این افراد باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند-راهبرد معاصر

این افراد باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند

متابولیسم در بدن مسئول تبدیل غذا‌ها و نوشیدنی‌ها به انرژی است. این فرآیند شیمیایی میزان کالری‌سوزی بدن را تنظیم می‌کند و به نوبه خود بر مدیریت وزن و تندرستی تأثیر می‌گذارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 29
کد خبر: ۲۴۳۱۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما برخی افراد باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند.

افراد دارای زخم معده و ضعف اعصاب

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که می‌تواند باعث تحریک دیواره معده شده و علائم زخم معده را تشدید کند. همچنین، ممکن است باعث افزایش اضطراب و بی‌قراری در افرادی شود که از اختلالات اعصاب و روان مانند اضطراب، افسردگی یا بیماری‌های مشابه رنج می‌برند؛ بنابراین افراد مبتلا به این شرایط باید در مصرف سرکه سیب احتیاط کنند و در صورت تشدید علائم از مصرف آن خودداری نمایند.

افراد با مزاج سودایی

مزاج سودایی یکی از چهار طبع اصلی در طب سنتی ایرانی است که با ویژگی‌های سردی و خشکی شناخته می‌شود. افراد با مزاج سودایی معمولاً پوستی تیره، مو‌های ضخیم و مشکی، و استخوان بندی درشت دارند. آنها همچنین ممکن است به افسردگی، اضطراب، وسواس فکری و عملی و مشکلات گوارشی مبتلا باشند.

با توجه به اینکه سرکه سیب نیز طبعی سرد و‌تر دارد، مصرف آن برای افراد با مزاج سودایی توصیه نمی‌شود. زیرا می‌تواند مزاج سرد و خشک افراد سوداوی و عدم تعادل در مزاج این افراد را تشدید کند.

افراد دارای آلرژی به سیب

افرادی که به سیب یا سایر محصولات سیب حساسیت دارند، باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند. سرکه سیب در فرآیند تخمیر، پروتئین‌های موجود در سیب را تجزیه می‌کند، اما به‌طور کامل آنها را از بین نمی‌برد. این پروتئین‌های باقی مانده می‌توانند در افراد حساس، واکنش‌های آلرژیک را به‌دنبال داشته باشند. این واکنش‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

کهیر: ضایعات پوستی قرمز، خارش دار و برجسته که ممکن است به هم پیوسته باشند و لکه‌های بزرگ را تشکیل دهند.

خارش: احساس سوزش و گزگز شدید در پوست

تورم: به‌خصوص در صورت، لب‌ها، زبان و گلو

مشکلات تنفسی: دشواری در تنفس، خس‌خس سینه یا تنگی نفس

شوک آنافیلاکسی: یک واکنش آلرژیک شدید و بالقوه تهدید کننده زندگی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

افراد دارای مشکلات پوستی

سرکه سیب، به‌دلیل خاصیت اسیدی، می‌تواند پوست را تحریک کرده و علائمی مانند خشکی، قرمزی، خارش و سوزش را به‌همراه داشته باشد. این امر به‌ویژه برای افرادی که از اگزما، پسوریازیس، روزاسه یا سایر بیماری‌های پوستی رنج می‌برند، می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

افرادی که ترشح اسید معده دارند

افراد مبتلا به سوزش معده، ریفلاکس اسید معده یا زخم معده باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند. سرکه سیب به دلیل اسیدیته بالا می‌تواند ترشح اسید معده را افزایش داده و علائم این بیماری‌ها (شامل، سوزش سر دل، سوء هاضمه و حالت تهوع) را بدتر کند.

افراد دارای زخم یا سوختگی دهان و گلو

استفاده از سرکه سیب برای شستشوی دهان و گلو در صورت وجود زخم یا سوختگی در این ناحیه کاملاً مضر است. زیرا اسید موجود در سرکه سیب به‌عنوان یک ماده‌ی محرک عمل می‌کند و می‌تواند به بافت‌های آسیب‌دیده‌ی دهان و گلو آسیب بیشتری برساند، سوزش و درد ناشی از زخم‌ها و سوختگی‌ها را تشدید کند و روند بهبودی را به تأخیر بیندازد.

افراد دارای بیماری قلبی با احتیاط سرکه سیب مصرف کنند

استفاده از سرکه سیب برای بیماران قلبی منعی ندارد، اما این افراد باید با اختیار و جفظ تعادل و همچنین مشورت با پزشک خود از سرکه سیب استفاده کننند، زیرا ممکن است با عوارض زیر مواجه شوند:

کاهش سطح پتاسیم: سرکه سیب می‌تواند باعث دفع ادرار شود و به نوبه خود منجر به کمبود پتاسیم در بدن شود. پتاسیم برای عملکرد صحیح قلب ضروری است و کمبود آن می‌تواند خطر ابتلا به ریتم نامنظم قلب و سایر مشکلات قلبی را افزایش دهد.

تداخل با دارو‌های قلبی: سرکه سیب می‌تواند با دارو‌های قلبی نیز تداخل داشته باشد.

تغییرات در سطح قند خون و انسولین: اگرچه سرکه سیب ممکن است به افراد مبتلا به دیابت در کنترل قند خون کمک کند، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند بر سطح انسولین و قند خون تأثیر منفی بگذارد و در نتیجه سلامت قلب را به خطر اندازد.

اختلال در سطح کلسترول: برخی مطالعات نشان داده‌اند که سرکه سیب می‌تواند به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند. با این حال، مصرف بیش از حد آن ممکن است اثر معکوس داشته باشد و سطح کلسترول HDL (خوب) را کاهش دهد و در نتیجه تعادل کلسترول را در بدن مختل کند. / خبرآنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده