونمایی شد، گفت: برای استفاده از پتانسیل‌های سالمندان و زندگی توأم با عزت آنان باید طرح نویی ارائه کنیم.

 

وی با بیان اینکه شورای ملی سالمندان برای اجرایی کردن تصمیمات اساسی در خدمت‌رسانی به سالمندان فعالیت مناسبی را دنبال می‌کند، گفت: اما مهمتر از این مشارکت سالمندان و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه است.

 

شریعتمداری در خصوص مشارکت سالمندان در امور اظهار کرد: مشارکت سالمندان و سازمان‌های مردم نهاد نه تنها در زمینه اجرا که در زمینه تصمیم سازی و تصمیم گیری‌ها هم بسیار لازم است.

 

وزیر رفاه با اشاره به اینکه مدیریت شورای عالی سالمندی بر عهده سازمان بهزیستی است ابراز کرد: بهتر است این سازمان ظرفیت‌هایی را در نظر بگیرد تا سالمندان خودشان بگویند چه نیازهایی دارند و با توجه به محدودیت‌های کشور برای خودشان برنامه‌ریزی داشته باشند و احساس نکنند دولت برای آینده آنها تصمیم می‌گیرد.

 

وی افزود: تا سال آینده باید این مسیر را اصلاح کنیم و سازمان‌های مردم‌نهاد سالمندی در این تصمیم سازی‌ها مشارکت داشته باشند.

 

شریعتمداری با اشاره به آمارهای کشوری در خصوص افزایش جمعیت سالمندان در کشور گفت: دولت امکان خدمات‌دهی به این جمعیت عظیم را بدون مشارکت مردم نخواهد داشت. در کشور ما روند سالمندی پرسرعت‌تر از روند افزایش جمعیت است و در سنین بالای ۳۰ سال در سال ۱۴۳۰ به یک چهارم جمعیت می‌رسند، بنابراین با گرفتاری‌های پیچیده‌ای در این زمینه مواجه خواهیم شد و نیازمند برنامه‌ریزی مناسب بهداشتی درمانی و اجتماعی در این زمینه هستیم.


وی با بیان اینکه ۸۰ درصد سالمندان ایرانی در خانه‌های خود زندگی می‌کند، این مسئله را ارزشمند دانست و گفت: احساس مفید بودن در سالمندان هم بسیار مهم است و چرا که زمانی نشانه‌های سالمندی ظاهر می شود که فرد احساس کند تاثیرگذاری اجتماعی ندارد.

 

وی اظهار کرد: اگر بتوانیم در مجموعه بهزیستی نظامی را برنامه‌ریزی کنیم که سالمندان احساس حیات کنند و عشق به زندگی در آنها را زنده کنیم، این دو عنصر هدیه است که می‌توان به جامعه سالمتر تقدیم کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار