به گزارش راهبرد معاصر؛ هرچند نفخ در بسیاری از موارد بعد از چند ساعت خودبهخود برطرف میشود، اما در صورتی که به طور مکرر این مشکل را تجربه میکنید، باید تغییراتی در سبک زندگی و عاداتتان ایجاد کنید. برخی عوامل دور از ذهن ایجاد نفخ عبارتند از:
کمآبی بدن: کمآبی بدن باعث حرکت کند غذا در دستگاه گوارش شده و ایجاد نفخ میکند. بویژه باید توجه داشته باشید که بعد از مصرف مواد غذایی غنی از فیبر آب زیادی بنوشید.مصرف شیرینکنندههای مصنوعی: بسیاری از افراد استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی را راهی برای کاهش میزان قند دریافتی خود میدانند، اما بسیاری از این شیرینکنندهها به راحتی جذب بدن نمیشوند و به همین دلیل مصرف آنها نفخ، اسهال و دردهای شکمی را به دنبال خواهد داشت.مصرف برخی از داروها:
ایجاد نفخ ممکن است از عوارض جانبی بسیاری از داروهای تجویزی یا داروهای بدون نسخه باشد. برخی داروهای ایجادکننده نفخ عبارتند از آنتیاسیدها، آسپرین، مسکنها، داروهای درمانکننده اسهال، قرصهای آهن، مکملهای فیبر، قرصهای ضدبارداری، داروهایی که برای رفلاکس تجویز میشوند و مولتیویتامینها.استرس: استرس و اضطراب تغییرات زیستشناختی متعددی در بدن ایجاد میکند. واکنش بدن به استرس باعث میشود خون از دستگاه گوارش تغییر مسیر داده و به دیگر قسمتهای بدن برود.
این شرایط باعث کاهش کارایی عمل هضم و ایجاد نفخ میشود.مصرف زیاد قهوه: مصرف زیاد قهوه معمولا افزایش رفت و آمد شما به دستشویی را به همراه دارد و در نتیجه باعث کمآبی بدن میشود که یکی از عوامل ایجاد نفخ است. اگر نمیتوانید از مصرف قهوه و سایر نوشیدنیهای کافئیندار خودداری کنید، بهتر است همراه با آنها مقدار زیادی آب نیز بنوشید.
منبع: روزنامه جام جم