ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد

هشدار درباره سردردهایی که در حال رشدند

مسئول واحد تحقیقات سردرد مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: ما در حال بررسی درصد شیوع سردرد وابسته به دارو هستیم و نتایج مطالعه را هم در فرصت مناسب اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 02
کد خبر: ۲۳۸۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسئول واحد تحقیقات سردرد مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر افراد برای رفع سردرد از داروهای مسکن به میزان زیاد مصرف کنند، دچار نوعی سردرد می‌شوند که به آن « سردرد وابسته به دارو» گفته می‌شود که به نظر می‌رسد در کشور در حال رشد است.

 

 دکتر منصوره تقا روز پنج شنبه افزود: خود درمانی انواع سردردها در کشور بسیار شایع است و هر فردی که دچار سردرد می‌شود مبادرت به مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن می‌کند که این موضوع می‌تواند عوارض متعددی به همراه داشته باشد لذا به مردم توصیه می‌شود از خوددرمانی سردردها خودداری کنند.

 

وی به شیوع سردرد وابسته به دارو اشاره کرد و گفت: کنترل این نوع سردرد به مراتب سخت‌تر از سردردهای اولیه است، علاوه بر این مصرف بی‌رویه و طولانی مدت داروهای مسکن علاوه بر تداوم آن، می‌تواند عوارض متعددی مانند گوارشی، کبدی، کلیوی و حتی تاثیر منفی بر روی استخوان‌ها داشته باشد.

 

تقا با اشاره به اینکه سردرد وابسته به دارو برحسب نوع داروهای مسکن مصرفی متفاوت است، گفت: اگر افراد مسکن‌های ساده مانند استامینوفن و ژلوفن را به مدت سه ماه متوالی بیشتر از ۱۵ روز در ماه مصرف کنند، امکان بروز این نوع سردرد وجود دارد، اگر داروهای ترکیبی مثلا نوافن، مگافن، استامینوفن کدئین به مدت ۱۰ روز در ماه به مدت ۳ ماه متوالی مصرف شود احتمال بروز این عارضه وجود دارد.

 

تقا با اشاره به اینکه در کشور این نوع سردرد بسیار شایع است، اظهار داشت: آمار دقیقی از این نوع سردرد در کشور وجود ندارد اما مشاهدات عینی کلینیک سردرد این مرکز نشان می‌دهد که حداقل ۱۰ درصد مراجعان به علت این بیماری است و پیش بینی ما این است که در کشور آمار از این مقدار هم بیشتر باشد.


مسئول واحد تحقیقات سردرد مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: ما در حال بررسی درصد شیوع سردرد وابسته به دارو هستیم و نتایج مطالعه را هم در فرصت مناسب اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

 

این متخصص مغز و اعصاب از مردم تقاضا کرد که از درمان خودسرانه بیماری‌ها از جمله سردرد به شدت خودداری کنند و در صورت ابتلا به این گونه بیماری‌ها به پزشک مراجعه کنند تا ضمن جلوگیری از عوارض مصرف بی‌رویه و خودسرانه دارو، بیماری هم علاج شود.

 

وی بر لزوم انتخاب روز ملی برای سردرد تاکید کرد و از مسئولان تقاضا کرد که روزی به عنوان "سردرد" در کشور تعیین شود تا در این روز در مورد ویژگی‌ها، اهمیت، نحوه پیشگیری و کنترل آن، اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق انجام شود.

 

مسئول واحد تحقیقات سردرد مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بسیاری از کشورها روز، هفته یا حتی ماه سردرد دارند که در این مدت، مبادرت به اطلاع‌رسانی صحیح به مردم می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار