به گزارش راهبرد معاصر؛ سیاوش شهریور فرماندار شهرستان شمیرانات در جلسه بازآفرینی استان تهران اظهار داشت: پل گیشا با بدترسلیقهترین اقدام شهرداری تهران جمعآوری شد. این پل هویت تهران بود و میتوانست تبدیل به پیادهراه شود یا تبدیل به عرصه عرضه اقدامات معماری باشد. حتی میشد یک کار فرهنگی خوب بر روی این پل انجام داد و پل گیشا خاطرهای برای تهران بود که در این بازآفرینی از بین رفت.
وی گفت: بیشترین آثار ثبت شده کشور در مرکز تهران واقع شده و نباید با بازآفرینی هویت شهری دستخوش تغییر شود.
شهریور بیان داشت: بومگردیها را در روستاها ایجاد کردهاند و نباید با نوسازی آثار تاریخی که در روستاها قرار دارد از بین ببرند.
وی یادآور شد: در حال حاضر دربند جزو بازآفرینی شهری قرار گرفته و اقدامات باید با حفظ هویت تاریخی دربند باشد.
فرماندار شهرستان شمیرانات افزود: ما با شهرداری تهران مرزبندی جغرافیایی داریم و عملاً دستمان در اقدام مؤثر عمرانی و بازآفرینی بسته است. ولی در فشم اقداماتی برای بازآفرینی آنجا انجام دادهایم و سه حوزه مبانی هویتی اجتماعی، فرهنگی و تاریخی شمیرانات باید مدنظر قرار گیرد. * تهران ۲۰ منطقه بافت فرسوده دارد در ادامه علیاکبری رئیس سازمان بهسازی و نوسازی شهر تهران نیز اظهار داشت: در ۲۰ منطقه تهران بافت فرسوده وجود دارد که جلسات بازآفرینی آن تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه موضوع بازآفرینی محلات فرابخشی است، گفت: باید تمامی دستگاههای دولتی و شهری در این خصوص اقدام کنند و مصوبه هیأت وزیران نیز در این خصوص وجود دارد.
اکبری یادآور شد: ۱۸ محله تهران در اولویت بازسازی قرار گرفته است و برنامههای آن نیز تصویب شده و شهرداری تهران نیز منابع مشخصی را برای آن پیشبینی کرده است ولی هنوز اقدامات زیربنایی و روبنایی انجام نشده است.
رئیس سازمان بهسازی و نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: ما ۶۵ زمین متعلق به دستگاههای دولتی را شناسایی کردهایم که ۱۴ زمین اولویت اول را داشت که به تصویب شورای عالی مسکن که ریاست آن با رئیس جمهور است، رسید و قرار شد در برنامه قرار بگیرد ولی وزیر اقتصاد این مصوبه را برگرداند و گفت باید در هیأت دولت به تصویب برسد.
وی گفت: این اقدام در حالی است که این مصوبه با دستور رئیس جمهور بوده و ما انتظار داشتیم که با سرعت بیشتری پیش برود.
اکبری خاطرنشان کرد: با گذشت شش ماه هنوز یک متر مربع به شهرداری تهران اختصاص پیدا نکرده است و در خصوص موضوع قیر نیز شهر تهران در موعد مقرر شناسنامه معابر را داده و مقرر شده ۱۶۵۰ تن قیر به تهران تخصیص پیدا کند ولی این اتفاق هنوز رخ نداده است و بعضی از شهرهای کوچک هزار تن قیر گرفتهاند ولی شهر تهران هنوز یک تن قیر هم نگرفته است تا در حوزه تجدید آسفالت در کلانشهر اقدام کند.
رئیس سازمان بهسازی و نوسازی شهر تهران گفت: براساس مصوبات در صورتی که شهرداریها ۳۰ درصد از منابع را برای خدمات زیربنایی یا روبنایی بیاورند ۷۰ درصد باقی مانده نیز قرار شده از سوی دولت پرداخت شود ولی تاکنون در این زمینه اتفاقی رخ نداده است.
ستاد بازآفرینی استان تهران با حضور انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران و جمعی از مدیران و شهرداران استان در حوزه بافت فرسوده برگزار شد.
منبع: فارس