وعده‌های مسعود پزشکیان به مردم برای دولت جدید-راهبرد معاصر
واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه پزشکیان: علاقمند به توسعه و عمیق روابط‌مان با سوریه هستیم پزشکیان: ایران بر روابط گسترده‌تر و عمیق‌تر با کشور دوست و همسایه قطر تأکید دارد نخست وزیر قطر با پزشکیان دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س): حوزه علمیه باید به‌روز و پاسخگوی مسایل جدید باشد رفع مشکل دو تابعیتی مدیران ارشد کشور تکذیب شد

وعده‌های مسعود پزشکیان به مردم برای دولت جدید

پرونده چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری بسته شد، انتخاباتی که با حضور میلیونی و گسترده مردم همراه بود و هم اکنون خواسته و مطالبه اصلی مردم وفاق ملی، همدلی و همکاری و تلاش برای حل مشکلات کشور و تحقق وعده‌هایی است که در دوران تبلیغات انتخابت داده شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۱۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 06
کد خبر: ۲۴۸۳۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هم به پایان رسید و‌ پس از شمارش آرا و یک رقابت نزدیک و فشرده، مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور منتخب کشورمان و رییس چهاردهمین دولت در جمهوری اسلامی معرفی شد.


مسعود پزشکیان متولد زادهٔ ۷ مهر ۱۳۳۳ است، او مدرک فوق‌تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران دارد، پزشکیان که اکنون به عنوان رییس جمهور منتخب منتظر مراسم تنفیذ و تحلیف است،  در سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ و در دوره اصلاحات، معاون سلامت وزارت بهداشت بود و در کابینهٔ دوم دولت اصلاحات هم به‌عنوان وزیر بهداشت از مجلس رأی اعتماد گرفت.


پزشکیان در سال ۱۳۸۶ در دورهٔ هشتم مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار به‌عنوان نمایندهٔ آذربایجان شرقی راهی مجلس شد و هم اکنون هم که به عنوان چهاردهمین رییس جمهور وارد پاستور می‌شود.


تاکید بر اجرای سیاست‌های کلی
پزشکیان در مناظرات تلویزیونی و میزگردهایی که در ایام انتخابات برگزار شد، همواره بر اجرای سیاست های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید کرده است، او پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به صراحت اعلام می کند که به دنبال اجرای اهداف سیاست‌های کلی رهبر انقلاب است. پزشکیان همچنین تاکید می کند که « مشکل این است که آنچه سیاست‌های کلی رهبری است را کنار می‌گذاریم و فقط حرف‌های خودمان را مطرح می‌کنیم. » 


رییس جمهور منتخب همچنین می گوید که « سیاست‌های مقام معظم رهبری مشخص است و نهایتاً کاری که دولت در گذشته بر اساس کار کارشناسی انجام داده، تبدیل به قانون شده و طبیعتاً هر دولتی که انتخاب شود باید برنامه نوشته شده را در راستای سیاست‌های کلی اجرا کند.»


رئیس‌جمهور منتخب در اظهارات خود اینگونه بیان کرده که در بحث مذاکرات و روابط خارجی هم به توصیه های رهبر معظم انقلاب عمل خواهد کرد. او در باره انجام مذاکرات براساس عزت، حکمت و مصلحت تاکید کرده که « اینگونه نیست که آنها به تعهداتشان عمل نکنند و ما عمل کنیم اصلاً اینگونه نیست، ما وقتی که وارد گفتگو می‌شویم اصولاً اگر با یک گزینه فقط وارد بشویم این گزینه اگر قبول نکنند خود به خود قطع می‌شود، آیا ما در کشور تصمیم بر این داریم که فقط با یک گزینه وارد مذاکره بشویم، یا گزینه‌های مختلفی در دست داشته باشیم تا بخواهیم حرفمان را آن عزت، حکمت و مصلحتی را که رهبر انقلاب گفته‌اند را در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم اجرا کنیم، همیشه یک گزینه ممکن است منجر به شکست بشود.»


 پزشکیان همچنین با تاکید بر اینکه سخنان رهبر معظم انقلاب و قانون میثاق مشترک ماست، می گوید که « ما اگر همان سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری و قانون برنامه را اجرا کنیم کلی از مشکلات حل می شود.»


او همچنین می گوید که « آنچه که دنبال می‌کنم سیاست‌های کلی نظام و رهبری است» و در جای دیگری هم تاکید می کند که « از اول گفته‌ایم که سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری و مسیری که داریم می‌رویم را طی خواهیم کرد در نتیجه امکان ندارد آن چیزی که قانون است ما بخواهیم بگوییم آن را اجرا نخواهیم کرد.»


تاکید بر استفاده از کارشناسان
رییس جمهور منتخب در نهایت هم اینگونه می‌گوید که  جمهوری به عنوان نمایندهٔ جبههٔ اصلاحات حضور داشت و‌ علیرغم اینکه رییس دولت اصلاحات و همچنین رییس دولت تدبیر و امید از او علنی حمایت کردند و در ایام تبلیغات انتخابات هم چهره های شاخص این جریانات او را همراهی می ‌کردند اما چندین بار اعلام کرد که وابسته به هیچ حزبی نیست و در پاسخ به این سوال هم که قرار است دولت سوم روحانی باشد تاکید داشت که چنین چیزی نخواهد شد.


مسعود پزشکیان طی روزهای گذشته و در ایام منتهی به انتخابات بار‌ها تاکید کرد که در مسایل مختلف کارشناس نیست و در هر حوزه از کارشناس همان حوزه استفاده خواهد کرد. او در یکی از اظهاراتش هم تاکید کرد که به کارگیری افراد را براساس شایستگی کارشناسی انجام خواهد داد.


رییس جمهور منتخب در یکی از برنامه‌های انتخاباتی خود در توضیح این موضوع هم می‌گوید که « من در رشته خودم کارشناسم. ما در هنگام عمل جراحی نیز با یک تیم از کارشناسان وارد عملیات جراحی می‌شویم.  هنگامی که یک نفر قرار است بیمار را بیهوش کند بنده دیگر وارد حوزه تخصصی او نمی‌شوم یا فردی که وظیفه آنژیو بر عهده او قرار دارد و یا سایر تست‌ها را انجام می‌دهد من به این امر ورود نمی‌کنم. این مجموعه دستورالعمل روشنی دارد و با این دستورالعمل روشن، بیمار پس از اتاق عمل به آی سی یو منتقل می‌شود.»


مسعود پزشکیان در برنامه های مختلف در ایام انتخابات بار‌ها به موضوع استفاده از کارشناسان به جای بکارگیری افراد حزبی و جناحی در دولت تاکید کرده است، او حتی در اولین اظهاراتش بعد از تایید صلاحیتش هم تاکید می کند که « ما اگر از افراد توانمند، عالم  نخبه استفاده کنیم به اهداف و رسالت‌هایی که رهبری تعیین کرده‌اند دست پیدا می‌کنیم و اگر جناحی و دسته‌ای عمل کنیم بعد از 45 سال باز هم عقب‌گرد خواهیم کرد»
از سویی هر بار از روسای ستاد او هم درباره کابینه سوال شد تاکید داشتند که کابینه پزشکیان ترکیبی از کارشناسان و چهره های نخبه در حوزه های مختلف خواهد بود.


رییس‌جمهور منتخب در باره حل مشکلات حوزه های مختلف نیز معتقد بود که باید از کارشناسان آن حوزه بهره گرفت، برای مثال او درباره حل مشکل کشاورزان می گوید که « باید به کمک کارشناسان دانشگاهی طرحی نوشته و اجرایی شود که این کار در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری انجام خواهد شد.» 


پزشکیان در هیچ کدام از اظهاراتش درباره اینکه از اصلاح طلبان و یا اعتدال گرایان و احزاب دیگر در کابینه‌اش حضور داشته باشند، سخنی نگفته است. او در یکی از برنامه‌های انتخاباتی می گوید که از نظر علمی برای حل یک مشکل روش مشخصی از نظر اقتصادی وجود دارد و اصولاً عزیزانی که کنار یکدیگر قرار دارند باید بگویند که از نظر کارشناسی رفرنس یا منبع آن را مشخص کنند، سپس بیان کنند که نظریه مد نظر آن‌ها در کدام کشور اجرایی شده و نتیجه آن چه بوده و در نهایت، نظر کارشناسان داخلی و خارجی چه بوده است. 
 
اظهارات پزشکیان درباره بهره گیری از کارشناسان در دولت در ایام انتخابات به حدی پرتکرار بود که بارها از سوی رقبای خود مورد انتقاد قرار گرفت و گفته شد که او شخصاً برنامه ای برای مدیریت دولت ندارد. پزشکیان هم خود معتقد بود که برای همه مسایل در حال حاضر برنامه نداریم بلکه حتماً باید با کارشناسان بنشینیم و نسبت به روند تدبیر کنیم که بعدها پشیمان نشویم. او همچنین اعتقاد دارد که سیاستی می‌تواند موفق شود که گزینه‌های مختلف برای حل مشکلات در اختیار داشته باشد و گزینه ها هم توسط کارشناسان و‌کارهای کارشناسی بدست می‌آید.


برنامه رییس جمهور منتخب برای موضوع بنزین
معمای قیمت سوخت از موضوعات قابل توجهی که در برنامه های اقتصادی ایام انتخابات خورد توجه نامزدها قرار گرفت.


بررسی‌ اظهارات پزشکیان درباره موضوع بنزین نشان می دهد که او بیش از همه بر سیاست‌های غیرقیمتی بنزین تاکید دارد.


مسعود پزشکیان اگرچه تا قبل از نشست خبری رییس ستادش و اظهارات او درباره قیمت بنزین،‌ اشاره‌ای به تصمیم خود در حوزه سیاست‌های قیمتی بنزین نکرده بود .


از جمله مولفه‌هایی که مسعود پزشکیان  به آن اشاره می کند مدیریت مصرف بنزین، ارتقای تکنولوژی خودروهای داخلی و واردات سریع خودروهای کم‌مصرف خارجی و برقی است. بنابر آنچه از سوی نزدیکان پزشکیان مطرح شد، توسعه زیرساخت‌های CNG که متوقف شده از سرگرفته خواهد شد و از طرفی دیگر نیز اصلاح قوانین و مقررات، فرهنگ‌سازی و مصرف بهینه نیز در مدیریت کمبود بنزین در برنامه های مسعود پزشکیان مشاهده شده است.
او یک بار دیگر در مناظره دوم با سعید جلیلی نیز از یک شرط مهم برای تصمیم گیری قیمتی درباره بنزین سخن گفت. پزشکیان در این برنامه تاکید کرد که دولت او «بدون رضایت مردم هیچ تصمیم بنزینی نخواهد گرفت».  پزشکیان همچنین در ادامه به یارانه انرژی اشاره و بر «کنترل یارانه بنزین» تاکید کرد. او گفت که «ما الان سوبسید یارانه بنزین برق را می‌دهیم. اگر بتوانیم آن را کنترل کنیم می‌توانیم به مسئله معیشت زندگی مردم برسیم. به هر کسی ارز ترجیحی داده شود، رانت است.»


عضو شورای عالی راهبردی ستاد مرکزی مسعود پزشکیان در روزهای قبل از برگزاری انتخابات اعلام کرده بود که درباره حامل‌های انرژی، سیاست به این صورت است که امکان استفاده از تکنولوژی‌های به‌روز دنیا در حوزه تجهیز، کاتالیست فراهم شود و در ادامه تسریع در اجرای طرح‌های بهینه‌سازی پالایشگاه‌ها با بازپرداخت بدهی حدود ۲۰۰ همتی پالایشگاه‌های نفت دنبال شود.


تاکید بر حل مشکل بورس
موضوع بورس از هم موضوعاتی بود که رییس جمهور منتخب در برنامه های مختلف تبلیغات انتخابات به آن اشاره کرد.


او در مناظره دوم از دور دوم می گوید: نگاه ما در بورس همان نگاه آقای عبده گفته است. مجموعه‌ای اقتصاددانان بسته به تخصص، نسخه برخورد با مشکل را طراحی خواهند کرد. 


وی تاکید می‌کند: ثبات و امنیت را به بورس برخواهیم گرداند و کسری بودجه دولت را از بورس تامین نخواهیم کرد. اگر دولت دخالت خود را کاهش دهد این ثبات برخواهد گشت.حل مشکل بورس یک نسخه ساده نیست و خود تحریم‌ها هم در این زمینه تاثیر گذار است.


کاهش تورم و حل مسائل معیشتی
پزشکیان در مناظره دوم می گوید که معتقدم در این حاکمیت هیچ انسانی نباید گرسنه سر به بالش بگذارد. طبیعی است نباید به من و آدمهایی که ماشین آنچنانی سوار می شوند یارانه بدهند. باید از اینها که پولدارند بگیرند و به محرومان بدهند.جلیلی می گوید من مردم را قبول ندارم اما من تا به حال بابت یک عمل قلب هم پول نگرفته ام.


تاکید می کند: تورم در سه سال گذشته بالای ۴۰ درصد و در بدترین وضعیت بوده است. مردم ببینید سفره‌هاتون با ۱۰ برابر شدن یارانه  خوب شده که حرف این افراد درست است اما اگر نشده بدانید که دروغ می‌گویند.


وعده تک نرخی کردن ارز و آزادسازی واردات خودرو
مسعود پزشکیان در خصوص قیمت ارز  و مسکن هم می گوید که دلار را تک نرخی می کنیم؛ بازار خودش کشف قیمت کند. حقوق کارمند اگر به اندازه باشد می‌تواند مقداری از آن را ذخیره کرده و برای خود مسکن تهیه کند. با این حقوقی که به کارمندان می دهید، صدسال دیگر هم نمی توانند خانه بخرند.
وی ادامه می دهد: اگر بتوانیم صادرات کنیم و ارز وارد کشور کنیم می‌توانیم تورم را کنترل کنیم.اصلاح ناترازی‌های در انرژی، گاز و ‌... است و اگر بتوانیم آن را کنترل کنیم.به هرکسی ارز ترجیحی داده شود رانت است، ارز جز در دارو و غذا باید تک نرخی شود.


پزشکیان در خصوص واردات خودرو هم در مناظره دوم تاکید می کند:چرا نمی گذارید مردم خودشان خودرو به صورت ازاد وارد کنند؛ مردم خودشان دلار دارند.ما واردات خودرو را آزاد میکنیم و بازار باید قیمت ها را تنظیم کند.بازار خودش را تنظیم می کند، لازم نیست من دخالت کنم.


وی ادامه می دهد: مردم حتی به واردات خودروی دست‌ دوم هم راضی شده اند ولی همین را هم به مردم اجازه نمی دهیم.بازار را نباید به روی خودروی خارجی ببندیم.واردات خودرو را با ارزهایی که دارند آزاد میکنم.


وعده تک نرخی کردن ارز و آزادسازی واردات خودرو
مسعود پزشکیان در خصوص قیمت ارز  و مسکن هم می گوید که دلار را تک نرخی می کنیم؛ بازار خودش کشف قیمت کند. حقوق کارمند اگر به اندازه باشد می‌تواند مقداری از آن را ذخیره کرده و برای خود مسکن تهیه کند. با این حقوقی که به کارمندان می دهید، صدسال دیگر هم نمی توانند خانه بخرند.


وی ادامه می دهد: اگر بتوانیم صادرات کنیم و ارز وارد کشور کنیم می‌توانیم تورم را کنترل کنیم.اصلاح ناترازی‌های در انرژی، گاز و ‌... است و اگر بتوانیم آن را کنترل کنیم.به هرکسی ارز ترجیحی داده شود رانت است، ارز جز در دارو و غذا باید تک نرخی شود.


پزشکیان در خصوص واردات خودرو هم در مناظره دوم تاکید می کند: چرا نمی گذارید مردم خودشان خودرو به صورت آزاد وارد کنند؛ مردم خودشان دلار دارند.ما واردات خودرو را آزاد میکنیم و بازار باید قیمت ها را تنظیم کند.بازار خودش را تنظیم می کند، لازم نیست من دخالت کنم.


وی ادامه می دهد: مردم حتی به واردات خودروی دست‌ دوم هم راضی شده اند ولی همین را هم به مردم اجازه نمی دهیم.بازار را نباید به روی خودروی خارجی ببندیم.واردات خودرو را با ارزهایی که دارند آزاد میکنم.


وعده‌های فرهنگی
موضوع فرهنگ که از اساسی‌ترین مسائل کشور است، در سخنرانی ها و برنامه‌های نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری جایگاه ویژه ای داشت. رییس‌جمهور منتخب در ایام تبلیغات انتخاباتی بار‌ها به اهمیت فرهنگ اشاره کرد.


مسعود پزشکیان در میزگرد فرهنگی رسانه ملی که با حضور محمد فاضلی و محمد بهشتی رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی برگزار شد؛ تأکید می‌کند که «فرهنگ یعنی برخورد مهربانانه با مردم و باور من به فرهنگ دستورالعملی است که حضرت علی (ع) به مالک اشتر دادند و اینکه آیا ما با مردم برخورد خشن می‌کنیم دستور پیغمبر است؟ ما حق نداریم به مردم زور بگوییم.»


پزشکیان در بخشی از این میزگرد با اشاره به اهمیت رسانه‌ها بر لزوم آزادی و مطالبه‌گری رسانه‌ها تاکید کرده و ادامه می‌دهد: « می‌دانید چرا ما رسانه را نمی‌گذاریم حرف بزند؟ برای اینکه گیر داریم، رسانه بازش می‌کند ما نمی‌خواهیم کسی بفهمد که ما کار غلط کردیم خوردیم و بردیم، رسانه اگر آزاد باشد بتواند حرف خود را بزند من مدیر، من تاجر، من بانک نشسته، من آنی که در بنگاه نشستم و دارم.»


وی همچنین با اشاره به موضوع کتاب و مشکلات فعالان این حوزه می گوید: «مسئله دیگر گرانی کتاب است و وقتی قدرت خرید کتاب وجود نداشته باشد طبیعتاً استفاده از کتاب کاهش می‌یابد. اصولاً در مدارس با طراحی اقدامات تشویقی فردی و جمعی می‌توان کتاب‌خوانی را گسترش داد. تقویت کتاب‌خوانی باید از طریق مدرسه پیگیری شود و باید فشار بیاوریم که انجام شود. یادگیری اگر در ابتدای جوانی انجام نشود، در بزرگسالی کار سخت‌تر می‌شود.»


پزشکیان در پایان برنامه مناظره نیز با اشاره به لزوم اهمیت و توجه به پیوست فرهنگی تأکید می کند: «در رابطه با پیوست‌های فرهنگی در مناطق حتماً باید در جاهایی که درست شده و فاقد کتاب‌خانه و مسجد هستند اقدامات صورت گیرد. باید طوری شکل بگیرند که قابل استفاده باشد. ساختار اجتماع باید طوری باشد که این روند در آن قابل اجرا باشد.»


تاکید به برقراری عدالت
یکی دیگر از مسائلی که در میزگرد فرهنگی مورد اشاره رییس جمهور منتخب قرار گرفت، موضوع عدالت بود.


پزشکیان در این برنامه با اشاره به اهمیت موضوع عدالت در جامعه این نکته را یادآوری می‌کند «اگر ما بر اساس عدالت و انصاف با مردم برخورد می‌کردیم مردم از ما ناراضی نمی‌شدند» و در ادامه نیز عنوان کرد «اصول من عدالت است، این است که یک بچه‌اش پول ندارد، امکانات ندارد، در روستاست و نتواند یک سرویس مناسب بگیرد، یکی در جایی با پول و امکانات بتواند امکانات چیز بکند، از نظر دیدگاه من جای شک است، آنکه پول دارد هر کاری بکند بکند، کاری به کارش ندارم، مانعش نمی‌شوم، ولی من به‌عنوان سیاست‌گذار یا کسی که دولت را می‌خواهد اداره کند قطعاً به کسی که امکانات ندارند و تجهیزات ندارند و حاکمیت آن‌ها را ندیده است من آن‌ها را خواهم دید و کاری می‌کنم که آن‌ها بتوانند آموزش و استاندارد و درستی بگیرند و اگر در رقابت آمدند با آدم‌هایی که پولدار هستند و دوپینگ می‌کنند بتوانند آن رقابت بکنند، رقابت و عدالت در حالت مساوی معنا دارد، یکی نمی‌گذاریم درس بخواند، یکی امکانات نمی‌دهیم، یک در کپر و یکی یک معلمی که همین‌جوری هیچ کاری پیدا نکرده است می‌فرستیم در کلاسش، یکی اساتید و با پول و بعد می‌گوئیم با هم رقابت کنند.»


وعده‌ها درباره مسائل زنان
موضوع و مسائل بانوان از موارد مهم دیگری بود که مسعود پزشکیان درباره آن وعده‌هایی را داد. او در سومین مناظره دور اول ریاست‌جمهوری که با محوریت فرهنگ برگزار شد با اشاره به نوع نگاه به بانوان در جامعه می گوید: «این نگاه که زنان جنسیت دوم هستند باید اصلاح شود. باید در عمل ثابت کنیم که به فکر آن‌ها هستیم. در خیلی مسائل قصور داریم و الان زمان رأی‌گیری این حرف‌ها را می‌زنیم؛ با زور و دستور و قانون رفتار عوض نمی‌شود. همانطور که در گذشته نتوانستند به زور حجاب را از سر زنان بردارند حالا هم با زور نمی‌توانند حجاب روی سر بگذارند.»


وعده رییس جمهور منتخب برای ایجاد وفاق ملی
پرونده چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری بسته شد، انتخاباتی که با حضور میلیونی و گسترده مردم همراه بود و هم اکنون خواسته و مطالبه اصلی مردم وفاق ملی، همدلی و همکاری و تلاش برای حل مشکلات کشور است.


رییس‌جمهور منتخب نیز در برنامه ها و صحبت هایش هموار به بحث وفاق ملی و همدلی و وحدت برای حل مشکلات ایران اسلامی اشاره کرده و این مسئله را مورد تاکید قرار داده است، او می گوید که با همدلی مشکلات را حل می‌کنیم. 


پزشکیان پس از پایان انتخابات هم همدلی و وفاق ملی را مورد تاکید قرار می دهد و با اشاره به پایان انتخابات خطاب به مردم، می گوید: این تازه آغاز همراهی ماست. مسیر دشوار پیش رو جز با همراهی، همدلی و اعتماد شما هموار نخواهد شد.


صالحی امیری نماینده مسعود پزشکیان می گوید که نتیجه انتخابات وفاق ملی و افزایش قدرت ملی است.


وکیلی مدیر مسوول روزنامه ابتکار و‌ از اعضای ستاد پزشکیان هم می گوید که مهمترین راهبرد مسعود پزشکیان ایجاد وفاق، همدلی و اتحاد میان ملت ایران است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار