سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

چند کار ساده که سلامت کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد

گاهی عملکرد این عضو حیاتی مختل و دچار نارسایی می‌شوند که با چند اقدام ساده و مفید می‌توان از این عضو مهم بدن حفاظت کرده و عملکرد آن را بهبود بخشید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 26
کد خبر: ۲۴۲۶۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ وظیفه کلیه‌ها در بدن دفع مواد زائد از خون، تصفیه آب و تولید هورمون است. گاهی عملکرد این عضو حیاتی مختل و دچار نارسایی می‌شوند. بنابر گزارش دویچه‌وله، با چند اقدام ساده و مفید می‌توان از این عضو مهم بدن حفاظت کرده و عملکرد آن را بهبود بخشید:

ورزش کنید
تحرک و ورزش از راهکار‌های موثر برای تنظیم فشار خون و کنترل دیابت به شمار می‌آیند. این بیماری‌ها از شایع‌ترین دلایل بروز نارسایی کلیوی هستند. در واقع ۳۰ درصد افرادی که تحت درمان دیالیزی قرار می‌گیرند دچار دیابت هستند.

مراقبت از قند خون
مراقب میزان قند خون‌تان باشید و آن را در وضعیتی ثابت قرار دهید. دیابت به عروق آسیب می‌رساند. کلیه‌ها از رگ‌ها و شریان‌های کوچکی تشکیل شده‌اند که همچون فیلتر عمل می‌کنند. آنها مواد مورد نیاز را در بدن نگه می‌دارند و مواد زائد و سموم را دفع می‌کنند. هر چقدر این عروق بیشتر آسیب ببینند، عملکرد کلیه‌ها در دفع مواد زائد کاهش می‌یابد و هر چقدر میزان قند خون مطلوب‌تر باشد آسیب کمتری به عروق وارد می‌شود.

فشار خون‌تان را مرتب کنترل کنید
فشار خون دومین علت شایع نارسایی کلیوی است. هنگامی‌که رگ‌های خونی به مدت طولانی تحت فشار قرار گیرند، دچار آسیب می‌شوند. برای سلامتی کلیه‌ها لازم است فشار خون پائین‌تر از ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه باشد. همچنین فشار خون بالا باید به وسیله دارو تحت کنترل درآید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه، سبزی‌ها و فیبر مانع از اضافه وزن و در نتیجه آسیب کلیوی می‌شود. اضافه وزن اغلب باعث افزایش فشار خون و دیابت می‌شود؛ بنابراین باید از مصرف نمک و غذا‌های پرنمک پرهیز کرد، زیرا باعث افزایش فشار خون می‌شود.

به حد کافی آب بنوشید
مصرف آب و مایعات برای کمک به کلیه برای دفع مواد زائد لازم است. توصیه می‌شود روزانه ۱/۵ تا ۲ لیتر آب بنوشید. کسانی که فعالیت‌های ورزشی دارند می‌توانند مقدار بیشتری آب مصرف کنند، در غیر این صورت نوشیدن بیش از حد آب و مایعات نیز ممکن است باعث بروز مشکل شود. با این حال این میزان آب به افرادی توصیه می‌شود که از کلیه‌های سالم برخوردارند. بیمارانی که دیالیز می‌شوند باید میزان مصرف آب و مایعات را کاهش دهند.

سیگار را ترک کنید
سیگار دشمن درجه یک عروق است و از آنجایی که کلیه پوشیده از عروقی است که نقش فیلتر و تصفیه خون را به عهده دارند، سیگار نه تنها به این عروق بلکه به کلیه‌ها نیز آسیب وارد می‌کند.

از مصرف دارو‌های مسکن به مدت طولانی پرهیز کنید
کلیه‌ها به مصرف طولانی دارو‌های ضد درد حساس هستند. کلیه‌های ناسالم ممکن است بر اثر استفاده از این دارو‌ها به نارسایی حاد دچار شوند. در صورت نیاز مداوم به دارو‌های ضددرد باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. چنانچه کلیه‌های شما دچار آسیب شده باشند راهکار‌های مناسب‌تری وجود دارند که کمتر به کلیه‌ها صدمه می‌زنند.

بررسی سالانه سلامت کلیه‌ها
هر سال به طور منظم وضعیت سلامت کلیه‌های خود را کنترل کنید، به‌ویژه چنانچه سن شما بالاتر از ۶۰ سال است، مبتلا به دیابت، فشار خون و اضافه وزن هستید یا یکی از افراد درجه یک خانواده دچار نارسایی کلیه است. تشخیص زودهنگام نارسایی کلیوی از طریق آزمایش منظم خون و ادرار موجب می‌شود بیماری پیش از آسیب جدی درمان شود. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر