مصرف غذاهای پرچرب، عامل افزایش استرس-راهبرد معاصر
تمجید رئیس فیفا از حضور پرشمار زنان در دیدار سپاهان - پرسپولیس گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

مصرف غذاهای پرچرب، عامل افزایش استرس

تحقیقات جدید نشان می‌دهد خوردن غذاهای چرب می‌تواند اضطراب را افزایش دهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 19
کد خبر: ۲۴۶۰۲۶

به گزارش راهبرد معاصر، تحقیقات جدید نشان می‌دهد خوردن غذاهای چرب می‌تواند اضطراب را افزایش دهد.

 

براساس گزارش دیلی میل، محققان دانشگاه "کلرادو" طی یک پژوهش، موش‌هایی را مورد آزمایش قرار دادند که با یک رژیم غذایی با چربی متوسط و رژیم غذایی پرچرب، تغذیه می‌شدند.

 

آن‌ها دریافتند که گروه دوم دارای ژن‌های فعال‌تری هستند که با تأثیر بر سطوح مواد شیمیایی مغز تأثیر مستقیمی بر اضطراب شدید موش‌ها دارد.

 

تیم محققان برای تحقیق خود موش‌ها را به دو گروه تقسیم کردند و برای مدت 9 هفته به نیمی از آن‌ها یک رژیم غذایی استاندارد با حدود 11 درصد چربی و به نیمی دیگر یک رژیم غذایی پرچرب حاوی 45 درصد چربی اشباع‌شده دادند.

 

در طول مطالعه، محققان نمونه‌هایی از مدفوع موش‌ها را نیز جمع‌آوری کردند و از این طریق باکتری‌های روده جانوران را مورد ارزیابی قرار دادند. پس از 9 هفته، این حیوانات تحت آزمایشات رفتاری قرار گرفتند.

 

رفتار موش‌ها با انداختن آن‌ها در پیچ و خم‌هایی که باید از آن فرار می‌کردند، سنجیده شد. دانشمندان موش‌ها را در جعبه‌ای قرار می‌دادند که با روشنایی و تاریکی جدا شده بود؛ زمان بیشتری که در تاریکی سپری می‌شد نشان‌دهنده اضطراب بیشتر بود.

 

دانشمندان همچنین مشاهده کردند که گروه مصرف‌کننده رژیم غذایی پرچرب دچار اضافه وزن شدند، اما نکته قابل‌توجه این بود که این موش‌ها تنوع کمتری را در باکتری‌های مفید روده خود داشتند.

 

دکتر لوری؛ پژوهشگر این مطالعه با بیان اینکه به طور کلی تنوع باکتریایی بیشتر با سلامتی بهتر همراه است، گفت:‌ گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب، سطح بالاتری از سه ژن مسئول تولید و سیگنال‌دهی انتقال‌دهنده عصبی سروتونین ـ که معمولا با استرس و اضطراب در ارتباط است ـ را نشان داده‌اند.

 

به گفته دانشمندان همه چربی‌ها مضر نیستند و چربی‌های سالم مانند چربی‌های موجود در ماهی، روغن زیتون، آجیل و دانه‌ها می‌توانند ضد التهاب و برای مغز مفید باشند.

 

محققان توصیه می‌کنند تا حد امکان انواع مختلف میوه و سبزیجات بخورید، پیتزا و سیب زمینی سرخ‌شده را کنار بگذارید و غذاهای تخمیرشده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار