به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با حضور در استودیوی رادیو اربعین با اشاره به نامنویسی بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار زائر در سامانه سماح اظهار داشت: با توجه به لغو روادید پیشبینی میشد که با استقبال بیشتری برای حضور زائران در اربعین مواجه شویم که از آمار ثبتنام در سامانه سماح، مراجعه برای درخواست گذرنامه و خروج زائران از مرزها این امر را میتوان دریافت.
صدور بیش از یک میلیون گذرنامه و ۴۵۰ هزار برگ تردد تا دیروز
وی با بیان اینکه تا صبح دیروز یکمیلیون و ۱۵۰ هزار گذرنامه صادر شده است، افزود: با توجه به اینکه ظرفیت صدور گذرنامه کفایت نمیکرد، با طرف عراقی مذاکره کردیم و مقرر شد برگه تردد موقت برای زائران صادر شود و طرف عراقی نیز آن را مورد پذیرش قرار داد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه ۴۵۰ هزار برگ تردد موقت برای زائران اربعین حسینی صادر شده است، خاطرنشان کرد: در مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار برگموقت و گذرنامه جدید صادر شده است.
خروج بیش از یک میلیون زائر از اول محرم تاکنون
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه از اول محرم تا امروز یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از کشور خارج شده و به عراق سفر کردهاند، گفت: از صبح امروز تا ساعت ۳ بعدازظهر ۱۸۱ هزار نفر از زائران اربعین حسینی از کشور خارج شدهاند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳ برابر افزایش یافته است.
ارسال حدود ۵ هزار کامیون تجهیزات موکبها تاکنون
وی با اشاره به موکبهای اربعین برای پذیرایی از زائران حسینی افزود: تا صبح امروز ۴ هزار و ۶۱۰ کامیون برای انتقال تجهیزات موکبها از مرز خارج شدند و این موکبها در دو زمینه اسکان و تغذیه در داخل خاک عراق و همچنین در کشور به ویژه مرزها به زائران خدمترسانی میکند.
توزیع ۱۶۰ میلیون پرس غذا و فراهمسازی ۱.۸ میلیون اسکان در اربعین ۹۸
ذوالفقاری با بیان اینکه نمیتوان برآورد دقیقی از تعداد زائران اربعین ۹۸ داشت، گفت: ما تلاش کردیم در تمامی زمینهها اقدامات را برای رفاه بیشتر زائران اربعین ارتقا دهیم. به طوری که در حوزه تغذیه ۱۶۰ میلیون وعده غذایی پیشبینی شده است. همچنین اسکان برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ایران و عراق در نظر گرفته شده است. این امر در حالی است که سال گذشته اسکان برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر داشتیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه به توسعه حمل و نقل اشاره کرد و افزود: ما در زمینه حمل و نقلنیز تدابیر ویژهای به منظور تردد روان زائران اندیشیدیم؛ به طوری که در مجموع ما ۱۲ هزار اتوبوس در ناوگان حمل و نقل داریم که از این تعداد با توجه به شرایط خاص اربعین ۹ هزار اتوبوس را برای ۴ مرز قرار دادیم که البته این تعداد باز هم پاسخگوی نیاز زائران نیست.
نظاممندی کاپوتاژ برای منفعت عمومی از سیستم حمل و نقل
ذوالفقاری با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۲ هزار دستگاه از اتوبوسهای کشور در خاک عراق کاپوتاژ شدند، تصریح کرد: امسال تصمیم گرفتیم محدودیتهایی برای اتوبوسها در نظر بگیریم تا علاوه بر منفعت عمومی، بتوانیم بهتر پاسخگوی نیاز زائران باشیم. بر همین اساس، حداکثر اتوبوسهایی که کاپوتاژ شدند آن هم صرفا بر اساس نیاز ۴۰۰ دستگاه است و با گمرک هم هماهنگیهای لازم هم صورت گرفته است تا مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به افزایش ظرفیت پارکینگهای مرزی نیز خاطرنشان کرد: ما برای جلوگیری از مشکلات احتمالی و عدم کمبود در زمینه حمل و نقل، از زائران خواستیم با ماشینهای شخصی به مرزهای ایران و عراق سفر کنند که برای این منظور ظرفیت پارکینگها را نیز افزایش دادیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات برای رفاه بیشتر زائران اربعین این بود که از اول محرم روادید ایران و عراق لغو شد، افزود: هدف اصلی از این اقدام، مدیریت سفر زائران بود، به طوری که بر اساس آمارها بسیاری از زائران از اول محرم به عتبات سفر کردند.
پیشبینی اسکان زائران در شهرهای مرزی
وی در ادامه به معطلی برخی در مرزها اشاره کرد و گفت: ما برای جلوگیری از بحران در مرزها در زمینه اسکان هم برنامهریزی کردهایم. به طوری که پیشبینی کردیم در صورت ازدحام جمعیت در مرزها، به جای معطلی زائران، آنها را در شهرهای منتهی به پایانههای مرزی منتقل کنیم که برای اسکان آنها اقدامات لازم انجام شده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه زائران قبل از سفر حتما در سامانه سماح ثبتنامکنند، افزود: ثبتنام در سامانه سماح چند مزیت دارد که یکی از آنها استفاده از خدمات بیمه است.
وی با اشاره به اینکه ما بیمه را اجبارینکردیم، اما متذکر میشویم که بیمه برای زائران ضرورت دارد، گفت: ورودی بیمارستانهای عراق ۱۰۰ دلار است و هزینه درمان در آنجا بالاست. براساس مصوبه شورای عالی حج در طول سال از هرکسی به عتبات میرود ۳۸ هزار تومان اخذ میشود که ۱۶ هزار تومان برای هلال احمر و ۲۲ هزار تومان درمان تصادف و فوتی یعنی بیمه است. ما برای زائران اربعین حسینی از بیمهگر و هلال احمر خواستیم سقف هزینهها را کاهش دهند. از طرفی میزان تعهدات را بالا بردیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه پایگاههای هلال احمر نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است، تصریح کرد: دیه فوتی تصادفی یا حوداث تروریستی تا سقف ۳۶۰ میلیون تومان، درمان بیمارستانها تا سقف ۴۰ میلیون تومان، فوت عادی ۴۰ میلیون تومان پیشبینی شده و از نظر جغرافیایی هم علاوه بر خاک عراق تا ۵۰ کیلومتری مرزها در داخل کشور تعهدات بیمهگر افزایش یافته است.
زائران از تردد در مکانهای خلوت بپرهیزند
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اینکه وظیفه ستاد این است که با کمک مردم و نهادها به مردم خدمت کند، گفت: زائران برای جلوگیری از مشکلات احتمالی حتما گروهی حرکت کنند و از تردد در مکانهای خلوت بپرهیزند.
وی به انعکاس حماسه پیادهروی اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: بیش از ۳ هزار نفر از اهالی رسانه کشورمان از داخل ایران و خاک عراق پیادهروی اربعین را منعکس میکنند. امیدواریم زائران حسینی از این فرصت به خوبی استفاده کرده و نه تنها وحدت ایران و عراق بلکه جلوههای اربعین را به رخ جهانیان بکشانند.
«حب_الحسین_یجمعنا» در صدر ترندهای اربعینی توییتر
به طور معمول با فرا رسیدن ایام خاص مانند تاسوعای حسینی، عاشورای حسینی، اربعین و ... شور و شوق زیادی بین مردمان جهان به خصوص مسلمانان دنیا شکل میگیرد و به نوعی از طریق «هشتگ» قصد به اشتراک گذاشتن و به قول معروف تِرِند شدن این حال و هوا در فضای مجازی دارند.
چند سالی است که امام حسین (ع) نیز نقطه مشترکی میان مسلمانان جهان به خصوص در ایام پیاده روی اربعین شده است.
در تازهترین رصد ویژه هشتگهای کار شده در حوزه اربعین نشان از این دارد که عشق به امام حسین (ع) با هشتگهای مختلفی در حال تِرِند شدن و یا بولد شدن در است.
هشتگ «HussainIsForAll#» طی ۲ هفته گذشته ۳۳۰۰ مرتبه و طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «HussainForAll#» طی ۲ هفته گذشته ۹۱۰ مرتبه و طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «WhoIsHussain#» طی ۲ هفته گذشته ۱۷۰ مرتبه و طی ۲۴ ساعت گذشته ۳ مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «Arbaeen#» طی ۲ هفته گذشته ۴۰۰۰ مرتبه و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۰ مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «Hussain#» طی ۲ هفته گذشته ۱۹۰۰ مرتبه و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۰ مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «Karbala#» طی 2 هفته گذشته 3300 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 120 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «ImamHussain#» طی 2 هفته گذشته 1400 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 210 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «HusainNeededAgainToday#» طی 2 هفته گذشته 2700 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 6 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «HussainInspires#» طی 2 هفته گذشته 400 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 21 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#کربلاء» طی 2 هفته گذشته 20400 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 980 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#الحسین» طی 2 هفته گذشته 10300 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 290 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#یاحسین» طی 2 هفته گذشته 7800 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 110 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#یا_حسین» طی 2 هفته گذشته 1900 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 42 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#اربعین» طی 2 هفته گذشته 36100 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 1600 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#الأربعین» طی 2 هفته گذشته 2500 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 66 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#اربعین_1441» طی 2 هفته گذشته 66 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 6 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#لبیک_یاحسین» طی 2 هفته گذشته 3900 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 84 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#در_لشگر_حسینیم» طی 2 هفته گذشته 320 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 3 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#الأربعین_مقدمة_الظهور» طی 2 هفته گذشته 232 هزار و 100 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 21 هزار و 200 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#حب_الحسین_یجمعنا» طی 2 هفته گذشته 463000 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 41 هزار و 300 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «#الحسین_یجمعنا» طی 2 هفته گذشته 271 هزار 500 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 59 هزار و 700 مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
هشتگ «Arbaeen2019 #» طی 2 هفته گذشته 31 هزار و 200 مرتبه و طی 24 ساعت گذشته 5 هزار مرتبه مورد استفاده قرار گرفته است.
چرا زیارت با پای پیاده؟
اما تشرف به کربلا با پای پیاده در قالب «سفر اربعین» حدود 10 سال میشود که در بین ایرانیان عاشق اباعبدالله (ع) مرسوم شده و مردم عراق هم طی دو دهه گذشته و بعد از سرنگونی حکومت بعث به جهانیان ثابت کردهاند که در کنار دیگر محبان و شیعیان اهلبیت از کشورهای ایران، لبنان، پاکستان، هند، لبنان، قطر، امارات، کویت، بحرین و … مراسم اربعین حسینی را با شکوهتر از سال قبل اجرا میکنند.
شاید این سؤال به ذهن متبادر شود که چرا به زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین حسینی تأکید و توصیه شده است، چرا باید این مراسم همراه با هیاهو و شور خاصی اجرا شود، در ادامه روایتی از امام صادق(ع) بیان میکنیم که به خوبی زوایای پنهان این موضوع را آشکار میسازد:
امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده میفرمایند: «کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که بر میدارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو میفرماید و یک درجه مرتبهاش را بالا میبرد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موکل او مىفرماید که آنچه خیر از دهان او خارج میشود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع کرده و به وى مىگویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهلبیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد کرد. (کامل الزیارات ص۱۳۴)
هزینههای اولیه سفر اربعین چقدر است؟
از ابتدای امسال دولت ایران و عراق به این توافق رسیدند که ویزا برای سفر اربعین رایگان شود، اما این به آن معنا نیست که دیگر نیازی به گذرنامه نیست، بلکه افرادی که گذرنامه ندارند در قدم اول باید با پرداخت رقمی حدود 150 هزار تومان اقدام به گرفتن پاسپورت کنند.
در این مرحله بانوان متأهل باید علاوه بر این مبلغ، ۳۰ هزار تومان هم بابت اجازهنامه محضری از طرف همسر پرداخت کنند، ابهامی که متقاضیان سفر به اربعین با آن مواجه هستند مدت زمان اعتبار گذرنامه است که پلیس در این باره اعلام کرده «باید مدت اعتبار گذرنامه 6 ماه باشد اما فعلاً دولت عراق در خصوص گذرنامههایی که اعتبارشان کمتر از 6 ماه بوده سختگیری نکرده است، اگر ایرادی در این زمینه گرفته شد تمهیداتی لحاظ خواهند کرد تا زوار به سفر خود ادامه دهند.»
برای گرفتن گذرنامه باید متقاضی به دفاتر پلیس بعلاوه ده مراجعه کرده و با در دست داشتن اصل مدارکی همچون کارت ملی جدید و شناسنامه و عکس با زمینه سفید به گونهای که گردی صورت معلوم باشد اقدام به اخذ گذرنامه کند.
در این بین آقایان باید تکلیف خدمت سربازی خود را هم مشخص کرده باشند و بدون در دست داشتن کارت پایان خدمت جدید ثبت نام برای گرفتن گذرنامه برایشان ممکن نخواهد بود.
افرادی هم که پاسپورت ندارند و یا امکان دریافت آن تا موعد مقرر برایشان وجود ندارد باید برگه تردد تهیه کنند.
برگه تردد اربعین چیست؟
سرهنگ سید محمدرضا طبایی رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا درباره این برگه به فارس میگوید: «فرآیند چاپ این برگ تردد بسیار کم زمانبرتر از صدور گذرنامه اصلی است؛ اطلاعات و مشخصات افراد و بارکدهای امنیتی مثل گذرنامه در این برگ درج شده و پشت این برگه نیز بارکد پستی دارد.
نکته قابل توجه در برگ تردد اربعین، کاغذی بودن آن است که این شائبه را محتمل می سازد که به راحتی میتوان آن را جعل کرد در حالیکه امکان جعل آن زمانبر بوده و تازه اگر هم جعل شود با توجه به آنکه مشخصات و اطلاعات در سیستم گذرنامه دو پلیس ایران و عراق ثبت شده، ورود و خروج با گذرنامه جعلی امکانپذیر نخواهد بود.
وی اعلام کرده که صدور، چاپ و ارسال برگ تردد اربعین هیچ هزینهای ندارد اما افراد باید برای دریافت همین برگ تردد، روال درخواست گذرنامه را طی کنند، یعنی به پلیس + 10 مراجعه کرده و در برگه درخواست اعلام کنند که متقاضی شرکت در اربعین حسینی هستند.
با علامتی که متصدی پلیس + 10 در برگه درخواست آنها ثبت میکند بلافاصله فرآْیند درخواست آنها در سیستم برگ تردد اربعین ثبت شده و متقاضی با پرداخت هزینههای صدور گذرنامه و تحویل مدارکی که برای گذرنامه الزامی است برگ تردد را در مدت زمان کوتاهتری از چاپ گذرنامه تحویل میگیرد، البته پلیس این قول را داده که بعد از ماه صفر گذرنامه اصلی این متقاضیان با اعتبار 5 ساله چاپ و برایشان ارسال شود.
نکته دیگر این است که برگ تردد اربعین فقط تا پایان ماه صفر اعتبار دارد و فقط برای دو کشور ایران و عراق معتبر بوده و با پایان ماه صفر از درجه اعتبار ساقط میشود.
ملزومات سفر
سید اسد رجبی یکی از زائران سفر اربعین است که حدود ۸ سالی میشود که به طور مرتب هر سال در این سفر معنوی شرکت کرده است و با جزئیات این سفر به خوبی آشناست.
وی داشتن یک کوله پشتی مناسب نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک و کفش راحت برای پیاده روی را از ملزومات این سفر میداند و میگوید: «برخی در این سفر طی طریق را با دمپایی انجام میدهند و برخی دیگر با کفشهای کتانی اما مهمترین کار توجه به این نکته است که راهپیمایی برای هر کسی بسته به توانمندی و راحتیاش با کفش یا دمپایی متفاوت است.»
او میگوید: «بهتر است سبک سفر کنید و حداقل یک تا دو دست لباس، مقدار کمی داروهای مجاز مثل قرص سرماخوردگی، استامینوفن بدون کدئین، پماد گرفتگی عضلات و قرص دل درد، کلاه نقاب دار برای جلوگیری از آفتاب، مقداری مغزهای خوراکی و وسایل بهداشت شخصی به همراه داشته باشید اما بابت آب و غذا نگرانی نداشته باشید چرا که در طول مسیر به اندازه کافی این اقلام وجود دارد.»
رجبی درباره غذا و خوراکی میگوید: «در این سالها هیچ گاه نشده که برای تهیه غذا و آب دچار مشکل شود و در مسیر پیاده روی اربعین و در شهرهای زیارتی همواره ایستگاههای صلواتی و نذری به توزیع غذا اقدام کردهاند.»
هزینههای داخل خاک ایران
وی هزینه های سفر اربعین را به دو بخش داخل خاک ایران و خاک عراق تقسیم میکند و میگوید: « بخش اول یا بخش داخل مرزهای ایران بستگی به این دارد که ما با چه وسیلهای می خواهیم سفر خود را آغاز کنیم و خود را به مرز برسانیم، برای مثال ممکن است فردی از تهران تا اهواز با پرواز برود، به همین جهت باید از فرودگاه تا مرز شلمچه هم هزینهای را برای خودروی سواری یا اتوبوس و خلاصه هر چه که میتواند خود را با آن به مرز برساند پرداخت کند که البته با توجه به زمان خرید بلیط، باید برای هواپیما و برای یک طرف بین ۲۸۰ تا ۳۵۰ هزار تومان و برای خودروی سواری بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان هزینه کند.
البته دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی حدود دو هفته پیش اعلام کرد که قیمت بلیت پرواز اربعین تهران ـ نجف و تهران ـ بغداد، رفت و برگشت دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و قیمت بلیت پرواز اربعین مشهد ـ نجف و مشهد ـ بغداد به صورت رفت و برگشت دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. قیمت بلیت یک طرفه پرواز اربعین از تهران به نجف یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و از مشهد به نجف یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
او گفته که این قیمتها برای بلیت پرواز اکونومی است و بلیط بیزینس همچنان به صورت آزاد قیمتگذاری خواهد شد و قیمت بلیت کودکان زیر ۱۲ سال هم ۷۵ درصد قیمت بلیت بزرگسالان است.»
رجبی در ادامه میگوید: «برای افرادی که بخواهند از تهران تا مرز شلمچه را با اتوبوس بروند باید بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان هزینه کنند، البته برخی از افراد هم ترجیح میدهند با ماشین شخصی تا مرز شلمچه بروند که اگر حساب کنیم ۴ نفر در یک ماشین باشند باید بین 100 تا 120 هزار تومان پول بنزین بدهند که در این صورت برای هر نفر ۲۵ تا 30 هزار تومان هزینه در بردارد، همچنین قیمت ها از تهران به مرز خسروی مهران و چذابه هم متفاوت است و باید این نکته را بگویم که قیمتهایی که اعلام کردهایم صرفاً برای زائرانی است که از تهران سفر خود را آغاز میکنند و این ارقام بسته به شهرهای مختلف متفاوت است.»
هزینههای داخل خاک عراق
وی در خصوص بخش دوم هزینهها که مربوط به داخل عراق است میگوید: «این بخش از سفر هم به دو قسمت و دو شیوه تقسیم میشود، برخی از زائران هستند که میخواهند «زیارت دوره» انجام دهند (عدهای از زائران وقتی وارد خاک عراق می شوند زیارت سامرا و کاظمین را هم در برنامه سفر خود دارند که به اصطلاح به آن زیارت دوره میگویند) و بعد به سمت نجف حرکت میکنند تا از آنجا پیاده روی سه روزه خود را به سمت کربلا آغاز کنند.
اما برخی دیگر از زائران به دلیل کمبود زمان یا هر دلیل دیگری فقط از یکی از مرزها خود را به نجف میرسانند، زیارت میکنند و بعد به سمت کربلا راه میافتند و بعد از آن هم به ایران باز میگردند.
اگر زیارت دوره نداشته باشید کل هزینه در کشور عراق مربوط به دو سری ماشین سوار شدن یکی از مرز تا نجف و دیگری از کربلا تا مرز است و بسته به اینکه کدام مرز را انتخاب میکنید قیمتها تفاوت دارد، برای مثال حرکت از مرز مهران با خودروی ون برای هر رفت و برگشت بین ۱۳ تا ۱۵ هزار دینار عراقی هزینه دارد یعنی رقمی بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، با خودروی سواری هر رفت و برگشت ۲۵ هزار دینار یعنی حدود ۲۵۰ هزار تومان و با اتوبوس بین ۱۰ تا ۱۳ هزار دینار باید هزینه کنید، برای شلمچه و چذابه باید ۳ تا ۵ هزار دینار به عددهای گفته شده اضافه کرد.
قیمت سیمکارت در عراق
با توجه به بالا بودن هزینه رومینگ، به صرفه نیست که از سیمکارتهای ایرانی استفاده شود به همین جهت افرادی که در این سفر نیاز به تماس تلفنی با ایران دارند و یا میخواهند از اینترنت استفاده کنند میتوانند با پرداخت 3 دینار یک سیم کارت عراقی تهیه کنند.
البته باید بدانید که این رقم تنها برای یک سیمکارت بدون شارژ است و شما باید حداقل 7 تا 10 دینار برای شارژ سیمکارت خود هزینه کنید، در این صورت تا یک ماه از زمان فعالسازی امکان مکالمه برای شما فراهم میشود و به ازای هر یک دینار میتوانید 6 دقیقه با ایران صحبت کنید و تا یک هفته هم اینترنت رایگان داشته باشید.
به دنبال رزرو هتل نباشید
این زائر اباعبدالله با اشاره به برخی کمبودهای فضای استراحت و اقامت در شهرهای نجف و کربلا و همچنین حجم بسیار زیاد زائران در چند روز منتهی به اربعین میگوید: « روز اربعین ۲۷ مهرماه است اما برخی فقها معتقدند از ۱۰ روز قبل از روز اربعین جزو زیارت اربعین محسوب میشود و برخی افراد کم توان از لحاظ جسمی که ازدحام جمعیت برایشان اذیت کننده است میتوانند در ایامی که خلوتتر است سفر خود را انجام دهند.
با توجه به فرصت سه روزه برای طی مسیر نجف به کربلا و همچنین مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به شهر محل اقامت، بین ۶ تا ۹ روز قبل از اربعین بهترین زمان عزیمت به این سفر است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میشود در کربلا و نجف هتل برای اقامت رزرو کرد میگوید: «در این سفر دنبال رزرو هتل و هزینههای اینچنینی نباشید چرا که به دلیل حضور اتباع کشورهای مختلف عموماً هتلها از چندی قبل توسط این کشورها و کاروانهای زیارتی شان رزرو میشود اما این به معنای نبود جای اسکان و نگرانی از این بابت نیست، چون هم مردم دوستدار اهل بیت کربلا و نجف اجازه استفاده از منازل خود را به زائران میدهند و هم موکب های زیادی اقدام به ایجاد فضایی برای استراحت زائران در کربلا و نجف می کنند.
تردد زائران از مرزهای خسروی، مهران، شلمچه و چذابه روز به روز در حال افزایش است. بازگشایی مرز خسروی هم تاکنون نتوانسته است آنگونه که باید باری از مرزهای دیگر را کم کند و همچنان تردد از مرزهای دیگر به ویژه مرز مهران با ترافیک سنگین در حال انجام است. آخرین اخبار مرزهای کشور را به ترتیب در زیر بخوانید:
ایلام؛ تردد بیش از 170 هزار نفر در 24 ساعت گذشته از مرز مهران
در 24 ساعت گذشته مرز مهران یکی از پر ترددترین مرزهای کشور بود و آمار حاکی از عبور حدود 170 هزار نفر از زائران اربعین اباعبدالله الحسین از این مرز است. در کلیپ زیر اولین تصاویر هوایی از مرز و شهر مهران را مشاهده کنید:
محور «کنجانچم» به مهران بازگشایی شد
رضا همتیزاده رئیس پلیس راه استان ایلام در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت: ساعاتی پیش یکدستگاه تانکر کشنده سوخترسان حامل گازوئیل به علت تخطی از سرعت مطمئنه با دو دستگاه اتوبوس در محور کنجانچم به مهران برخورد کرد.
وی افزود: در این سانحه که یک زخمی نیز به همراه داشت با توجه به شلوغ بودن محورهای مواصلاتی به علت تردد متراکم زائران اربعین حسینی برای لحظاتی این محور مسدود شد.
رئیس پلیس راه استان ایلام خاطرنشان کرد: با تلاش عوامل پلیس راه و راهداری این محور بازگشایی شد تردد در آن برقرار است اما میطلبد رانندگان با سرعت مطمئنه و پرهیز از هرگونه انجام حرکات حادثهساز در این محور خودداری کرده تا سفری ایمن برای خود و سایر زائران عزیز فراهم کنند.
کرمانشاه؛ در مرز خسروی امکان تردد شبانه نیست/ 4000 نفر در 24 گذشته زائر از مرز رد شده است
محمدابراهیم الهیتبار پیش از ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر استان کرمانشاه، اظهار داشت: جامعه عشایر کرمانشاه جامعه مولدی هستند که سالانه 900 تن روغن حیوانی و 28 هزار تن شیر وانواع فرآوردههای دامی را تولید میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه به نقش نقشآفرینی روستائیان و جامعه عشایری در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: این جامعه هدف در چرخه اقتصاد مولد استان نقش بسزایی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به از سرگیری فعالیت مرز خسروی برای تردد زائران اربعین حسینی از روز گذشته، افزود: امروز در دومین روز از بازگشایی مجدد این پایانه مرزی شاهد حضور گسترده از زائران بودیم که با فراهم شدن گیتها و زیرساختهای مناسب تردد به شکل روان در حال انجام است.
وی با اشاره به آخرین آمار زائران اعزام شده از مرز خسروی، گفت: از صبح روز گذشته که فعالیت این مرز بعد از وقفهای کوتاه آغاز شد تا ساعت 9:30 دقیقه امروز بیش از 4 هزار زائر برای زیارت عتبات عالیات وارد خاک عراق شدهاند.
الهیتبار با اظهار امیدواری، ادامه داد: امیدواریم طی روزهای آینده با توجه به تلاشها و تمهیدات صورت گرفته، شاهد افزایش تردد زوار از این مرز باشیم.
وی به زیرساختهای فراهم شده در این مرز از جمله پارکینگ، موکب، سرویسهای بهداشتی، جاده و... اشاره و بیان کرد: تردد زوار ازساعت 7 صبح تا 16 عصر است، تردد شبانه در این مرز انجام نمیشود، موکبها و اردوگاههای محل اسکان ظرفیت اسکان شبانه 20 هزار نفر را دارند وبرای پخت روزانه 90 پرسغذا پیشبینیهای لازم انجام شده است.این مسؤول تصریح کرد: مشلکی برای در تردد زوار در پایانه بینالمللی خسروی وجود ندارد.
خوزستان؛ رطوبت 80 درصدی در مرز شلمچه/ تردد روان است
گزارشهای خبرنگار از این پایانه، حاکی از گرمای هوا و رطوبت 80 درصدی در شلمچه است، اما شرایط جوی خاص منطقه، مانع استقبال زائران اربعین حسینی از این مرز نشده است.
علیرغم حضور زائرانی از اقصی نقاط کشورمان در این منطقه، زائرانی از کشورهای مختلف از جمله پاکستان و آذربایجان نیز، امروز برای عزیمت به عتبات عالیات در کشور عراق، در شلمچه حضور یافته و بدون ایجاد مشکل و در شرایط تردد روان، وارد خاک عراق شدند.
پروسه خروج زائران از خاک ایران و ورود به خاک عراق حداکثر هشت دقیقه اعلام شده است و علیرغم پذیرش حجم بالایی از زائر در این پایانه، هیچگونه تعلل، ازدحام و با سرگردانی مشاهده نشده است.
همچنین با همکاری که از سوی نیروهای انتظامی و راهور در حال صورت پذیرفتن است، کمترین ترافیک و انسداد راه در مبادی ورودی این مرز مشاهده میشود.
شایان ذکر است، با ورود به روزهای اوج این حرکت جهانی و مردمی، خبرنگاران مستقر در این پایانه همچنان با سوء مدیریت لازم برای اخذ کارتهای تردد خود روبرو هستند و مشکل تردد ایشان در مرز شلمچه همچنان لاینحل باقی مانده است.
استانداری خوزستان در اربعین امسال، مسؤولیت صدور مجوز تردد خبرنگاران را بر عهده دارد. پایانه مرزی شلمچه توانایی پذیرش و خدمترسانی به 100 هزار زائر در طول روز را دارد.
خوزستان؛ مرز چذابه ظرفیت عبور 60 هزار زائر در روز را دارد
مرز چذابه بین 60 تا 70 هزار زائر در طول روز را دارد که در روز یکشنبه تردد بیش از 64 هزار و 500 نفر از مرزهای شلمچه و چذابه به ثبت رسید.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان تأکید کرد: علی رغم افزایش تردد خودروها در محورهای مواصلاتی منتهی به مرزهای شلمچه و چذابه، شاهد تردد روان در این محورها هستیم.