به گزارش راهبرد معاصر؛ سالمندی جمعیت و افزایش سهم افراد سالخورده در جمعیت، یکی از مهمترین تحولات اجتماعی قرن بیست و یکم است و پیامدهای آن تقریباً روی همه بخشهای جامعه از جمله بازار کار، تقاضا برای کالا و خدمات مانند مسکن، حمل و نقل، حمایتهای اجتماعی و روابط بین نسلی تأثیرگذار است. بنا بر این، مهمتر از هر زمان دیگری لازم است که دولتها، سیاستهای ابتکاری و خدمات عمومی در خصوص مسکن، استخدام، مراقبتهای بهداشتی، زیرساختها و حمایتهای اجتماعی را به طور خاص برای افراد سالمند، طراحی کنند.
وحید قبادی دانا (رئیس سازمان بهزیستی کشور) در ارتباط با سند ملی سالمندی گفت: این سند ملی به منظور ارتقای خدماترسانی به سالمندان کشور و تحقق شعار «فرصت های برابر برای تمام سنین»، رونمایی میشود. تشکیل این سند با همکاری سازمان بهزیستی به عنوان متولی شورای ملی سالمندان، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت به عنوان متولیان دیگر این حوزه نوشته شده است. برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه سالمندان، با مشارکت فعال مردم و خیرین، شرایط خوبی را برای ما ایجاد کرد تا بتوانیم از این بحرانهای مشکل عبور کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره رشد جمعیت سالمند در کشور اذعان کرد: باید این پیشبینی را مدنظر داشته باشیم که نرخ رشد جمعیت کشور به سمت سالمندی میرود. درصد جمعیت سالمندی در سالهای آینده افزایش پیدا خواهد کرد. اگر امروز جمعیت سالمندان ۱۰ درصد جامعه است در سال ۱۴۳۰ این جمعیت به بیش از ۲۶ درصد خواهد رسید.
قبادی دانا در ادامه گفت: برای سازمان بهزیستی آمادگی لازم درمورد زندگی فردی و اجتماعی سالمندان هدف محسوب میشود. برای اینکه سالمندان بتوانند زندگی مستقل داشته باشند، اهدافی که مشخص شدهاند باید به ثمر بنشینند و سند ملی سالمندان در حصول این اهداف ما را یاری خواهند داد.
وی در ارتباط با پیشبینی بودجه برای اجرای سند ملی سالمندان گفت: این سند فعلا سند سیاستگذاری است و باید تصویب شود و پس از آن در سازمانهای مدیریتی به کار گرفته میشود که در آن موقع بودجهاش نیز مشخص خواهد شد.