کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

پزشکیان در گفت‌و‌گو با ولیعهد عربستان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم

رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با ولیعهد عربستان گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۷ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 03
کد خبر: ۲۷۴۷۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، مسعود پزشکیان شامگاه پنج‌شنبه، در گفت‌وگوی تلفنی با «محمد بن سلمان آل سعود» ولیعهد عربستان سعودی، ضمن تبریک عید سعید فطر به وی، پادشاه و مردم کشورش، ماه مبارک رمضان را فرصتی برای یادآوری اشتراکات مسلمانان از جمله قرآن و مناسک این ماه مبارک دانست و اظهار داشت: کشور‌های اسلامی می‌توانند با تکیه بر این اشتراکات و تقویت وحدت و انسجام میان یکدیگر، صلح، امنیت و پیشرفت را در بالاترین سطح برای خود و منطقه تأمین کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر مسلمانان دست به دست یکدیگر دهند می‌توانند از ظلم و جنایت به برخی کشور‌های اسلامی از جمله فلسطین و مردم غزه جلوگیری کنند، افزود: اطمینان دارم که کشور‌های اسلامی با همکاری یکدیگر می‌توانند به بهترین شکل امنیت و رفاه را برای منطقه به ارمغان بیاورند.

پزشکیان با قدردانی از سخنان و دیدگاه‌های ولیعهد عربستان در زمینه همکاری و انسجام کشور‌های مسلمان و همسایه منطقه، تصریح کرد: همانطور که شما در سخنان خود گفتید اگر کشور‌های اسلامی دست به دست یکدیگر دهند، می‌توانند جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه را متوقف، ثبات و آرامش را برقرار ساخته و در راستای شکوفایی هر چه بیشتر منطقه تلاش کنند.

رئیس جمهور با اشاره به بخش دیگری از سخنان ولیعهد عربستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده و استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای نیز به هیچ‌وجه جایی در دکترین امنیتی و دفاعی ما ندارد. این امکان وجود دارد که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همچون همه سال‌های گذشته به طور کامل تحت راستی‌آزمایی قرار گیرند. جمهوری اسلامی ایران آماده تعامل و گفت‌و‌گو در زمینه رفع برخی تنش‌ها، بر اساس منافع و احترام متقابل است. ما با هیچ کشوری سر جنگ نداریم، اما در دفاع از خودمان نیز هیچ تردیدی نداریم و آمادگی و توانمندی ما در این زمینه در بالاترین سطح است.

ولیعهد عربستان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با تبریک متقابل عید سعید فطر به رئیس جمهور و مردم کشورمان و قدرانی از رویکرد‌ها و مواضع دکتر پزشکیان در زمینه تقویت انسجام میان کشور‌های مسلمان، اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم با تداوم روند تقویت همکاری‌های فیمابین، دستاورد‌های بیشتری را در زمینه ثبات، امنیت و شکوفایی برای منطقه به دست بیاوریم.

محمد بن سلمان آل سعود با ارائه تحلیلی از وضعیت منطقه و کشور‌های اسلامی، خاطرنشان کرد: همکاری ایران و عربستان و دیگر کشور‌های منطقه می‌تواند به تقویت ثبات و استقرار صلح کمک مؤثری کند. عربستان آماده نقش‌آفرینی در زمینه کمک به رفع هر گونه تنش و ناامنی در منطقه است./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر