تاکید چین بر حفظ روابط دوستانه با روسیه در شرایط دشوار کنونی-راهبرد معاصر

تاکید چین بر حفظ روابط دوستانه با روسیه در شرایط دشوار کنونی

رئیس جمهور روسیه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در آستانه با همتایان چینی، ترکیه‌ای و قزاقستانی خود دیدارهای جداگانه‌ای داشت و با آنها در خصوص روند توسعه روابط دوجانبه، مسائل مهم منطقه‌ای و بحران اوکراین گفتگو و تبادل نظر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۴ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 04
کد خبر: ۲۴۸۲۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، عصر روز چهارشنبه در دیدار خود با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در حاشیه نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در آستانه قزاقستان تاکید کرد که مسکو و پکن باید تعهد خود به تقویت روابط دوستانه را در شرایط دشوار جهانی حفظ کنند. 

 

شی جین‌پینگ خطاب به پوتین گفت: «در شرایط نه چندان ساده بین‌المللی، باید تعهد خود به دوستی ابدی را حفظ کنیم، برای رفاه مردم تلاش کنیم، ارزش‌های منحصر به فرد روابط چین و روسیه را افزایش دهیم، محرک‌های جدید همکاری را پرورش دهیم، به تلاش‌های بی‌وقفه برای حفظ حقوق و منافع قانونی خود و همچنین اصول اساسی روابط بین‌المللی ادامه دهیم.» 

 

وی یادآور شد که سفر رهبر روسیه از چین در ماه مه سال جاری، به مناسبت 75‌-امین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور، به توسعه همکاری‌های دوجانبه دارای اولویت کمک کرد. 

 

در  این مذاکرات، پوتین هم تأکید کرد که همکاری نزدیک بین روسیه و چین در امور جهانی یکی از اصلی‌ترین عوامل تثبیت‌ کننده اوضاع در عرصه بین‌المللی است.  وی گفت که در حال حاضر، روابط مسکو و پکن بهترین دوره خود در تاریخ را تجربه می‌کند. پوتین یادآوری کرد که روسیه و چین از بنیان‌گذاران سازمان همکاری شانگهای بودند که اکنون به یکی از ستون‌های جهان چند قطبی تبدیل شده است. 

 

رئیس جمهور روسیه با تأکید بر اینکه  توسعه همکاری‌ها به نفع مردم هر دو کشور است، یادآور شد که حجم تجارت و گردشگری بین روسیه و چین در حال افزایش است. پوتین ابراز امیدواری کرد که شی جین‌پینگ در اجلاس گروه بریکس در کازان در ماه اکتبر شرکت کند. 

 

رئیس‌جمهور قزاقستان، قاسم-ژومارت توکایف، در مذاکرات شب گذشته خود با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، به نقش سازنده وی در تقویت توان بالقوه سازمان همکاری شانگهای اشاره کرد. توکایف گفت که در نشست روز پنجشنبه شورای سران کشورهای عضو این سازمان، درباره اقداماتی که تحت ریاست روسیه انجام گرفته، گزارش مفصلی خواهد داد. 

 

رئیس‌جمهور قزاقستان تأکید کرد که  این سازمان در عرصه بین‌المللی اعتبار لازم را کسب کرده و یکی از موفق‌ترین سازمان‌های بین‌المللی است. به عقیده او، در سازمان همکاری شانگهای اصل برابری همه کشورها رعایت می‌شود.

 

توکایف همچنین پوتین را دعوت به بازدید رسمی از قزاقستان در ماه نوامبر کرد که رهبر روسیه این دعوت را پذیرفت. 

 

پوتین یادآور شد که او در تماس دائمی با توکایف است و قزاقستان یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری و اقتصاد روسیه بوده و باقی خواهد ماند. وی گفت که حجم تجارت بین دو کشور به طور پایدار در حال افزایش است و تقریباً به 30 میلیارد دلار رسیده است. 

 

مذاکرات رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، و همتای ترکیه‌ای او، رجب طیب اردوغان، که روز چهارشنبه در آستانه برگزار شد حدود یک ساعت طول کشید.در بخشی از مذاکرات که برای خبرنگاران باز بود، پوتین به کاهش اندک در حجم بادلات بازرگانی بین دو کشور اشاره کرد، ولی افزود که این حجم همچنان در سطحی نسبتاً بالا قرار دارد. 

 

در جریان مذاکرات، پوتین تاکید کرد که روابط روسیه و ترکیه به طور پیوسته در حال توسعه است. علاوه بر این، اردوغان درباره نیروگاه هسته‌ای «آکویو» تاکید کرد که هدف اصلی، بهره‌برداری از آن در کوتاهترین زمان ممکن است.

 

الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، پس از  این مذاکرات به خبرنگاران گفت که رهبران دو کشور سیستم پرداخت و تسویه حساب بین بانک‌های روسیه و ترکیه و دیگر شرکای اقتصادی را مورد بحث قرار دادند. نبه گفته وی،  پوتین و اردوغان درباره عرضه محصولات کشاورزی نیز صحبت کردند و به لزوم توسعه جریان گردشگری نیز اشاره کردند.

 

در حین گفتگو، اردوغان ابراز امیدواری کرد که سفر پوتین به ترکیه در «کوتاه‌ترین زمان ممکن» صورت بگیرد و رئیس جمهور روسیه نیز قول داد که حتماً به ترکیه سفر خواهد کرد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده