به گزارش راهبرد معاصر؛ پتاسیم در موز، سایر میوهها و سبزیجات (مانند سیب زمینی، آووکادو و خربزه) وجود دارد. افرادی که بیماری کلیوی پیشرفته دارند معمولا توصیه میشود از برخی میوهها و سبزیجات از جمله موز خودداری کنید.
موز را میتوان به روشهای مختلفی مصرف کرد. یک موز رسیده را میتوان همانطور که هست خورد، در کره بادام زمینی یا سس سیب آغشته کرد یا با سایر مغزها و میوهها به صورت اسموتی مصرف کرد. چندین غذای شیرین و خوش طعم را نیز میتوان با استفاده از موز درست کرد.
همچنین موز را میتوان از شش ماهگی به کودک داد.
ارزش غذایی موز
موز کم چرب است. یک موز متوسط حاوی حدود ۱۰۵ کالری است که بیشتر آن از کربوهیدراتهای موجود در میوه از جمله قندهای طبیعی به دست میآید.
موز منبع غنی فیبر و منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
موز در مقایسه با برخی میوههای دیگر مانند توتها کالری بیشتری دارد. بنابراین، موز برای کاهش وزن مضر است.
یک رژیم غذایی متعادل معمولاً شامل سه تا پنج وعده میوه در هر روز است. از این رو، موز را میتوان در یک رژیم غذایی سالم گنجاند حتی اگر هدف کاهش وزن باشد.
موز باعث افزایش وزن میشود؟
موز بسیار مغذی است، نسبتا سیر کننده است و یک میان وعده یا دسر سالم است. مصرف چندین موز در روز میتواند از خوردن غذاهای دیگر جلوگیری کند. بنابراین، ممکن است فرد را از دریافت سایر مواد مغذی و پروتئین محروم کند (موز پروتئین کمی دارد).
اگر موز بیش از حد مصرف شود، میتواند منجر به دریافت کالری بیشتر از نیاز بدن شود و در نتیجه افزایش وزن ناسالم را به همراه داشته باشد. از آنجایی که موز بسیار مغذی است، خوردن یک تا دو موز در روز برای گنجاندن بخشی از یک رژیم غذایی سالم ایده آل است.
فواید بالقوه موز برای سلامتی
مزایای سلامتی عبارتند از:
موز بسیار مغذی است: یک موز متوسط (حدود ۱۰۰ گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:
پتاسیم: ۱۲ درصد از رژیم غذایی توصیه شده (RDI).
ویتامین B ۶: ۲۰ درصد از RDI.
منگنز: ۱۵ درصد از RDI.
ویتامین سی: ۱۷ درصد از RDI.
منیزیم: ۸ درصد از RDI.
مس: ۵ درصد از RDI.
فیبر: ۳.۱ گرم
موز سرشار از فیبر و کالری کم است: یک موز متوسط حدود ۱۲ درصد از فیبر توصیه شده روزانه را تامین میکند.
اگر بیماری کلیوی نداریم چرا موز بخوریم؟
فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و خطر بیماری قلبی، چندین بیماری روده و سرطان را کاهش میدهد. فیبر منجر به سیری زودرس (احساس سیری زودهنگام و طولانی تر) میشود که به کاهش مصرف کالری به اشکال دیگر در طولانی مدت کمک میکند.
موز رسیده بخوریم یا موز نارس؟
موز نارس حاوی نشاسته مقاوم تری است: نوع کربوهیدرات موجود در موز به رسیده بودن آن بستگی دارد.
موز نارس سبز رنگ است و حاوی نشاسته مقاوم است، در حالی که موز رسیده و زرد بیشتر حاوی قند طبیعی است. نشاستههای مقاوم در برابر هضم مقاوم هستند و به کاهش قند خون کمک میکنند؛ با این حال، موز نارس طعم خوبی ندارد و ممکن است خوردن آن برای مردم دشوار باشد. / سلامت نیوز