بهت جهانی از تصمیم دونالد ترامپ-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بهت جهانی از تصمیم دونالد ترامپ

تصمیم آمریکا مبنی بر عقب نشینی نیروهای نظامی اش از شرق رود فرات و چراغ سبز ضمنی برای حمله ارتش ترکیه به این منطقه با انتقادهای وسیع جهانی روبرو شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 08
کد خبر: ۲۴۲۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ اعلام پنتاگون مبنی بر عقب نشینی نیروهای نظامی آمریکا از شمال سوریه و توئیت دونالد ترامپ در این باره با خشم هم حزبی های ترامپ، دموکرات ها و سایر رهبران بین المللی مواجه شده است. رئیس‌جمهوری آمریکا روز گذشته در چند توئیت گفته بود زمان آن فرا رسیده است که آمریکا از «این جنگ‌های مسخره بی‌پایان، که بسیاری از آنها قبیله‌ای هستند» خارج شود.

 

اظهار نظر فوق به منزله چراغ سبزی به ترکیه جهت حمله به سوریه برداشت شده است. در ادامه به شماری از انتقادهای شدید صورت گرفته به تصمیم کاخ سفید اشاره خواهیم کرد:‎

تصمیم ترامپ مبنی بر خروج نیروها از شمال سوریه آزاردهنده است


«نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تصمیم رئیس‌جمهوری این کشور مبنی بر خروج نیروهای ایالات متحده از شمال سوریه واکنش نشان داد.

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، امروز -‌دوشنبه- اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور از شمال سوریه خارج خواهند شد و ارتش این کشور از نیروهای کرد سوریه حمایت نخواهد کرد. وی همچنین گفت که گروهک تروریستی داعش به‌طور کامل نابود شده است.

 

پلوسی در واکنش به این اظهارات ترامپ، این تصمیم را «بسیار آزاردهنده» خواند.

 

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه گفت که ترامپ باید از این «تصمیم خطرناک» منصرف شود. وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تصمیم رئیس‌جمهور مبنی بر خروج نیروها از شمال سوریه بسیار آزاردهنده است و به هم‌پیمانان کرد ما که شرکای ما برای نابودی داعش بودند خیانت می‌کند. به‌رغم آنچه رئیس‌جمهور ممکن است بگوید، داعش همچنان تهدیدی جدی است. این تصمیم اشتباه و نامسئولانه تلاش‌های مردان شجاع آمریکا و هم‌پیمانان‌مان برای نابودی ستمگری داعش را زیر سؤال می‌برد.»

 

در بیانیه پلوسی همچنین آمده است: «رئیس‌جمهور باید از این تصمیم خطرناک صرف‌نظر کند. مردم آمریکا لایق سیاست امنیت ملی قدرتمند، هوشمندانه و استراتژیکی هستند که این کشور را ایمن نگاه دارد.»

 

موگرینی درباره حمله ترکیه به شمال سوریه هشدار داد

«فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه دوشنبه‌شب در پیامی توئیتری نوشت: اقدام نظامی در شمال شرق سوریه رنج شهروندان را بیشتر و تلاش جاری ائتلاف جهانی علیه داعش را تضعیف می‌کند؛ همچنین چشم‌انداز فرایند سیاسی تحت نظارت سازمان ملل برای رسیدن به صلح را در این کشور دشوارتر می‌کند.

 

ساعتی پیش برخی رسانه‌ها از حمله هوایی ترکیه به مواضع «پ‌ک‌ک» و دیگر گروه‌های کرد در منطقه «سمالکا» در استان حسکه سوریه در مرز با عراق خبر دادند.

 

کاخ سفید روز گذشته (یکشنبه) خبر داد که ترکیه به زودی در شمال سوریه دست به عملیاتی نظامی خواهد زد که آمریکا در آن مشارکت نخواهد داشت.


برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان درباره این اقدام ترکیه ابراز نگرانی کرده‌اند.ترکیه مدتهاست که در حال رایزنی با آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه عاری از نیروهای کرد سوری است.

 

مقام‌های نظامی ترکیه و آمریکا هفتم اوت (۱۶ مرداد) در مورد طرح ایجاد منطقه امن در شمال سوریه به توافق رسیدند. آنکارا مدعی است که هدف از این اقدام، ایجاد منطقه‌ای امن برای بازگرداندن آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان است.


ترامپ و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه شب در تماس تلفنی درباره طرح منطقه امن در شمال سوریه گفت‌ وگو کردند.


دفتر ریاست جمهوری ترکیه یکشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: اردوغان در این گفت وگو اظهار کرد که ایجاد منطقه امن، اقدامی کلیدی برای از بین بردن تهدید پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) و فراهم کردن شرایط بازگشت آوارگان سوریه به کشورشان است.

 

در همین حال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری تهدید کرده است در صورتی که ترکیه اقدامی در سوریه کند که از خطوط قرمز مد نظر او فراتر باشد، اقتصاد آنکارا را به طور کامل نابود خواهد کرد.

 

رئیس جمهوری آمریکا صبح امروز در توئیتی با اعلام عقب نشینی نظامیان آمریکایی از سوریه، نوشت: وقت آن رسیده که آمریکا از سوریه خارج شود. قرار بود نیروهای آمریکایی برای انجام ماموریتشان تنها ۳۰ روز در سوریه باشند، اما این حضور چندین سال به طول انجامید. اکنون زمان آن رسیده به این جنگ بی هدف پایان داده شود.


وی به بازگشت نظامیان آمریکایی به کشورشان اشاره کرد و گفت: آمریکا تنها زمانی می جنگند که به نفعش باشد و تنها برای کسب پیروزی جنگ می کند.


ترامپ خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را نخستین بار اواخر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد؛ تصمیمی که به استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع وقت آمریکا منجر شد.


«نیروهای دمکراتیک کرد سوریه» موسوم به "قسد" که مورد حمایت واشنگتن هستند نیز این اقدام آمریکا را بدعهدی توصیف کردند و گفتند که آمریکایی ها از پشت به ما خنجر زدند.


خروج نظامیان آمریکایی از سوریه در حالی صورت می گیرد که ترکیه از آغاز عملیات جدیدی علیه کردهای سوریه خبر داده است.

 

واکنش سناتور جمهوریخواه به تصمیم ترامپ درباره سوریه

«مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا آمریکا امروز دوشنبه و در پی تصمیم کاخ‌سفید به خروج از سوریه در پیامی توئیتری اعلام کرد: تصمیم ترامپ درباره سوریه دیدگاه ایران درباره (بدعهدی) دولت آمریکا را تایید می کند.

 

سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا در این باره ادامه داد: اگر گزارش ها درباره عقب نشینی آمریکا از سوریه درست باشد، دولت ترامپ اشتباهی بسیار بزرگ مرتکب شده است که پیامدهایش فراتر از سوریه خواهد بود.

 

گفتنی است رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه امروز اعلام کرد آنکارا عملیات هوایی و زمینی در شرق فرات در سوریه را اجرایی خواهد کرد و این اقدام احتمالا امروز یا فردا آغاز خواهد شد.

 

این درحالیست که یک مسئول در پنتاگون ساعاتی پیش از دستوراتی که از کاخ سفید درباره عقب نشینی کامل نظامیان آمریکایی از سوریه دریافت شده است، خبر داد؛ تصمیمی که کردهای مورد حمایت آمریکا در سوریه آن را خنجری از پشت واشنگتن به خود ارزیابی کردند.

 

این مسئول در پنتاگون به شبکه الحره گفت: ما دستوراتی از دولت آمریکا مبنی بر عقب نشینی کامل از سوریه طبق جدول زمانی کوتاه مدت دریافت کرده ایم.

 

گفتنی است که ساعاتی قبل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با انتشار چند پیام در توئیتر در خصوص تصمیم خود برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه توضیح داد و اعلام کرد: انتظار می رفت که آمریکا برای ۳۰ روز در سوریه باشد اما این مربوط به خیلی سال قبل بود. ما در آنجا ماندیم و در جنگی که پایانی نداشت پیش رفتیم. زمانیکه من وارد واشنگتن شدم، داعش در این منطقه حکومت می کرد.

 

ما سریعا خلافت داعش را بطور صد در صد شکست دادیم که این شکست شامل به اسارت گرفتن هزاران نفر از اعضای داعش بود که اغلب آنها اروپایی بودند. اما اروپا خواستار بازگشت آنها نیست. آنها می گویند آمریکا نیروهای داعش را نگه دارد! من می گویم نه، ما برای شما کار بزرگی انجام دادیم و اکنون شما می گوئید آنها را در زندان های آمریکا با هزینه های بسیار زیاد نگه دارید. آنها برای شما هستند تا محاکمه شوند. آما آنها (اروپائی ها) می گویند نه.

 

وی در ادامه نوشت: فکر کنید، طبق معمول آمریکا همیشه در ناتو، تجارت و هر چیز دیگری حاضر بوده. کردها با ما جنگیدند اما پول و تجهیزات زیادی برای این جنگ هزینه شد. آنها (کردها) چندین دهه نیز با ترکیه در جنگ بوده اند. من از این جنگ خارج شدم. تقریبا سه سال شد اما زمان آن رسیده تا از این جنگ های بی پایان مضحک خارج شویم و سربازانمان را به خانه بازگردانیم. در هر کجایی که داعش به منافع ما نزدیک شود با آن مبارزه می کنیم. ترکیه، اروپا، سوریه، ایران، عراق، روسیه و کردها اکنون باید موقعیت را بسنجند و درباره اینکه می خواهند با اعضای بازداشت شده داعش چه کاری انجام دهند فکر کنند. همه آنها از داعش که برای چند سال دشمنشان بوده متنفر هستند. ما از آنها ۷ هزار مایل فاصله داریم و اگر داعش مجددا در هرکجا به ما نزدیک شود مجددا آنها را شکست می دهیم.

 

تصمیم آمریکا در سوریه به درد و رنج بیشتر منتهی می‌شود


برنی سندرز نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز دوشنبه و در پی تصمیم کاخ‌سفید به خروج از سوریه در پیامی توئیتری اعلام کرد: مدت‌هاست معتقدم آمریکا باید به مداخلات نظامی در خاورمیانه به شکلی مسئولانه پایان دهد.

 

نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این خصوص ادامه داد: اما بیانیه ناگهانی ترامپ درباره عقب‌نشینی از شمال سوریه و حمایت از حمله ترکیه اقدامی کاملا غیرمسئولانه است. این تصمیم احتمالا به درد و رنج و بی‌ثباتی بیشتر منتهی می‌شود.

 

این درحالیست که یک مسئول در پنتاگون ساعاتی پیش از دستوراتی که از کاخ سفید درباره عقب نشینی کامل نظامیان آمریکایی از سوریه دریافت شده است، خبر داد.

 

این مسئول در پنتاگون به شبکه الحره گفت: ما دستوراتی از دولت آمریکا مبنی بر عقب نشینی کامل از سوریه طبق جدول زمانی کوتاه مدت دریافت کرده ایم.

 

گفتنی است که ساعاتی قبل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با انتشار چند پیام در توئیتر در خصوص تصمیم خود برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه توضیح داد و اعلام کرد: انتظار می رفت که آمریکا برای ۳۰ روز در سوریه باشد اما این مربوط به خیلی سال قبل بود. ما در آنجا ماندیم و در جنگی که پایانی نداشت پیش رفتیم. زمانیکه من وارد واشنگتن شدم، داعش در این منطقه حکومت می کرد. ما سریعا خلافت داعش را بطور صد در صد شکست دادیم که این شکست شامل به اسارت گرفتن هزاران نفر از اعضای داعش بود که اغلب آنها اروپایی بودند. اما اروپا خواستار بازگشت آنها نیست. آنها می گویند آمریکا نیروهای داعش را نگه دارد! من می گویم نه، ما برای شما کار بزرگی انجام دادیم و اکنون شما می گوئید آنها را در زندان های آمریکا با هزینه های بسیار زیاد نگه دارید. آنها برای شما هستند تا محاکمه شوند. آما آنها (اروپائی ها) می گویند نه.

 

وی در ادامه نوشت: فکر کنید، طبق معمول آمریکا همیشه در ناتو، تجارت و هر چیز دیگری حاضر بوده. کردها با ما جنگیدند اما پول و تجهیزات زیادی برای این جنگ هزینه شد. آنها (کردها) چندین دهه نیز با ترکیه در جنگ بوده اند. من از این جنگ خارج شدم. تقریبا سه سال شد اما زمان آن رسیده تا از این جنگ های بی پایان مضحک خارج شویم و سربازانمان را به خانه بازگردانیم. در هر کجایی که داعش به منافع ما نزدیک شود با آن مبارزه می کنیم. ترکیه، اروپا، سوریه، ایران، عراق، روسیه و کردها اکنون باید موقعیت را بسنجند و درباره اینکه می خواهند با اعضای بازداشت شده داعش چه کاری انجام دهند فکر کنند. همه آنها از داعش که برای چند سال دشمنشان بوده متنفر هستند. ما از آنها ۷ هزار مایل فاصله داریم و اگر داعش مجددا در هرکجا به ما نزدیک شود مجددا آنها را شکست می دهیم.

 

فرانسه از احتمال حمله ترکیه به سوریه ابراز نگرانی کرد

وزارت خارجه فرانسه امروز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: از احتمال اینکه ترکیه به عملیات نظامی در شمال شرقی سوریه مبادرت نماید، به شدت نگران هستیم.

 

وزارت خارجه فرانسه در ادامه این بیانیه اعلام کرد: ترکیه باید از برداشتن گام‌هایی که با منافع ائتلاف بین المللی علیه داعش در تناقض است، اجتناب بورزد. هرگونه اقدام نظامی یکجانبه در شمال سوریه، به وخامت اوضاع بشر دوستانه و بی ثباتی در منطقه منجر خواهد شد.

 

این در حالیست که آلمان هم ساعتی پیش از هرگونه حمله احتمالی ترکیه به سوریه ابراز نگرانی کرده است.

 

گفتنی است، یک مسئول در پنتاگون ساعاتی پیش از دستوراتی که از کاخ سفید درباره عقب نشینی کامل نظامیان آمریکایی از سوریه دریافت شده است، خبر داد.

 

سناتور متحد ترامپ هم ترکیه را تهدید کرد

گراهام که متحد ارشد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکاست و متحدانی در میان دموکرات ها دارد، ‌ به آنکارا هشدار داد که رای کنگره آمریکا برای تحریم ترکیه، از قدرت بالایی برخوردار خواهد بود.

 

ترامپ به تازگی تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه گرفت. این تصمیم بلافاصله با واکنش شدید نمایندگان جمهوریخواه آمریکا همراه شد.

 

سناتور گراهام این تصمیم را مورد انتقاد قرار داد و گفت که این اقدام، فاجعه بار است و به داعش و سوریه قدرت می بخشد.

 

«میت رامنی» سناتور جمهوریخواه ایالت یوتا نیز از تصمیم ترامپ انتقاد کرد و گفت: رها کردن متحدان کرد ما در مواجهه با حمله ترکیه، خیانت بار است.

 

در همین حال، فرانسه روز دوشنبه از ترکیه خواست از هر گونه اقدامی که مغایر با منافع ائتلاف ضد داعش باشد، خودداری کند.۹۱۰۹

 

وزارت امور خارجه فرانسه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای بازداشت شده در شمال سوریه از جمله اتباع خارجی، باید در مکان محل ارتکاب جرم، محاکمه شوند.

 

کشورهای اروپایی تاکنون در برابر درخواست آمریکا برای پذیرش اسرای اروپایی داعش مقاومت کرده اند.

 

اتحادیه اروپا نیز ضمن هشدار نسبت به پیامدهای عملیات جدید نظامی ترکیه در شمال سوریه اعلام کرد که این اقدام موج جدیدی از مهاجران به کشورهای اروپایی را به راه می اندازد.

 

ترامپ با دفاع از تصمیم خود برای خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه در توئیتی نوشت: زمان آن رسیده است که آمریکا از جنگ‌های بی‌پایان مضحک در منطقه غرب آسیا رها شود.

 

این در حالی ست که کردهای سوریه، واشنگتن را متهم به عهدشکنی کرده اند و بر این باورند که خروج نیروهای آمریکا از این منطقه نه تنها به مناقشه و جنگ داخلی در سوریه ابعاد جدیدی خواهد بخشید، بلکه به مبارزه مشترک علیه داعش نیز آسیب خواهد رساند.

 

عقب نشینی نیروهای آمریکایی از مناطق شمالی و شرقی سوریه پس از تماس تلفنی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه و ترامپ انجام شد.

 

اردوغان در این تماس تلفنی نسبت به انفعال آمریکا در راستای اجرای توافق مربوط به ایجاد منطقه حائل در شمال سوریه ابراز ناخرسندی کرد.

 

ترکیه بر آن است که حدود دو میلیون آواره سوری را پس از ایجاد این منطقه حائل به سوریه بازگرداند.پیشتر نیز آمریکا اعلام کرده بود که برای مانع شدن از درگیری با نیروهای ترکیه، اقدام به عقب نشینی از مناطق شمالی سوریه خواهد کرد.

 

نگرانی آلمان از عملیات نظامی ترکیه در سوریه

وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که تصمیم ترکیه برای برگزاری عملیات نظامی یکجانبه در شمال سوریه بسیار نگران کننده است.


در پیامی توییتری که در صفحه توییتر این وزارتخانه منتشر شد، آمده است: این اقدام سبب افزایش تنش ها شده و اوضاع سیاسی-امنیتی و انسانی را در این منطقه تشدید می کند.


آلمان با بیان اینکه چالش های پیش روی ترکیه در منطقه را درک می کند تاکید کرد که چنین اقدام هایی از سوی آنکارا نباید مبارزه با داعش را به مخاطره اندازد.


همچنین اتحادیه اروپا امروز ضمن هشدار نسبت به پیامدهای عملیات جدید نظامی ترکیه در شمال سوریه تصریح کرد که این اقدام سبب راه افتادن موج جدیدی از مهاجران به سوی کشورهای اروپایی می شود.


مقام‌های نظامی ترکیه و آمریکا هفتم آگوست (۱۶ مرداد) در مورد طرح ایجاد منطقه امن در شمال سوریه به توافق رسیدند. آنکارا مدعی است که هدف از این اقدام، ایجاد منطقه‌ای امن برای بازگرداندن آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان است.


دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان رئیسان جمهوری آمریکا و ترکیه یکشنبه شب در یک تماس تلفنی درباره طرح منطقه امن در شمال سوریه گفت‌ وگو کردند.

 

دفتر ریاست جمهوری ترکیه یکشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: اردوغان در این گفت وگو اظهار کرد که ایجاد منطقه امن، اقدامی کلیدی برای از بین بردن تهدید پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) و فراهم کردن شرایط بازگشت آوراگان سوریه به کشورشان است.

 

انتقادها از خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه بالا گرفت

کلینتون در صفحه توییتر خود نوشت: بگذارید به صراحت بگویم: رئیس جمهوری در برابر متحدان وفادار ما و منافع آمریکا، جانب رهبران سلطه جوی ترکیه و روسیه را گرفته است.

 

وی که رقیب دموکرات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ این کشور بود، در این توییت آورد: تصمیم وی، خیانتی تنفرانگیز به کردها و سوگند ریاست جمهوری اش است.

 

کاخ سفید یکشنبه شب اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در آستانه عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه، از این منطقه خارج می شوند.

 

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه همچنین مورد انتقاد «برت مک گورک» نماینده سابق ترامپ در امر مبارزه با داعش و «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی و متحد ترامپ قرار گرفت.

 

گراهام، تصمیم ترامپ را «کوته بینانه و غیرمسئولانه» خواند. وی همچنین تاکید کرد که این تصمیم فاجعه بار و تضمین گر بازگشت داعش است.

 

این سناتور آمریکایی در صفحه توییتر خود نوشت: با رها کردن کردها، خطرناکترین پیام ممکن را فرستاده ایم، اینکه آمریکا متحدی غیرقابل اطمینان است و فقط به زمان بستگی دارد که چین، روسیه، ایران و کره شمالی، به نحوی خطرناک اقدام کنند.

 

وی در توییت دیگری آورد: در نهایت این تصمیم، کار آمریکا را برای به خدمت گرفتن متحدان در برابر اسلام رادیکال، دشوار می کند.

 

گراهام در توییت دیگری اینگونه ادعا کرد که احتمالی ترین نتیجه این تصمیم بدون پیش اندیشی، تضمین تسلط ایران بر سوریه است. آمریکا اکنون هیچ اهرم فشاری ندارد و سوریه در نهایت به کابوسی برای (رژیم) اسرائیل تبدیل می شود.

 

گراهام همچنین تصریح کرد که خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه باعث می شود نیروهای کرد با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و ایران متحد شوند و روابط ترکیه با کنگره آمریکا را نابود می کند.

 

ترامپ خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را اولین بار اواخر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد، تصمیمی که به استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع وقت آمریکا منجر شد.

 

منابع مطلع در «نیروهای دموکراتیک کرد سوریه» (قسد) که از حمایت واشنگتن برخوردارند، در بیانیه ای اعلام کردند که نیروهای آمریکایی به تعهدات خود عمل نکردند و از مناطق مرزی مشترک سوریه و ترکیه عقب نشستند.۹۱۰۹

 

آمریکا که پیش از این اعلام کرده بود که در عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه شرکت نخواهد کرد، عقب نشینی از این مناطق را آغاز کرده است.

 

کاخ سفید روز گذشته (یکشنبه) خبر داد که ترکیه به زودی در شمال سوریه دست به عملیاتی نظامی خواهد زد که آمریکا در آن مشارکت نخواهد داشت.

 

اکنون بیش از یکهزار نیروی آمریکایی در شمال شرق سوریه مستقر هستند. این نظامیان با «یگان‌های مدافع خلق» در سوریه همکاری نزدیکی داشته اند.

 

یگان‌های مدافع خلق، نیروهای کُرد هستند که ترکیه، آنها را وابسته به "پ. ک.ک" (حزب کارگران کردستان ترکیه) و تروریست می‌داند.ترکیه مدتهاست که در حال رایزنی با آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه است.

 

مقام‌های نظامی ترکیه و آمریکا هفتم ماه اوت (۱۶ مرداد) در مورد طرح ایجاد منطقه امن در شمال سوریه به توافق رسیدند.آنکارا مدعی است که هدف از این اقدام، ایجاد منطقه‌ای برای بازگرداندن آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان است.

 

خودداری حداکثری از سوی طرف‌های درگیر در شمال سوریه


«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، از تمام طرف‌های درگیر در شمال شرق سوریه خواست تا خودداری پیشه کنند. این خبر را سخنگوی گوترش امروز -‌دوشنبه- اعلام کرد.

 

«استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفت: «بسیار مهم است که تمام طرف‌های درگیر خودداری حداکثری پیشه کنند.»

 

وی افزود: «دبیرکل سازمان همچنین تاکید کرد که از تمام غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی حراست شود و دست‌نخورده بماند و همچنین دسترسی انسان‌دوستانه به نیازمندان تضمین شود.»

 

رامنی: تصمیم ترامپ "خیانت" است 


میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در پیام توئیتری خود نوشت:‌ "تصمیم رئیس‌جمهوری مبنی بر رها کردن هم‌پیمانان کرد ما در مواجهه با حمله ترکیه، یک خیانت است؛ این موضوع اظهار می‌کند که آمریکا، هم‌پیمان قابل اتکایی نیست، [زمینه برای] بازگشت داعش را مهیا می‌کند و خبر از یک فاجعه دیگر انسانی دارد".

 

نیکی هیلی: اشتباه بزرگی است

نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل نیز از تصمیم دونالد ترامپ انتقاد کرد و هشدار داد این اقدام، روابط آمریکا با هم‌پیماناش را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

 

او در پیام توئیتری خود نوشت: "اگر از هم‌پیمانان‌مان انتظار پشتیبانی داریم، باید همیشه از آن‌ها پشتیبانی کنیم؛ کردها نقشی سودمند در جنگ موفقیت‌آمیز ما در سوریه علیه داعش داشتند. اگر آن‌ها را رها کنیم که بمیرند، اشتباه بزرگی مرتکب می‌شویم". او در انتهای پیام خود هشتگ "ترکیه دوست ما نیست" را درج کرد.

 

سناتور دموکرات برنی سندرز که پیش از این خواستار خاتمه مسئولانه مداخله نظامی در خاورمیانه شده بود، نیز تغییر ناگهانی در استراتژی را غیرمئولانه خواند و گفت که این امر می‌تواند رنج و بی‌ثباتی بیشتری را موجب شود.

 

کاخ سفید به تازگی از آغاز قریب‌الوقوع عملیات نظامی ترکیه در شمال شرق سوریه خبر داد و اعلام کرد نیروهای آمریکایی دیگر "در آن حوالی نخواهند بود". آمریکا حدود ۱۰۰۰ سرباز در شمال شرق سوریه داشته که با نیروهای به رهبری کردها همکاری می‌کردند.

 

بسیاری از رسانه‌ها امروز گزارش دادند که عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی پیش‌تر آغاز شده است. قانون‌گذاران جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، به صف منتقدان این اقدام پیوسته و هشدار دادند خروج نیروهای آمریکا، به کشتار هم‌پیمانان کرد منجر می‌شود و زمینه برای فعالیت مجدد داعش را فراهم می‌آورد.

 

اقدام ترامپ تاکنون واکنش قانون‌گذاران متعدد جمهوری‌خواه از جمله سناتور لیندسی گراهام و مارکو روبیو را در پی داشته است؛ آن‌ها معتقدند این اقدام آمریکا موجب آغاز مجدد فعالیت‌های داعش می‌شود و زندگی هم‌پیمانان کرد آمریکا را به خطر می‌اندازد.

ارسال نظر
آخرین اخبار