شکست خفت بار ائتلاف آمریکا در دریای سرخ-راهبرد معاصر
گزارش مجله «اوراسیا ریویو»؛

شکست خفت بار ائتلاف آمریکا در دریای سرخ

ائتلاف آمریکایی علیه یمن در دریای سرخ شکست خفت باری متحمل شدند. این در حالی است که اقدامات مداخله جویانه آمریکا در منطقه بر شدت بیزاری و نارضایتی کشورهای متحد می‌افزاید.
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 April 2024

شکست خفت بار ائتلاف آمریکا در دریای سرخ

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دفتر سیاسی حوثی های یمن با صدور بیانیه ای اعلام کرد، برای هفتمین ماه متوالی جنایت های کشتار جمعی اسرائیل در غزه ادامه دارد و آخرین آن نیز جنایت وحشیانه ای است که در مرکز درمانی ناصر در خان یونس مرتکب شد.


در این بیانیه آمده است: جنایت های کشتار جمعی که علیه ملت فلسطین در غزه و کرانه باختری رخ می دهد، نشانگر کینه توزی و جنایت های اسرائیلی‌هاست. اگر حمایت ایالات متحده و غرب و سکوت کشورهای عربی و ناتوانی سازمان ملل متحد نبود، جنایت اسرائیلی‌ها علیه ملت فلسطین رخ نمی داد.

ایالات متحده در جریان مواجهه با یمن تصمیم گرفت با نظامی کردن منطقه و دعوت از کشورهای عربی، ائتلافی علیه صنعا تشکیل دهد؛ این گزینه مناسبی برای واشنگتن بود تا از جنگ میان اسرائیل و حماس فاصله بگیرد


بی تردید ائتلاف آمریکا در دریای سرخ علیه یمن موسوم به «نگهبان سعادت» شکست خورد و نظام سلطه‌جویانه آمریکا دچار فروپاشی شده است. دریای سرخ به دلیل حملات یمنی ها به کشتی های تجاری مرتبط با اسرائیل به کانون تنش تبدیل شده است. ایالات متحده به طور تهاجمی و غیرمسئولانه از اسرائیل که در حال سلاخی مردم غزه است، با تأمین مقادیر زیادی تسلیحات و پشتیبانی دیپلماتیک حمایت کرده است. 


سکوت جهان غرب و انفعال جهان عرب در قبال غزه، یمنی ها را بر آن داشت با هدف قرار دادن کشتی های مرتبط با اسرائیل، در برابر نقض حقوق بشر مقاومت کنند. در نتیجه پنج شرکت بزرگ کشتیرانی بین المللی تردد خود را از مسیر باب المندب متوقف کردند و پس از حملات یمن، شرکت های بزرگ کشتیرانی مجبور به دور زدن دریای سرخ و استفاده از مسیرهای جایگزین شدند. این موضوع باعث بالا رفتن هزینه های انتقال بزرگترین شرکت های نفتی جهان از آسیا به اروپا به دلیل افزایش هزینه های بیمه و مدت سیر برای دو هفته طولانی تر شد.


ایالات متحده در جریان مواجهه با یمن تصمیم گرفت با نظامی کردن منطقه و دعوت از کشورهای عربی، ائتلافی علیه صنعا تشکیل دهد؛ این گزینه مناسبی برای واشنگتن بود تا از جنگ میان اسرائیل و حماس فاصله بگیرد و بهانه خود را موضوعات مرتبط با امنیت کشتیرانی در دریای سرخ عنوان کرد. واشنگتن همچنین از کشورهای اروپایی و چین خواست برای جلوگیری از افزایش بیشتر درگیری ها به ائتلاف بپیوندند.


متحدان واشنگتن در اروپا و جهان عرب از دعوت به این ائتلاف که قرار بود شامل 42 کشور باشد، استقبال نکردند و درنهایت به هشت کشور کاهش یافت. شکست ائتلاف دلایل متعددی دارد، ولی مهم ترین پیام آن فروپاشی نظام هژمونیک آمریکاست.


آمریکا سیاست های متناقضی را در منطقه دنبال کرده و امنیت متحدانش را به خطر انداخته است، به همین دلیل کشورهای بزرگی مانند عربستان سعودی و مصر از پیوستن به ائتلاف خودداری کردند. 


علاوه بر این، کشورهای عربی دفاع از خطوط دریایی را بهانه ای برای کمک به اسرائیل آن هم با هزینه و منافع خودشان می دانند و بر این باورند، واشنگتن می توانست پس از آن به محاصره تحمیل شده بر غزه پایان دهد. یمن کشتی های اسرائیلی را در دریا هدف قرار داد، اما کاخ سفید تصمیم گرفت امنیت متحدان خود را با استفاده از نیروی نظامی آن هم برای دفاع از منافع اسرائیل به خطر بیندازد.


دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با حمایت بی قید و شرط از اسرائیل و نادیده گرفتن نیازهای خاورمیانه تلاش می کند متحدانش را در منطقه از خود دور کند.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت محمد الحسینی، کارشناس مسائل نظامی لبنان؛ / ۲ روز پیش

چرا ارتش صهیونیستی به خاک سوریه تجاوز کرد؟

یادداشت اختصاصی احسان قمری، تحلیلگر مسائل اقتصادی؛ / ۲ روز پیش

واکاوی تبدیل ارز نیمایی به بازار توافقی ارز

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

تحیر غرب از اقتدار پهپادبر غول آسای ایران

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۲ روز پیش

زلنسکی مقابل دو گزینه بدتر از بدتر

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

حمایت روسیه از ایران مقابل زیاده خواهی غرب