ابعاد مشارکت روسیه و چین/فضای باز همکاری ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

ابعاد مشارکت روسیه و چین/فضای باز همکاری ایران

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اهمیت سفر رئیس‌جمهور روسیه به پکن و اینکه چین مایل به توسعه شراکت با روسیه است، گفت: روسیه و چین مایل به روابط گسترده در عرصه‌های مختلف هستند و ایران نیز می‌تواند از این وضعیت بهترین استفاده را ببرد.
روح‌الله مدبر؛ تحلیلگر مسائل روسیه
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۴۱۰۹۷

ابعاد مشارکت روسیه و چین/فضای باز همکاری ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ولادیمیر پوتین٬ رئیس‌جمهور روسیه برای دیدار و مذاکره با شی جین پینگ، همتای چینی وارد پکن شد. وی در آستانه این سفر گفته بود: آماده گفت‌وگو درباره اوکراین هستیم، اما چنین مذاکراتی باید منافع همه کشورهای درگیر در مناقشه ازجمله منافع مسکو را درنظر بگیرد.

 

رسانه‌های آمریکایی تحلیل کرده‌اند، دیدار دو روزه پوتین از چین شراکت «بدون قید و شرط» دو کشور را در مخالفت با فشار آمریکا در زمینه تهاجم روسیه به اوکراین برجسته خواهد کرد و نمادی از جهان‌بینی مشترک پکن و مسکو در مقابله با نظمی خواهد بود که به سرکردگی واشنگتن برقرار شده است.

در ملاقات 2.5 ساعته رؤسای جمهور روسیه و چین بر سه محور کلیدی امنیتی-اطلاعاتی-نظامی، اقتصادی و ضد تحریم با محوریت مشارکت و همکاری‌های سیاسی میان متحدان در نظام بین‌الملل تأکید شد

 

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره اهمیت سفر رئیس جمهور روسیه به چین به «راهبرد معاصر» گفت: در هفته‌های گذشته رسانه‌های غرب‌گرای داخلی روی این محور خبری به شدت مانور دادند که چینی‌ها حساب‌های همکاری مبادلات با روسیه را در بانک‌های خود محدود کرده‌اند. سفر پوتین به چین نشان داد می توان خارج از چرخه دلار با کشورهای همسو و متحد همکاری کرد.

 

وی افزود: بی تردید در ایران باید مراقب شبکه غرب گرایی بود که با تبلیغات، فضاسازی و انتشار اخبار دروغین ذهن مسئولان و مردم را نسبت به اینکه خارج از چرخه دلار نمی توان تجارت خارجی داشت، مسموم و منحرف می‌کنند و در تلاش هستند در دستاوردهای بزرگی که با روسیه در زمینه همکاری‌های مبادلات خارج از چرخه دلار به‌وجود آمده است، تشکیک ایجاد کنند.

 

تحلیلگر مسائل روسیه عنوان کرد: در ملاقات 2.5 ساعته رؤسای جمهور روسیه و چین بر سه محور کلیدی امنیتی-اطلاعاتی-نظامی، اقتصادی و ضد تحریم با محوریت مشارکت و همکاری‌های سیاسی میان متحدان در نظام بین‌الملل تأکید و مشخص شد با گسترش روابط می توان دستاوردهای تجاری قابل توجهی داشت.

 

مدبر گفت: با توجه به اینکه سطح تبادلات مسکو و پکن نزدیک به ۲۲۷ میلیارد دلار است و این میزان در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت، نکته قابل توجه اینکه ۹۰ درصد ۲۲۷ میلیارد دلار تجارت خارجی میان چین و روسیه بر مبنای پول ملی است. اینجاست برمی‌گردیم به ادعای کسانی که ساده انگارانه فکر می‌کنند دو بانک چینی که تبادلات خود را با دلار انجام می‌دهند، یعنی چینی ها با روس ها خارج از چارچوب دلار کار نمی کنند.

 

وی تصریح کرد: این افراد نمی‌دانند واقعیت چیست، درحالی که ۹۰ درصد ۲۲۷ میلیارد دلار تجارت میان چین و روسیه بر مبنای پول ملی است. بنابراین باید هوشیار بود و از فرصت‌ها به نفع توسعه‌ همکاری خود با دو کشور چین و روسیه استفاده کرد.

 

مدبر گفت: در سه سال گذشته غرب به‌شدت با انواع بسته‌ها، مشوق‌ها و حتی تهدیدات چین را تحریک کرد با روسیه همکاری نکند، اما این موضوع مؤثر نبود و به نتیجه دست نیافت، زیرا رئیس جمهور چین واقع‌گرایی و مدل همکاری در نظام بین‌الملل را به سمتی می برد که اشتباه غرب را درباره کاهش تجارت خارجی با روسیه تکرار نکند.

 

تحلیلگر مسائل روسیه می‌گوید: امروز تمام نمادها و شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی از روسیه خارج شده‌، با بحران مواجه‌اند زیرا مشتری‌ اساسی خود، یعنی روسیه را از دست دادند، لذا با اسامی تغییر یافته در حال بازگشت دوباره به روسیه هستند. بی شک چین نمی‌خواهد چنین تجربه‌ای را تکرار کند و بازار بزرگ روسیه را از دست بدهد.

 

مدبر گفت: امروز تعاملات اقتصادی در عرصه بین‌الملل بر مبنای واقعیت گرایی است. در نشست خبری میان رؤسای جمهور چین و روسیه بر سر ائتلافات امنیتی گفت‌وگو شد. تمرکز بر ائتلاف دفاعی برای همکاری‌های امنیتی و دفاعی میان روسیه ایران و چین بسیار حائز اهمیت است. عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای و همکاری با روسیه در پیمان امنیت جمعی با توجه به اینکه سال جاری مسکو ریاست پیمان امنیت جمعی را برعهده دارد، می طلبد همکاری خود را در پیمان امنیت جمعی افزایش دهیم، زیرا این موضوع دستاوردی فوق العاده است.

امروز تمام نمادها و شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی از روسیه خارج شده‌، با بحران مواجه‌اند زیرا مشتری‌ اساسی خود، یعنی روسیه را از دست دادند، لذا با اسامی تغییر یافته در حال بازگشت دوباره به روسیه هستند

 

وی عنوان کرد: در مدلی اقتصادی، سیاسی و امنیتی با روس‌ها و چینی‌ها کار می‌کنیم. در مجموع از نظر واقع‌گرایی این سفر از جهات بسیار زیادی مهم است، زیرا نخستین سفر پوتین بعد از ریاست جمهوری اخیر به شمار می‌رود و مباحث مهم مطرح شده میان رؤسای جمهور چین و روسیه نشان دهنده عملگرایی و تصمیم گیری بر مبنای واقعیت‌های میدانی است. وعده‌های داده شده و آمارهای مهم رشد تجارت خارجی با پول های ملی نشان می‌دهد باید به سمت واقع گرایی حرکت کرد.


مدبر گفت: نوع استقبال و گفت‌وگوی رؤسای جمهور دو کشور نشان می‌دهد چین مایل به گسترش شراکت با روسیه است. امروز روسیه و چین مایل به روابط گسترده در عرصه‌های مختلف هستند، ایران نیز می‌تواند از این وضعیت بهترین استفاده را ببرد، ولی نباید وارد فضاسازی‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای عناصر غربگرا شد. در ائتلافی که فضای همکاری برای ایران باز است، باید حضور خود را در ابعاد اقتصادی، نظامی، امنیتی و تجارت چند جانبه مستحکم کرد تا در پیمان امنیت جمعی با روس‌ها نیز به تفاهم دست یافت.

ارسال نظر
آخرین اخبار