باور‌های غلط درباره سیگار، قلیان و دخانیات-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

باور‌های غلط درباره سیگار، قلیان و دخانیات

مهمترین عامل ایجاد سرطان حنجره مصرف دخانیات است، به طور کلی مصرف هر گونه دخانیات اعم از سیگار و قلیان و پیپ در ایجاد سرطان حنجره نقش دارد. چرا که بیش از ۷۰ نوع ماده سرطان زای شناخته شده مثل ترکیبات بنزن، اروماتیک و نیتروزامین در دود سیگار وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۵۰۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ باور غلط بسیاری از افراد این است که مصرف بعضی از انواع سیگار مانند لایت یا برگ بی خطر است. در حالی که مواد سرطان زا در این سیگار‌ها نیز مشابه سیگار‌های معمولی است.

باور غلط دیگری که امروزه با آن مواجه هستیم، بی خطر بودن سیگار‌های الکترونیکی یا ویپ است. این در حالی است که تحقیقات متعدد نشان داده این نوع سیگار نیز به همان میزان خطرزا است. همین امر موجب شده تا در بسیاری از کشور‌های جهان قوانینی برای محدودیت مصرف آن وضع شده است.

عامل دیگر ایجاد سرطان حنجره، مصرف مواد مخدر مثل تریاک، شیشه و هرویین است. همچنین سیگار و قلیان و به طور کلی دخانیات در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد. قلیان چه نوع سنتی که افراد مسن از آن استفاده می‌کنند و چه نوع معطر یا میوه‌ای که در بین جوانان رایج است، به میزان بالایی مضر بوده و حاوی مواد سرطان زا است. لازم به ذکر است که آب مورد استفاده در قلیان به هیچ عنوان مواد سرطان زا را فیلتر نمی‌کند و این مواد به راحتی وارد سیستم تنفسی می‌شود.

به طور کلی هر قدر که طول مدت و میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر بالاتر باشد، احتمال ابتلا و گسترده‌تر بودن بیماری هم افزایش می‌یابد؛ بنابراین توصیه به افراد این است که در هر زمانی که مصرف خود را محدود و سپس قطع کنند، کمک زیادی به جلوگیری از گسترش و درمان بیماری کرده اند. «دکتر کامیارایروانی»، دانشیار گروه گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی شیراز. / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر