دوماه سرنوشت‌ساز برای محمد بن سلمان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

دوماه سرنوشت‌ساز برای محمد بن سلمان

پایگاه خبری «اویل پرایس» آمریکا نوشت: آینده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان ۲ ماه آینده رقم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 07
کد خبر: ۲۴۲۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ اویل پرایس در یادداشتی به شرایط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در عرصه‌های داخلی و خارجی پرداخته و بحرانی ناگزیر را برای او در داخل کشور پیش بینی می‌کند.

در این یادداشت آمده است، اعتراف محمد بن سلمان به اشتباه قتل «جمال خاشقجی» موج انتقادات تضعیف کننده موقعیتش در داخل و خارج عربستان را تشدید کرد.

محمد بن سلمان از زمان مطرح شدن به عنوان بازیگر اصلی در دولت عربستان با موج گسترده انتقادات از سوی طیف وسیعی از مخالفان از جمله «خالد الفالح» وزیر انرژی روبرو شد. پاسخ بن سلمان به این انتقادات حذف مخالفانی مانند وزیر انرژی و چند بازیگر قدرتمند دیگر از عرصه سیاسی بود. این استراتژی در حال حاضر با به کار گرفتن نفرات خودی به ویژه در مورد واگذاری سهام «آرامکو» در حال پیگیری است؛ عرصه‌ای که بن سلمان به آن به عنوان عامل مقوم سلطنت خود می‌نگرد.

اما عملیات پهپادی علیه ۲ پالایشگاه آرامکو که به نظر می‌رسد شدتش توسط رسانه‌ها و تحلیلگران به خوبی درک نشده است، این روند را متوقف کرد. باید توجه داشت به رغم اظهارات خوش بینانه عربستان برای بازگرداندن این پالایشگاه به ظرفیت تولید اولیه، ترمیم خسارات مذکور در چند روز امکان پذیر نیست. حتی در صورت رفع خسارات فنی وارده و بازگشت ظرفیت تولید نفت عربستان به میزان پیشین، باید به تغییرات ناشی از این عملیات در عرصه جهانی توجه داشت. اکنون کاملا مشخص شده است که قلب بازار جهانی نفت با سیستم‌های تسلیحاتی ابتدایی در بهترین حالت متحمل خسارات عمده و در بدترین حالت نابود می‌شوند.

این امر سبب شده است عربستان قادر به توصیف خود به عنوان تولید کننده نفتی که امنیت تامین انرژی جهانی به آن وابسته است، نباشد. شمار اندکی از پهپاد‌ها ظرفیت تولید مازاد عربستان را از بازار خارج کرد و برخلاف روایت‌های دولتی، هنوز این ظرفیت باز نگشته است.

باید تحولات اخیر منطقه‌ای مانند اجتناب عربستان از درگیری با ایران، تغییر رویکرد امارات به ایران و عدم حمایت آمریکا از عربستان در مقابل ایران را در نظر داشت. ضمن این که موضع اخیر آمریکا در ماجرای عملیات پهپادی نه تنها موقعیتش در منطقه را تضعیف کرده بلکه عملا باب مخالفت‌های داخلی با بن سلمان را باز کرده است.

این مهم در اظهارات منابع عربی و غربی قابل ملاحظه است. انتشار گزارش‌هایی در مورد مخالفت‌های فزاینده با بن سلمان در خاندان سلطنتی موید ورود وی به بحرانی جدی است. تصمیم در مورد آینده ولیعهد در ۲ ماه آینده اتخاذ می‌شود. جنگ یمن و عملیات علیه پالایشگاه‌های آرامکو نقش مهمی در این موضوع ایفا خواهند کرد. حلقه مفقوده این جریان در دسترس نبودن بدیلی به جای بن سلمان است و به نظر می‌رسد در مدت زمان اندک پیش رو، یافتن مدعی واقعی غیرممکن باشد. اکنون تنها ابزار بن سلمان برای ابقا در قدرت، پروژه‌های تغییر و اصلاح است.
 
منبع: میزان
ارسال نظر
آخرین اخبار