راه حل جالب ایلان ماسک برای حل کمبود آب شیرین در جهان-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

راه حل جالب ایلان ماسک برای حل کمبود آب شیرین در جهان

ایلان ماسک ادعا کرده که مشکل کمبود آب شیرین در جهان را می‌توان با استفاده از انرژی خورشیدی و فرایند نمک‌زدایی به راحتی مرتفع ساخت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 27
کد خبر: ۲۴۲۷۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ ایلان ماسک، میلیاردر امریکایی و صاحب شرکت‌های تسلا، اسپیس‌ایکس و توئیتر ادعا کرده که مشکل کمبود آب شیرین در جهان را می‌توان با استفاده از انرژی خورشیدی و فرایند نمک‌زدایی به راحتی مرتفع ساخت.

ماسک در جمع کارشناسان و سیاستمداران حاضر در نشست سالانه انجمن جهانی آب در اندونزی، مطالعاتی را که مشکل کمبود آب را غیرقابل حل می‌دانند، مضحک خوانده و داده‌های آنها را منسوخ شده توصیف کرده است.

به گفته این میلیاردر فعال در حوزه فناوری، پیشرفت‌های قابل‌توجهی در زمینه کاهش هزینه‌های تولید انرژی خورشیدی و نیز فرایند نمک‌زدایی برای تولید آب شیرین از آب‌های شور اقیانوس‌ها صورت گرفته که راه‌حل مذکور را برای رفع معضل کمبود آب جهانی به گزینه‌ای بسیار مقرون به صرفه تبدیل کرده است.

طبق آمار ارائه شده، هزینه تولید انرژی خورشیدی در بازه سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ حدود ۸۸ درصد کاهش یافته و در برخی کشور‌ها از سوخت‌های فسیلی ارزان‌تر شده است. همچنین در امارات هزینه فرایند نمک‌زدایی و تولید آب شیرین از آب شور به رکورد ۴۱ سنت به ازای هر متر مکعب رسیده است.

ماسک بر این باور است با استفاده از انرژی خورشیدی ارزان‌قیمت برای پالایش آب‌های دریا، حتی می‌توان نیاز کشاورزی به آب را با کشت‌های هیدروپونیک مدرن پوشش داد.

با این حال، چالش اصلی در پیش‌روی راه‌حل پیشنهادی ماسک، دسترسی به سرمایه کافی برای ساخت و راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن‌های بزرگ‌مقیاس است. برای نمونه ساخت آب‌شیرین‌کن سورک بی در عربستان ۶۰۰ میلیون دلار هزینه داشته که رقمی سرسام‌آور برای کشور‌های فقیر و درگیر تنش آبی محسوب می‌شود.

کشور‌هایی مانند کنگو در آفریقا با ۱۰۵ میلیون نفر جمعیت که ۵۴ درصد آنها به آب سالم دسترسی ندارند و ۶۴ درصد در فقر شدید بسر می‌برند، قادر به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت برای راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن‌ها نیستند؛ بنابراین اگرچه ایده ماسک از نظر فنی امکان‌پذیر است، اما برای اجرای گسترده آن در مناطق تنش آبی، منابع مالی کلانی موردنیاز خواهد بود که در شرایط فعلی دور از دسترس به نظر می‌رسد. / سیتنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار