ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک

افزایش ۴ درصدی سهم عربستان از بازار نفت

افزایش ۴ درصدی سهم عربستان از بازار نفت بانک آمریکایی جی پی مورگان آمریکا سهم عربستان در بازار نفت را بالاترین سطح از دهه ۱۹۸۰ پیش‌بینی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 22
کد خبر: ۴۷۲۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، جی‌پی مورگان در گزارشی اعلام کرد که سهم عربستان سعودی از بازار نفت در این دهه به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۸۰ افزایش می‌یابد، زیرا سرمایه‌گذاری در تولید دیگر کشورها به دلیل بحران کرونا رخ نمی‌دهد.

 

بر اساس اعلام این بانک وال استریت، قیمت نفت امسال بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته که سبب سقوط بی‌سابقه تقاضا شده است و شرکت‌های نفت و گاز را وادار به اعلام کاهش هزینه‌ها می‌کند که مجموع آن در پایان این دهه ۶۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.

 

کریستین ملک، تحلیلگر جی‌پی مورگان، در این باره گفت: بحران سرمایه‌گذاری سبب از بین رفتن تولیدی می‌شود که قرار است قیمت شاخص نفت خام برنت را طی دو سال به ۶۰ دلار برای هر بشکه برساند.

 

قیمت شاخص نفت خام برنت در ماه آوریل به دلیل محدودیت‌های اعمال‌شده برای مهار ویروس کرونا به ۱۶ دلار برای هر بشکه رسید. این شاخص اکنون حدود ۴۰ دلار برای هر بشکه معامله می‌شود.

 

این بانک آمریکایی انتظار دارد میزان تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ به‌طور میانگین ۹۱ میلیون بشکه در روز - ۹ میلیون کمتر از برآوردهای پیشین - باشد، این در حالی است که مقدار مصرف نفت در ماه نوامبر ۲۰۲۱ به سطح ۱۰۰ میلیون بشکه در روز پیش از شیوع ویروس کرونا باز خواهد گشت.

 

این در حالی است که جی‌پی مورگان پیش‌بینی می‌کند تغییر الگوهای مصرف سبب کاهش دائمی تقاضای ۳ میلیون بشکه در روز در مقایسه با پیش‌بینی‌های پیشین خواهد شد.

 

در همین حال، به دلیل نبود سرمایه‌گذاری برای تولید جدید و بسته شدن برخی میدان‌ها، قرار است عرضه نفت ۵ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این بانک اعلام کرد با کمترین هزینه تولید و بیشترین ظرفیت، عربستان سعودی بهترین گزینه برای جبران این کاهش است.

 

ملک گفت: عربستان در رقابت برای سهم بازار در حالی به رتبه نخست صعود خواهد کرد که تولید کشورهای غیر اوپک و ایالات متحده کاهش خواهد یافت.

 

جی‌پی مورگان انتظار دارد اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شکاف عرضه را پر کنند تا قیمت نفت به ۶۰ دلار برای هر بشکه برسد، این همان قیمتی است که کشورهای اوپک به‌طور میانگین برای برقراری تعادل در بودجه خود نیاز دارند.

 

در حالی که سهم بازار اوپک از اوج ۳۹ درصد کل عرضه نفت در سال ۲۰۱۶ به ۳۳ درصد در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ رسیده است، این بانک انتظار دارد این سازمان تا سال ۲۰۲۵ سهم بازار حدود ۴۰ درصدی را به‌دست آورد.

 

ملک گفت: انتظار می‌رود سهم بازار عربستان از ۱۱.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ در این بازه زمانی به ۱۵ درصد برسد، سطحی که از دهه ۱۹۸۰ مشاهده نشده است.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار