زیاد بغل کردن نوزاد خوب است یا بد؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

زیاد بغل کردن نوزاد خوب است یا بد؟

بسیاری از پدر و مادرها این جمله را از اطرافیان خود شنیده‌اند که اگر کودک خود را زیاد در آغوش بگیرند به اصطلاح «بغلی» می‌شود اما یافته‌های علمی نکات جدیدی را درباره این مسئله آشکار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 02
کد خبر: ۲۴۳۶۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، اکثر پدر و مادرها این جمله را از اطرافیان شنیده‌اند که اگر نوزاد را زیاد در آغوش بگیرند، به این وضعیت عادت می‌کند یا به اصطلاح «بغلی» می‌شود و همین باور باعث می‌شود که برخی اوقات والدین از در آغوش گرفتن دائمی فرزند خود اجتناب کنند.

 

با وجود این نتایج تحقیقات نشان می‌دهد نوزادانی که بیشتر در آغوش گرفته می‌شوند از سلامت بیشتری برخوردار می‌شوند!

 

یک پژوهش که نتایج آن در مجله Biological psychiatry منتشر شده نشان می‌دهد که تماس مادر و نوزاد برخی از سیستم‌های فیزیولوژیکی نوزادان از جمله واکنش‌پذیری به استرس، عملکرد و الگوی خواب او را ارتقا می‌بخشد.

 

 نتایج این مطالعه نشان داده که تماس پوست با پوست مادر و نوزاد با افزایش تکامل قشر مغز و بهبود کنترل شناختی و رفتاری در ارتباط است.

 

پژوهشگران برای انجام این تحقیق، از مدل «مراقبت کانگورویی» استفاده کردند؛ در این مدل که به "مراقبت آغوشی" نیز معروف است، نوزاد روی سینه مادر قرار می‌گیرد و تماس پوست با پوست بین مادر و نوزاد برقرار می‌شود.

 

در این مطالعه، نوزادان به دو دسته تقسیم شدند؛ دسته‌ای 73 نوزاد نارس بودند که تماس پوست به پوست مادر ـ نوزاد را به مدت 14 روز متوالی دریافت کردند و در مقابل به 73 نوزاد نیز مراقبت‌های استاندارد انکوباتور ارائه شد.

 

این پژوهش به مدت 10 سال ادامه یافت و کودکان مورد مطالعه در دهه اول زندگی خود تحت نظر پژوهشگران قرار گرفتند و چندین معیار فیزیولوژیکی، شناختی، سلامت روانی و روابط مادر و کودک در آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

نتایج پژوهش نشان داد که مراقبت آغوشی یا همان کانگورویی، علاوه بر باعث کاهش اضطراب مادر باعث افزایش رشد شناختی و عملکردهای اجرایی کودک می‌شود! 

 

همچنین کودکانی که مراقبت آغوشی دریافت می‌کردند تا سن 10 سالگی، استرس کمتر، الگوی خواب منظم‌تر و کنترل شناختی بهتری را نشان دادند. منظور از کنترل شناختی، توانایی نادیده گرفتن افکار و اعمال نامربوط برای تمرکز روی اهداف و اعمال مربوط است./ تسنیم

ارسال نظر