به گزارش راهبرد معاصر؛ عصر دیروز مقامات آنکارا از آغاز عملیات به شمال سوریه موسوم به "چشمه صلح" خبر دادند. رخدادی که با خشم افکار عمومی روبرو شده و واکنش شدید جامعه جهانی را در بر داشته است.
از زمان آغاز حملات ترکیه به شرق رود فرات، مقامات اروپایی و ناتو بشدت به تقبیح آن پرداخته و ترکیه را از تداوم عملیات برحذر داشته اند.در ادامه به شکلی تفصیلی به واکنش اروپایی ها به این اقدام اشاره خواهیم کرد:
بهشدت نگران عملیات نظامی ترکیه در سوریه هستیم
جپ کوفود، وزیر خارجه دانمارک، امروز -چهارشنبه- طی پیامی توئیتری به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.
وی در این پیام عنوان کرد: «بهشدت نگران عملیات نظامی ترکیه در سوریه هستیم. از دید من، این تصمیم ترکیه اشتباه و مایه تاسف است و میتواند عواقبی بسیار جدی برای غیرنظامیان و مبارزه علیه داعش داشته باشد.»
وزیر خارجه دانمارک در ادامه گفت: «ترکیه باید خویشتنداری نشان دهد. دانمارک با همپیمانانش در ارتباط بوده و از نزدیک این ماجرا را تحت نظر دارد.»
هلند تجاوز ترکیه به شمال شرقی سوریه را محکوم میکند
«استف بلاک»، وزیر خارجه هلند، امروز -چهارشنبه- اعلام کرد که این کشور سفیر ترکیه را در پی عملیات در شمال سوریه احضار کرده است. این بیانیه را بلاک طی بیانیهای اعلام کرد.
وی در این بیانیه عنوان کرد: «هلند تجاوز ترکیه به شمال شرقی سوریه را محکوم میکند. از ترکیه میخواهیم مسیری را که پیش گرفتهاند ادامه ندهند.»
وزیر خارجه انگلیس: حمله ترکیه اوضاع منطقه را بیثبات می کند
«دومینیک راب» چهارشنبه شب با صدور بیانیه ای که در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، افزود: ترکیه با میزبانی از آوارگان سوری تاکنون سخاوتمندانه عمل کرده، اما ما از طرح بازگشت [آوارگان به سوریه] تازمانی که اوضاع برای بازگشت داوطلبانه و امن آنها وجود نداشته باشد حمایت نمیکنیم.
کارشناسان سیاسی و شخصیت های مختلف در کشورهای جهان، اقدام نظامی ترکیه را ورود به باتلاق سوریه خوانده اند. برخی تحلیلگران معتقدند که ترکیه پیش تر با حمایت از تروریست ها در سوریه نتوانسته بود به اهداف خود برسد و اکنون با توجه به شکست تروریست ها و مشکلاتی که آنان برای آنکارا ایجاد کرده اند، خود وارد میدان سوریه شده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده روز پنجشنبه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، پشت درهای بسته در مورد سوریه تشکیل جلسه میدهند.
در همین حال، رئیس کمیسیون اروپا تهدید کرده است اگر آنکارا حمله به کردهای شمال سوریه را متوقف نکند، اتحادیه اروپا نیز کمک های مالی به ترکیه را قطع خواهد کرد.
وزیر دفاع فرانسه: حمله ترکیه به شمال سوریه اقدام خطرناکی است
پارلی در توئیتی نوشت: این اقدامی خطرناک علیه امنیت کُردهاست. خطرناک از این جهت که به نفع داعش است، همان گروهی که پنج سال است با آن میجنگیم. این حمله باید متوقف شود.
ترکیه بعدازظهر چهارشنبه به منظور آنچه که ایجاد منطقه حائل خوانده است، به شمال شرق سوریه حمله کرد. آنکارا هدف از ایجاد منطقه را فراهم کردن شرایط بازگشت آوارگان سوری بیان کرده است.
این در حالی است که ترکیه همواره نسبت به همکاری آمریکا با شبهنظامیان کُرد که در شمال شرق سوریه فعالیت دارند، مخالفت کرده است و در اولین گام از تهاجم خود مواضع نیروهای کُرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» را هدف قرار داد.
اقدام ترکیه با واکنش شدید جهانی و محکومیتهای بینالمللی روبرو شده است. قرار است شورای امنیت سازمان ملل فردا درباره این حمله تشکیل جلسه دهد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه ساعتی پیش از آغاز عملیات نظامی در شمال شرق سوریه خبر داد.
رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که عملیات ارتش این کشور در حمله جدید علیه کردهای حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) و یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) «چشمه صلح» نام دارد.
دیپلماتهای غربی اعلام کردند که شورای امنیت سازمان ملل فردا (پنجشنبه) پشت درهای بسته در مورد سوریه تشکیل جلسه میدهد.
کوربین: اوضاع شمال سوریه نباید متشنج شود
«جرمی کوربین» روز چهارشنبه با انتشار پیامی در توییتر همچنین خواستار خروج تمام نیروهای خارجی از خاک سوریه شد.
مقامات دولت انگلیس تاکنون به این حملات پاسخی نشان نداده اما سخنگوی رسمی نخست وزیر دیروز در بیانیهای که در اختیار مطبوعات قرار داده شد اعلام کرد: ما عمیقاً نگران گزارشهایی مبنی بر تصمیم ترکیه برای یک عملیات نظامی در شمال شرقی سوریه بوده و از عملیات مورد نظر ترکیه حمایت نمی کنیم. ما با شرکای بین المللی از جمله فرانسه و آلمان در تماس هستیم.
وی افزود: انگلیس همواره با ترکیه صریح بوده است که از حمله یکجانبه نظامی باید پرهیز کند؛ چرا که موجب عدم ثبات در منطقه شده و تلاشهای منتهی به دوامِ شکستِ داعش را تهدید می کند.
"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه ساعتی پیش، از آغاز عملیات نظامی در شمال شرق سوریه خبر داد.
رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که عملیات ارتش این کشور در حمله جدید علیه کردهای حزب کارگران کرد ترکیه موسوم به "پ.ک.ک" و یگانهای مدافع خلق "ی.پ.گ" «چشمه صلح» نام دارد.
اقدام ترکیه برای حمله به شمال سوریه برخلاف مخالفت های گسترده منطقه ای و جهانی صورت گرفت.
هم زمان دیپلماتهای غربی اعلام کردند که شورای امنیت سازمان ملل متحد فردا (پنجشنبه) پشت درهای بسته در مورد سوریه تشکیل جلسه میدهد.
رئیس کمیسیون اروپا تهدید کرده است اگر آنکارا حملات به کردهای شمال سوریه را متوقف نکند، اتحادیه اروپا نیز کمک های مالی به ترکیه را قطع خواهد کرد.
از سویی، اتحادیه عرب هم حملات ترکیه به شمال شرق سوریه را به شدت محکوم کرد و خواستار توقف آن شد.
وزارتخانه های فرانسه و آلمان نیز هر کدام با صدور بیانیه های جداگانه، حمله ترکیه به مناطقی از شمال سوریه را به شدت محکوم کردند و خواستار توقف آن شدند.
کارشناسان سیاسی و شخصیت های مختلف در کشورهای جهان این اقدام ترکیه را ورود به باتلاق سوریه خوانده اند.
برخی کارشناسان سیاسی سوریه معتقدند که ترکیه پیش تر با حمایت از تروریست ها در سوریه نتوانسته بود به اهداف خود برسد و اکنون با توجه به شکست تروریست ها و مشکلاتی که آنان برای آنکارا ایجاد کرده اند، خود وارد میدان سوریه شده است.
وزیر خارجه سوئد:اقدامهای ترکیه غیرمسئولانه است
«آن لیند»، وزیر خارجه سوئد، عملیات ترکیه در شمال سوریه را محکوم کرد.وی امروز -چهارشنبه- طی پیامی توئیتری گفت: «اقدامهای ترکیه غیرمسئولانه و در تضاد با قوانین بینالمللی است. این اقدامها به نتایج انسانی بسیار جدی میانجامد وممکن است باعث شود داعش دوباره نیرو بگیرد.»
وزیر خارجه سوئد گفت: «شورای امنیت سازمان ملل باید بلافاصله به مسئولیتهای خود جامه عمل بپوشاند تا از بالا گرفتن تنشها جلوگیری کند.»
هایکو ماس:آنکارا حملاتش در شمال سوریه را متوقف کند
وزیر خارجه آلمان عملیات ترکیه در شمال سوریه را محکوم کرد و از آنکارا خواست تا این حملات را متوقف کند.
«هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان، امروز -چهارشنبه- گفت که عملیات ترکیه در شمال شرق سوریه، «به فاجعهای انسانی و آوارگی بیشتر مردم» میانجامد. ماس طی بیانیهای گفت: «ما تجاوز ترکیه به شمال شرق سوریه را به شدیدترین شکل محکوم میکنیم.»
وزیر خارجه آلمان در ادامه عنوان کرد که این اقدام ترکیه خطر «بیثباتی بیشتر منطقه و قدرت گرفتن داعش» را افزایش میدهد. او همچنین گفت که سوریه به ثبات، پس از جنگی هشت ساله،نیاز دارد و نخستین قدم ایجاد کمیته قانون اساسی این کشور در آینده نزدیک است.
ماس همچنین گفت: «از ترکیه میخواهیم که به تجاوزش پایان دهد و منافع امنیتی خود را بهشکلی صلحآمیز پی بگیرد.»
اتحادیه اروپا خواستار توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه شد
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا خواستار توقف عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه شد.
این مقام ارشد اروپایی طی سخنرانی خود در پارلمان اروپا اعلام کرد: «ترکیه نگرانیهای امنیتی مشخصی در مرز خود با سوریه دارد که ما باید آنها را درک کنیم. با این حال، من از ترکیه و دیگر طرفها میخواهم که با خویشتندار باشند.»
رئیس کمیسون اروپا افزود: «اگر ایجاد منطقه موسوم به منطقه امن جزو برنامهها است، انتظار نداشته باشید که اتحادیه اروپا هیچ هزینهای برای آن بپردازد.»
عملیات نظامی ارتش ترکیه در شمال شرق سوریه با نام عملیات «چشمه صلح» بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی با اعلام رسمی «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه آغاز شد.
اردوغان پس از صدور دستور آغاز عملیات، طی پیامی در توئیتر اعلام کرد: «نیروهای مسلح ما به همراه ارتش ملی سوریه (شبه نظامیان موسوم به ارتش آزاد) در شمال سوریه عملیات خود را علیه گروههای تروریستی داعش و پ.ک.ک و ی.پ.گ آغاز کرد. هدفمان از عملیات چشمه صلح از بین بردن کریدور ترور در مرزهای جنوبی است.
رئیس جمهور ترکیه افزود: «با شکل گیری منطقه امن، آوارگان سوری را در این منطقه مستقر خواهیم کرد. تمامیت ارضی سوریه را حفظ خواهیم کرد و مردم منطقه را از چنگال تروریسم نجات خواهیم داد.»
دبیرکل ناتو خواستار خویشتنداری ترکیه شد
وی که در یک کنفرانس خبری در رم سخن می گفت، افزود: ترکیه به دلیل تحمل حملات تروریستی وحشتناک و میزبانی از هزاران آواره، از نگرانی های امنیتی قانونی برخوردار است.
استولتنبرگ با اعلام اینکه ناتو از عملیات ترکیه در شمال شرق سوریه مطلع شده است، گفت: اجتناب از اقداماتی که باعث بی ثباتی بیشتر در منطقه می شود، اوضاع را متشنج تر کرده و آلام انسانی بیشتری را رقم می زند، امری حائز اهمیت است.
دبیرکل ناتو تأکید کرد که ترکیه باید با خویشتنداری عمل کند و اقداماتی متناسب را در پیش گیرد.
"رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه از آغاز عملیات نظامی در شمال شرق سوریه خبر داد.
رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که عملیات ارتش این کشور در حمله جدید علیه کردهای حزب کارگران کرد ترکیه "پ.ک.ک" و یگانهای مدافع خلق "ی.پ.گ" ، «چشمه صلح» نام دارد.
این حمله، واکنش و محکومیت جامعه جهانی را در بر داشت. "ژان کلود یونکر" رئیس کمیسیون اروپا خواستار توقف فوری این حملات شد.
رئیس کمیسیون اروپا تهدید کرد؛ اگر آنکارا حملات به کردهای شمال سوریه را متوقف نکند، اتحادیه اروپا نیز کمک های مالی به ترکیه را قطع خواهد کرد.
از سوی دیگر، اتحادیه عرب حملات ترکیه به شمال شرق سوریه را بشدت محکوم کرد و خواستار توقف آن شد.در همین ارتباط، روسیه نیز این حملات را نقض آشکار تمامیت ارضی سوریه دانست.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی رئیس جمهوری روسیه درباره عواقب عملیات نظامی ترکیه در سوریه و آزادی تروریست های داعشی در مناطق عملیاتی و قدرت گرفتن دوباره آنها در سوریه هشدار داد.
وزارتخانه های فرانسه و آلمان نیز هر کدام با صدور بیانیه های جداگانه، حمله ترکیه به مناطقی از شمال سوریه را بشدت محکوم کردند و خواستار توقف آن شدند.
به علاوه، پاریس و لندن خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت برای بررسی این مساله شدند.