روند و نحوه استعفای مسعود پزشکیان در مجلس چگونه است؟-راهبرد معاصر
علم‌الهدی: ما در میدان جنگ هستیم | بحث خنک شدن دل نسبت به انجام وعده صادق ۲ نیست مسئله جنگ است اتفاق منحصر به فرد در نماز جمعه به امامت رهبر انقلاب رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه: کار نیرو‌های مسلح ما کمترین مجازات برای سگ هار آمریکا در منطقه بود | طوفان الاقصی یک حرکت کاملاً درست بود پزشکیان، قالیباف و محسنی اژه‌ای به مصلی رسیدند | لاریجانی و عارف هم هستند شهادت یک نیروی ارتش هنگ مرزی زابل در اقدام تروریستی کور دستور ویژه رئیس جمهور به همتی و فرزین ابلاغ پیام تسلیت رهبر انقلاب به خانواده‌های جان باختگان حادثه معدن طبس اعلام جزئیات برگزاری نماز جمعه تهران به امامت رهبر انقلاب پزشکیان وارد تهران شد پزشکیان: درباره ۶ میلیارد دلار دارایی ایران به تفاهمات خوبی رسیدیم رهبر انقلاب: یاد شهدا، حرکت آفرین و حیات‌بخش است فرزند امام خمینی (ره) در نامه‌ای خطاب به مقام معظم رهبری: انقلاب اسلامی الگوی الهام بخش ملت‌های آزادی‌خواه خواهد بود شهادت مستشار نظامی ایران در سوریه رهبر انقلاب اسلامی به نماز جمعه می‌آیند رهبر انقلاب به مجروحان حزب‌الله: استقامت شما برترین جهادهاست

روند و نحوه استعفای مسعود پزشکیان در مجلس چگونه است؟

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس روند استعفای مسعود پزشکیان منتخب ریاست جمهوری از نمایندگی مجلس را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 06
کد خبر: ۲۴۸۳۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی  درباره روند استعفای مسعود پزشکیان از نمایندگی مجلس برای تشکیل دولت چهاردهم، اظهار کرد: با پایان برگزاری مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آقای پزشکیان از سوی مردم به عنوان رئیس جمهور، پس از تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان با توجه به اینکه وی نماینده مجلس است و اعتبارنامه‌اش نیز تصویب شده، باید فرایند استعفا طبق آیین‌نامه مجلس سپری شود.

 

وی درباره روند این استعفا طبق مفاد 90 تا 93 آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: روند استعفا به این صورت است که طبق ماده 90 آیین‌نامه هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است می‌تواند از مقام نمایندگى استعفا دهد. پذیرش استعفا وی موکول به تصویب مجلس است.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: همچنین طبق آیین‌نامه نماینده تقاضاى استعفای خود را به رئیس‌ مجلس می‌نویسد و رئیس‌ مجلس آن را در اولین جلسه علنى و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد می‌گذارد.

 

سلیمی اضافه کرد: همچنین مطابق مفاد آیین‌نامه، بررسى تقاضاى استعفا بدین ترتیب است که ابتداء تقاضاى استعفا در جلسه علنی قرائت شده، مدت قرائت تقاضاى استعفا و توضیح نماینده متقاضى استعفا حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت می‌توانند صحبت کنند و پس از آن رأی‌گیری به‌ عمل می‌آید. در صورت تصویب تقاضاى استعفا مراتب از طریق رئیس‌ مجلس به وزارت کشور اعلام می‌شود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید.

 

نماینده تهران در پاسخ به این پرسش که تکلیف یک کرسی نمایندگی در تبریز چه می‌شود، گفت: 5 نماینده دیگر تبریز کارهای مربوط به نماینده‌ای که استعفا داده را انجام می‌دهند تا با تصمیم وزارت کشور در انتخابات بعدی که احتمالا انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال آینده باشد، برای این کرسی تبریز انتخابات برگزار می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار