سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

باور‌های غلط درباره سیگار، قلیان و دخانیات

مهمترین عامل ایجاد سرطان حنجره مصرف دخانیات است، به طور کلی مصرف هر گونه دخانیات اعم از سیگار و قلیان و پیپ در ایجاد سرطان حنجره نقش دارد. چرا که بیش از ۷۰ نوع ماده سرطان زای شناخته شده مثل ترکیبات بنزن، اروماتیک و نیتروزامین در دود سیگار وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۵۰۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ باور غلط بسیاری از افراد این است که مصرف بعضی از انواع سیگار مانند لایت یا برگ بی خطر است. در حالی که مواد سرطان زا در این سیگار‌ها نیز مشابه سیگار‌های معمولی است.

باور غلط دیگری که امروزه با آن مواجه هستیم، بی خطر بودن سیگار‌های الکترونیکی یا ویپ است. این در حالی است که تحقیقات متعدد نشان داده این نوع سیگار نیز به همان میزان خطرزا است. همین امر موجب شده تا در بسیاری از کشور‌های جهان قوانینی برای محدودیت مصرف آن وضع شده است.

عامل دیگر ایجاد سرطان حنجره، مصرف مواد مخدر مثل تریاک، شیشه و هرویین است. همچنین سیگار و قلیان و به طور کلی دخانیات در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد. قلیان چه نوع سنتی که افراد مسن از آن استفاده می‌کنند و چه نوع معطر یا میوه‌ای که در بین جوانان رایج است، به میزان بالایی مضر بوده و حاوی مواد سرطان زا است. لازم به ذکر است که آب مورد استفاده در قلیان به هیچ عنوان مواد سرطان زا را فیلتر نمی‌کند و این مواد به راحتی وارد سیستم تنفسی می‌شود.

به طور کلی هر قدر که طول مدت و میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر بالاتر باشد، احتمال ابتلا و گسترده‌تر بودن بیماری هم افزایش می‌یابد؛ بنابراین توصیه به افراد این است که در هر زمانی که مصرف خود را محدود و سپس قطع کنند، کمک زیادی به جلوگیری از گسترش و درمان بیماری کرده اند. «دکتر کامیارایروانی»، دانشیار گروه گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی شیراز. / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار