ترکیه: تنها عضو ناتو هستیم که با داعش جنگیدیم!-راهبرد معاصر

ترکیه: تنها عضو ناتو هستیم که با داعش جنگیدیم!

در حالی که تاکنون صدها سند از حمایت پیدا و پنهان ترکیه از تروریست های داعش در زمان استقرار آنان در عراق و سوریه منتشر شده؛ مقامات آنکارا در آستانه حمله به شرق رود فرات، ترکیه را تنها کشور عضو ناتو خوانده اند که در مسیر مبارزه با داعش کوشا بوده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 09
کد خبر: ۲۴۳۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقامات سیاسی و نظامی ترکیه جهت مشروعیت بخشی به حمله ی احتمالی شان به شمال سوریه به هر حربه ای متوسل شده اند.

 

در حالی که تاکنون صدها سند از حمایت پیدا و پنهان ترکیه از تروریست های داعش در زمان استقرار آنان در عراق و سوریه منتشر شده؛ مقامات آنکارا در آستانه حمله به شرق رود فرات، ترکیه را تنها کشور عضو ناتو خوانده اند که در مسیر مبارزه با داعش کوشا بوده است.

 

وزارت دفاع ملی ترکیه با انتشار بیانیه‌ای در حساب توئیتر خود درباره عملیات‌های ضد تروریستی نیروهای مسلح ترکیه در داخل و خارج از کشور تاکید کرد: ترکیه تنها عضو ناتو است که با گروه تروریستی داعش مبارزه میدانی می‌کند.

 

در این بیانیه آمده است: "ترکیه که از گروه تروریستی داعش بیشترین آسیب را متحمل شده است، هم در داخل هم در خارج از کشور با این گروه تروریستی قاطعانه مبارزه کرده است. مبارزه با گروه‌های تروریستی در شرق فرات نیز ادامه خواهد یافت".

 

در بیانیه وزارت دفاع ملی کشور همچنین خاطرنشان شد: نیروهای مسلح ترکیه با به دست گرفتن کنترل منطقه دابق در سوریه در جریان عملیات سپر فرات که گروه تروریستی داعش این منطقه را مقدس می داند، بزرگترین ضربه را به آن وارد کرد.

 

پارلمان ترکیه مجوز فعالیت ارتش این کشور در سوریه و عراق را تمدید کرد

لایحه تمدید عملیات نظامی ارتش ترکیه در سوریه و عراق، امروز (سه‌شنبه) به تصویب اکثریت نمایندگان پارلمان ترکیه رسید.

 

پارلمان ترکیه، مجوز فعالیت ارتش این کشور در عراق و سوریه را تا سی‌ام اکتبر سال ۲۰۲۰ تمدید کرد.

 

وزارت دفاع ترکیه، اوایل امروز از اتمام تدارکات عملیات در شمال شرق سوریه خبر داد. هدف از این حمله، ایجاد "منطقه امن" در شمال سوریه جهت بازگشت پناهجویان سوری به این مناطق عنوان شده است.

 

در پیام توئیتری این وزارتخانه آمده است: "ایجاد منطقه امن/مسیر صلح، برای سوری‌ها ضروری است؛ نیروهای امنیتی ترکیه، هیچگاه ایجاد گذرگاه ترور در مرزهایمان را بر نمی‌تابد. تمام تدارکات عملیات تکمیل شده است".

 

حملات ارتش ترکیه به مناطقی در مرز سوریه و عراق

طبق اعلام چند مقام دولت ترکیه، این کشور برای بازداشتن نیروهای کرد درخصوص استفاده از مرز عراق-سوریه برای تقویت نیروهای مستقر در شمال شرق سوریه، در این منطقه مرزی عملیاتی نظامی انجام داده است.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از آغاز خروج نیروهای آمریکا از شمال شرق سوریه، ترکیه از آمادگی خود برای پیشروی در خاک این کشور و انجام عملیات نظامی خبر داده است. خروج نیروهای آمریکایی، مورد انتقاد مقامات واشنگتن قرار گرفته و آن‌ها این اقدام که به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور انجام گرفته را "خیانت" به هم‌پیمانان کرد خود خوانده‌اند.

 

عقب‌نشینی نیروهای آمریکا، باعث می‌شود نیروهای کرد که مدت‌ها هم پیمان واشنگتن به شمار می‌رفتند، در مناطق مذکور در معرض خطر حمله ارتش ترکیه قرار گیرند. ترکیه این نیروها را به دلیل "ارتباط با شبه نظامیان شورشی در ترکیه"، تروریست به حساب می‌آورد.

 

یک مقام امنیتی دولت ترکیه، قطع کردن مسیر ارتباطی مورد استفاده گروه‌های مسلح کرد در مرز عراق و سوریه را یکی از اهداف حمله شبانه اخیر، "پیش از عملیات [ترکیه] در سوریه" عنوان کرده است. او می‌گوید: "از این طریق، ارتباط این گروه با سوریه و حمایت از خطوط [جبهه] از جمله ارائه کردن مهمات، قطع می‌شود".

 

تاکنون آماری از تلفات یا ویرانی حاصل از این حمله ارائه نشده است و جزئیات این عملیات که به صورت مشترک توسط سرویس امنیتی ترکیه و ارتش این کشور انجام گرفته، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، امروز (سه‌شنبه) گفت کردها را رها نکرده است؛ او این نیروها را از هم‌پیمانان مهم آمریکا در جنگ با داعش خواند و از سویی دیگر، به تمجید از ترکیه به عنوان یک شریک تجاری پرداخت.

 

از سوی دیگر ارتش ترکیه تجهیزات نظامی جدیدی شامل نفربر، خودروهای زرهی تانک و مهمات را به مرز با سوریه گسیل کرد.

 

ترکیه: قصد تغییر ترکیب جمعیتی شمال شرق سوریه را نداریم

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که عملیات نظامی قریب‌الوقوع ارتش این کشور در شمال شرقی سوریه، برای تغییر چهره جمعیتی آن منطقه نیست، بلکه برای تامین امنیت مرزی کشور است.

 

«ابراهیم کالین» سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه الجزیره درباره عملیات نظامی احتمالی علیه کردهای شمال شرق سوریه اعلام کرد که «باید امنیت مرزی خود و همچنین امنیت آواراگان سوری که قصد بازگشت به کشورشان را دارند، فراهم کنیم».

 

کالین گفت که «عملیات احتمالی علیه تروریست‌ها باعث تغییر چهره جمعیتی در منطقه نخواهد شد و کسانی که این اقدام را انجام می‌دهد در واقع "یگان‌های مدافع خلق" هستند».

 

سخنگوی دفتر ریاست جمهور سوریه با اشاره «پاکسازی جرابلس، الباب و اعزاز از عناصر مسلح» مدعی شد که «منطقه امن برای بازگشت آوارگان به سوریه تشکیل می‌شود».

 

ترکیه مدعی است که بعد از پاکسازی این منطقه از شبه‌نظامیان کُرد، زمینه را برای اسکان بیش از دو میلیون آواره سوری فراهم خواهد کرد که هم‌اکنون در ترکیه مقیم هستند.

 

ترکیه بعد از ماه‌ها تهدید و خط و نشان کشیدن برای شبه‌نظامیان مورد حمایت آمریکا در شمال شرق سوریه، شب گذشته (دوشنبه) از اولین حملات هوایی خود علیه این شبه نظامیان در حد فاصل مرز عراق با سوریه در منطقه «مالکیه» سوریه خبر داد. هدف از این حمله، تلاش برای قطع ارتباط زمینی بین سوریه و عراق بود.

 

ترکیه شبه‌نظامیان «یگان‌های مدافع خلق» ( شاخه نظامی حزب اتحاد دموکراتیک) و نیروهای دموکراتیک سوریه (اس.دی.اف) را شاخه سوری گروهک حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و تروریست می‌داند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار