باور‌های غلط درباره سیگار، قلیان و دخانیات-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

باور‌های غلط درباره سیگار، قلیان و دخانیات

مهمترین عامل ایجاد سرطان حنجره مصرف دخانیات است، به طور کلی مصرف هر گونه دخانیات اعم از سیگار و قلیان و پیپ در ایجاد سرطان حنجره نقش دارد. چرا که بیش از ۷۰ نوع ماده سرطان زای شناخته شده مثل ترکیبات بنزن، اروماتیک و نیتروزامین در دود سیگار وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۵۰۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ باور غلط بسیاری از افراد این است که مصرف بعضی از انواع سیگار مانند لایت یا برگ بی خطر است. در حالی که مواد سرطان زا در این سیگار‌ها نیز مشابه سیگار‌های معمولی است.

باور غلط دیگری که امروزه با آن مواجه هستیم، بی خطر بودن سیگار‌های الکترونیکی یا ویپ است. این در حالی است که تحقیقات متعدد نشان داده این نوع سیگار نیز به همان میزان خطرزا است. همین امر موجب شده تا در بسیاری از کشور‌های جهان قوانینی برای محدودیت مصرف آن وضع شده است.

عامل دیگر ایجاد سرطان حنجره، مصرف مواد مخدر مثل تریاک، شیشه و هرویین است. همچنین سیگار و قلیان و به طور کلی دخانیات در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد. قلیان چه نوع سنتی که افراد مسن از آن استفاده می‌کنند و چه نوع معطر یا میوه‌ای که در بین جوانان رایج است، به میزان بالایی مضر بوده و حاوی مواد سرطان زا است. لازم به ذکر است که آب مورد استفاده در قلیان به هیچ عنوان مواد سرطان زا را فیلتر نمی‌کند و این مواد به راحتی وارد سیستم تنفسی می‌شود.

به طور کلی هر قدر که طول مدت و میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر بالاتر باشد، احتمال ابتلا و گسترده‌تر بودن بیماری هم افزایش می‌یابد؛ بنابراین توصیه به افراد این است که در هر زمانی که مصرف خود را محدود و سپس قطع کنند، کمک زیادی به جلوگیری از گسترش و درمان بیماری کرده اند. «دکتر کامیارایروانی»، دانشیار گروه گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی شیراز. / بهداشت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار