واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

توافق بن سلمان و بن زاید برای تعمیق مناسبات نظامی

خالد بن سلمان در دیدار با بن زاید ولیعهد امارات متحده عربی توافق نمودند که بر میزان همکاری های نظامی فی مابین بیش از پیش بیافزایند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 07
کد خبر: ۲۴۱۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ از میان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، هیچ کدام به میزان بحرین و امارات متحده عربی سرسپردگی آل سعود را نپذیرفته و در پی همکاری مستمر با سعودی ها برنیامده اند. از حضور در شورای همکاری خلیج فارس تا فعالیت در ائتلاف مستقر در جنگ نظامی یمن و آخرین مورد آن همکاری با ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس تنها بخشی از مناسبات نزدیک ابوظبی با سعودی محسوب می شود.

 

در همین ارتباط ولیعهد ابوظبی و معاون وزیر دفاع عربستان در دیداری پیرامون همکاری های راهبردی و اقدام مشترک در امور دفاعی و نظامی بحث و گفت و گو کردند.

 

به گزارش خبرگزری رسمی امارات (وام)، "محمد بن زاید" و "خالد بن سلمان" که دیروز به امارات سفر کرده بود، درباره پرونده های منطقه ای و بین المللی مورد توجه دو کشور و چالش های منطقه و پیامدهای آن بحث و تبادل نظر کردند.

 

به گزارش «وام»، ولیعهد ابوظبی و برادر ولیعهد عربستان همچنین در مورد برخی مسائلی مربوط به منافع دو کشور، چالش‌هایی که کشورهای منطقه با آن روبه‌رو هستند و امنیت اعضای شورای همکاری خلیج فارس گفت‌وگو کرده‌اند.

 

بنا به گزارش‌های رسمی مشاور امنیت ملی امارات طحنون بن محمد آل نهيان‎، و شماری دیگر از مقام‌های امارات نیز در دیدار روز یک‌شنبه حضور داشتند.

 

این دیدار سه هفته پس از آن صورت می گیرد که ارتش و کمیته های مردمی در ۲۳ شهریور ماه گذشته طی حمله پهپادی و موشکی تاسیسات نفتی عربستان در بقیق و الخریص عربستان را هدف قرار دادند. این عملیات پیچیده و دقیق تولید نیمی از نفت عربستان را کاهش داد و قیمت جهانی نفت را به صورت بی سابقه ای افزایش داد.

 

انصارالله با هشدار به امارات هم از این کشور خواسته است تا نسبت به خارج کردن تمامی نیروهای خود از یمن اقدام کند.

 

امارات و عربستان پیش تر در ششم فرودین ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلافی به سرگردگی سعودی ها با هدف بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن به قدرت، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند و بر اثر این تجاوز تاکنون هزاران یمنی کشته شدند.

 

در همین راستا سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را "بزرگ‌ ترین فاجعه انسانی" نامیده و اعلام کرده است که ۷ میلیون یمنی دچار سوء تغذیه هستند.

 

اما اکنون پس از سپری شدن بیش از ۴ سال از حمله به یمن با ورود پهپادهای ارتش و کمیته های مردمی یمن به خط درگیری ها روند جنگ، درگیری های نظامی و تحولات میدان های نبرد به طور ملموسی تغییر کرده و موازنه راهبردی به سود یمنی ها رقم خورده است. در نتیجه چنین تغییری امارات بسیاری از نیروهای خود را از یمن خارج کرده است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار