پزشکیان: نهاد مالی شانگهای پشتوانه‌ای موثر برای پیشبرد برنامه‌های مشترک اعضا فراهم می‌آورد پزشکیان: امیدوارم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به توافقی عادلانه بیانجامد لایحه مربوط به تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح شد/ ابلاغ منوط به تایید مجمع تشخیص تصویب لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه در کمیسیون امنیت ملی مجلس سخنگوی دولت: واگذاری اختیارات به استانداران در حال بررسی است عارف: داوطلب تحریم نیستیم ولی در مقابل تحریم‌های ظالمانه می‌ایستیم پزشکیان: بی تردید مدیریت کشور بدون اطلاعات، موجب سرگردانی و عقب ماندگی است پزشکیان میزبان جلسه سران قوا بود پزشکیان: ترامپ هنوز مردم ایران را نشناخته است / ما خواهان جنگ نیستیم بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات با آمریکا: جمهوری اسلامی تنها به توافقی عادلانه و رفع کامل تحریم‌ها رضایت می‌دهد قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد دیدار مشاور امنیت ملی عراق و قاآنی در بغداد رئیس جمهوری وارد کرمانشاه شد سرلشکر سلامی: عبارات رئیس جمهور آمریکا بر ملت ایران اثر ندارد لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد

پرسابقه‌ترین نمایندگانی که به مجلس دوازدهم راه یافتند

در این گزارش اسامی نمایندگانی که بیشترین سابقه نمایندگی مجلس را دارند و به مجلس دوازدهم نیز راه یافته‌اند، می‌خوانیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 07
کد خبر: ۲۳۹۶۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (11 اسفندماه) سال گذشته برگزار شد که پس از شمارش آرا از سوی ستاد انتخابات، برخی از حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شد که طبق اعلام وزارت کشور قرار است دور دوم انتخابات مجلس (جمعه آتی 21 اردیبهشت‌ماه) برگزار شود.

 


در دور اول انتخابات 245 نماینده به مجلس راه یافتند و 90 کاندیدا در دور دوم انتخابات بر سر 45 کرسی و تعیین تکلیف 22 حوزه انتخابیه به رقابت خواهند پرداخت.


در این گزارش به اسامی باسابقه‌ترین نمایندگان مجلس که چهار دوره و بیشتر نماینده مجلس بوده‌اند و به مجلس دوازدهم نیز راه‌یافته‌اند و دوره‌های انتخابیه آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

نمایندگانی که بیشترین حضور را در مجلس داشتند:

:

ردیف نام حوزه انتخابیه ادوار
1 محمدمهدی مفتح تویسرکان چهارم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم: 8 دوره
2 حمیدرضا حاجی‌بابایی همدان پنجم، ششم، هفتم، هشتم، دهم، یازدهم و دوازدهم: 7 دوره
3 سید محمد موحد دهدشت چهارم، پنجم،‌ ششم، هفتم، یازدهم و دوازدهم: 6 دوره
4 علاءالدین بروجردی لارستان ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و دوازدهم: 6 دوره
5 حسینعلی شهریاری زاهدان دوره‌های هفتم تا دوازدهم: 6 دوره
6 مسعود پزشکیان تبریز

هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره

7 شهباز حسن‌پور کرمان هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره
8 محمدرضا رضایی‌کوچی جهرم هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره
9 جبار کوچکی‌نژاد رشت هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم:
5 دوره

همچنین تعداد 8 نماینده نیز هستند که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند و سابقه 3 دوره نمایندگی را در کارنامه خود دارند؛ ضمناً 11 نفر عضو مجلس جدید شده‌اند که سابقه 2 دوره نمایندگی را دارند.

 

بر اساس این گزارش، در مجلس دهم مصوبه‌ای مبنی بر ممنوعیت نمایندگی بیش از 3 دوره مطرح شد که با مخالفت شورای نگهبان مواجه و رد شد. در مجلس یازدهم و در جریان بررسی طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس ماده‌ای از آن بسیار در رسانه‌ها بحث برانگیز شد، در تبصره 3 ماده 12 طرح مذکور عنوان شده بود که ثبت‌نام داوطلبانی که تجربه سه دوره نمایندگی را در کارنامه خود دارند ممنوع شود که این ماده نیز از طرح حذف شد.

 

به گزارش تسنیم، کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مصوب کرده بود که ثبت‌نام داوطلبان با سابقه سه دوره نمایندگی ممنوع است ولی این سوال پیش می‌آمد که نمایندگانی که سابقه چهار دوره نمایندگی و بیشتر را دارند چه می‌شود؟ آیا اینکه منظور سه دوره متناوب نمایندگی است یا اینکه سه‌بار در مقاطع مختلف نماینده بوده است. با توجه به ابهامی که وجود داشت این تبصره از طرح حذف شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر