آغاز بکار اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در تهران-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

آغاز بکار اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در تهران

شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی با حضور ۲۱ کشور منطقه در تهران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 14
کد خبر: ۲۴۸۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی با حضور ۲۱ کشور منطقه از ۲۲ تا ۲۵ مهر ۹۸ به مدت ۳ روز در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار می‌شود. سعید نمکی، روز شنبه در نشست خبری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: امسال این اجلاس از ۲۲ تا ۲۵ مهر ۹۸ به میزبانی تهران برگزار می شود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این اجلاس در تهران، افزود: حضور وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در تهران، می تواند نشان از مدیریت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف سلامت باشد.

نمکی، از این اجلاس به عنوان یکی از ممتاز ترین اجلاس ها نام برد و گفت: برگزاری چنین نشستی با اقبال کشورهای منطقه و مسئولان ارشد سازمان جهانی بهداشت، در تهران نشان از شکست سیاست های خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر بهداشت با اشاره به همراهی سازمان جهانی بهداشت در برگزاری این اجلاس در تهران، تاکید کرد: در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در تهران، موضوعات مهم بهداشتی در سطح کشورهای منطقه در قالب اسناد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: خروجی این اسناد در قالب قطعنامه، نقشه راه، تصمیمات و اقدامات مصوب و برنامه عملیاتی به کشورها جهت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در سطوح کشوری ارائه می‌شود که به موجب آن کشورهای عضو، خود را متعهد به اجرای مفاد آن اسناد می‌دانند.

در ادامه به مهمترین رویدادهای صورت پذیرفته حول این اجلاس می پردازیم:

برنامه ایران برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر

دکتر سعید نمکی در دیدار دکتر المنظری، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، ضمن ابزار امیدواری برای دستیابی به دستاوردهای مطلوب در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و ارائه این دستاوردها به منظور ارتقای حوزه بهداشت کشورهای منطقه و جهان، خاطرنشان کرد: ایران دارای تجارب ارزنده ای در زمینه بهداشت است و به عنوان کسی که ۳۰ سال قبل، مسئولیت حوزه بهداشت کشور را برعهده داشتم و در کنار دوستانی همچون دکتر آسایی مسائل بهداشتی را اداره می کردیم، تا زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودم، پیگیر مسائل بهداشتی در اقصی نقاط کشور بوده‌ام.

 

وی افزود: ایران دارای یکی از قوی ترین زیرساخت های PHC است و این موضوع مقدمه خوبی برای عبور ما به سمت پوشش همگانی سلامت UHC است. طی مدتی که در وزارت بهداشت حضور پیدا کردیم، پرونده الکترونیک سلامت را تکمیل و مستقر کردیم. امروز، تمامی هموطنان ایرانی دارای پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان هستند، پرونده الکترونیک سلامت به ما این امکان را می دهد که برای گام های بعدی مانند سیستم ارجاع، پزشکی خانواده و اعمال راهنماهای بالینی برای مدیریت اقتصاد سلامت، موفقیت آمیز عمل کنیم.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: چندسال قبل در وزارت بهداشت با کمک همکارانی همچون دکتر آسایی، برای جامعه محور کردن آموزش پزشکی، طرح community oriented medical education را اجرا کردیم. در این طرح، از افراد داوطلب برای ارتقای بهداشت در حاشیه شهرها، استفاده کرده و بحث محله محور کردن سلامت را نیز دنبال کردیم. در آن زمان به پیاده سازی پروژه شهر سالم فکر کردیم تا مجموعه ای از این فعالیت ها در پروژه شهر سالم (Healhty city) در تهران نیز اجرا شود. البته در شهرهایی مانند شیراز، اصفهان و برخی شهرهای بزرگ دیگر نیز اجرا شده است.

 

وی گفت: در این دوره تصمیم داریم به جای integrated method، به سراغ اجرای جامعه محور کردن سلامت در قالب پروژه‌ای به نام "هر خانه یک پایگاه سلامت" برویم. در این پروژه قرار است یک فرد را به عنوان محور که بیشتر خانم خانه است را انتخاب کنیم و به این فرد از طریق راه‌هایی که در نظر داریم و یکی از آنها یادگیری مجازی است، آموزش‌هایی دهیم که این آموزش ها، شامل پیشگیری، درمان های اولیه و توانبخشی و بازتوانی است.

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: اقدام دیگری که باید انجام دهیم این است که آموزش پزشکی را به جای آموزش های مبتنی بر بیمارستان در رشته پزشکی و آموزش های مبتنی بر مطب دندانپزشکی در رشته دندانپزشکی، به سمت آموزش های جامعه محور ببریم. به این صورت که هر ۵ تا ۱۰ خانه را به یک دانشجوی پزشکی، دندانپزشکی، تغذیه، داروسازی و توانبخشی، بسپاریم تا آنها در طی مدت تحصیل‌شان در آن شهر، مشکلات این خانواده ها را در مسائل اجتماعی به خصوص تاثیری که مولفه های اجتماعی بر سلامت انسان ها دارد، رفع کرده و با این مشکلات از نزدیک آشنا شوند.

 

بنابر اعلام وبدا، وی گفت: در این پروژه، هر ۵ تا ۱۰ دانشجو زیر نظر یک پزشک خانواده و هر ۵ تا ۱۰ پزشک خانواده، زیر نظر یک استاد پزشکی خانواده در دانشگاه‌های علوم پزشکی مدیریت خواهند شد که نمرات این دانشجوها برای این کرسی با تایید پزشک خانواده تایید و در کارنامه شان ثبت خواهد شد. دانشجویانی می توانند از دوره عمومی به رزیدنتی به فلوشیپ بروند که این دوره را به خوبی پاس کرده باشند. معتقد هستم تا نیروهای نظام سلامت را به صورت جامعه محور آموزش ندهیم، آموزش پزشکی کاربردی نخواهد داشت.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: از جمله برنامه هایی که در دست داریم؛ کنترل بیماری های غیرواگیر مانند دیابت است. همچنین درحال حاضر، در حال یافتن نقاط هایپراندمیک بوده و برنامه بیماری های منتقله بین انسان و حیوان و HIV نیز جزو طرح های ملی ما است. امیدواریم با حمایت شما در منطقه، بتوانیم در زمینه بهداشت جهانی، گام های اساسی در کنار یکدیگر برداریم. با توجه به تجارب ایران در توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان، می توانیم در زمینه فنی، کمک های زیادی را به کشورهایی که نیازمند انتقال این دانش فنی هستند، ارائه دهیم.

 

ایران دارای بهترین نظام‌های مراقبت اولیه سلامت
دکتر احمد بن محمد بن عبید السعیدی وزیر بهداشت عمان در بدو ورود به تهران گفت: همکاری‌های بهداشتی و درمانی زیادی با ایران داریم و ایران همواره در منطقه الگو بوده است.

 

وی افزود: با توجه‌ به موفقیت همزمان ایران و عمان در اخذ گوهینامه سرخک، در حال حاضر می‌توانیم در دو حوزه مالاریا و سل هم همکاری‌های مشابهی را شروع کنیم.

 

دکتر عبیدالسعیدی با بیان این که در مسیر حذف مالاریا قرار داریم، گفت: همانطور که اطلاع دارم ایران نیز در این مسیر قرار دارد و برای حل مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و سلامت در منطقه راهکاری جز همکاری و مشارکت بین کشورهای منطقه وجود ندارد.

 

لیبی: مایل هستیم در زمینه آموزش پزشکی با ایران به توافق برسیم

احمید بن عمر روز یکشنبه در سفر به ایران به منظور شرکت در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در دیدار با وزیر بهداشت کشورمان افزود: جای خرسندی است که توانستیم دعوت شما را پذیرا باشیم و از استقبال گرمی که از ما عمل به عمل آمد تشکر می‌کنیم. این موضوع نشانگر عمق روابط ایران و لیبی است. لیبی در شرایط بحرانی به سر می‌برد و ما در مرحله یک هجوم غیر موجه قرارداریم. با این همه و در سایه چنین تهدیداتی سعی داریم خدمات بهداشتی خود را به مردم برسانیم و در این راه کوتاهی نکنیم. زمانی که در لیبی مسئولیت این کار را بر عهده گرفتیم سعی کردیم تحولی نوین در ارائه خدمات خود به وجود آوریم. برنامه ریزی کردیم و سعی داریم تا قوانین مناسب برای این کار را به تصویب برسانیم تا بتوانیم خدمات بهتری را به مردم ارائه داده و مراقبت‌های بهداشتی را در سراسر لیبی توسعه دهیم.

 

بن عمر بیان کرد: لیبی کشور بزرگی است و مساحت آن یک میلیون و ۷۰۰ هزار کیلومترمربع با جمعیتی حدود ۷ میلیون نفر است. در این کشور، روستاهای پراکنده زیادی داریم که فشار زیادی را به ارائه خدمات بهداشتی در کشور وارد می‌کند. همچنین مساله مهاجران از شمال آفریقا که به اروپا سفر می‌کنند نیز به نظام بهداشتی ما فشار وارد می‌کند، زیرا مهاجرانی که از شمال آفریقا وارد شده و قصد مهاجرت به اروپا را دارند فاقد هرگونه قواعد بهداشتی و سلامتی هستند. این مهاجران دچار بیماری‌هایی همچون ایدز، هپاتیت و سل هستند. در مجموع سعی داریم با کمک گرفتن از سازمان‌های بین المللی، در این زمینه نیز خدمات بهتری را به مردم ارائه دهیم.

 

وی ادامه داد: سعی می کنیم در سفر به ایران، از دانش ایرانیان در زمینه خدمات بهداشتی اولیه و همچنین پیشرفتی که در زمینه ساخت داروها حاصل شده است، بهره بگیریم، مایل هستیم در لیبی صاحب صنعت دارویی شویم تا به مردم لیبی در این زمینه کمک شود.

 

سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار گفت: در زمینه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی و صادرات آن به کشور لیبی با بهترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت و همچنین ایجاد کارخانه‌های تولید تجهیزات پزشکی و دارویی و انتقال دانش فنی از کشور ما به کشور لیبی آمادگی کامل داریم.

 

وی بیان کرد: امیدواریم که دولت وفاق ملی در کشور لیبی بتواند هرچه زودتر به یک‌پارچگی و ایجاد وحدت ملی در کشور لیبی کمک کند و این یک‌پارچگی و وفاق ملی بتواند در اشاعه تندرستی و سلامت و سیاست‌های پایدار در کشور دوست ما لیبی موثر باشد. احمید بن عمر، در طول مدت حضورشان در ایران با شرایط بهداشتی و درمانی در کشور ما بیشتر آشنا خواهند شد. خوشبختانه ما در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، در نظام سلامت دستاوردهای بسیار حائز اهمیتی داشتیم؛ از جمله اینکه در روستاها و نقاط دور افتاده این مملکت زیرساخت های نظام سلامت را فراهم کرده و توانستیم مرگ و میر گروه‌های آسیب پذیر را در کشورمان به میزان چشمگیری کاهش دهیم.

 

وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر در روستاهای کشورمان و نقاط دور افتاده حداقل ۱۷ هزار خانه بهداشت داریم؛ همچنین هزاران مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و مراکز بیمارستانی در اقصی نقاط کشور داریم. با ادغام آموزش پزشکی در نظام بهداشتی درمانی کشور و تشکیل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز توانستیم آموزش پزشکی را در کشورمان توسعه دهیم و از نیروهای تخصصی پزشکی بی‌نیاز باشیم. در حال حاضر ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور داریم که سالانه هزاران طبیب را در رشته‌های علوم پزشکی تربیت می‌کند.

 

نمکی اظهار داشت: امروزه در زمینه ارائه خدمات درمانی نیازمند کشورهای دیگر نیستیم و در حال حاضر پذیرای بیماران خارجی برای دریافت خدمات درمانی در کشورمان هستیم. با شروع طرح تحول نظام سلامت در دولت دکتر روحانی، حوزه سلامت اولویت اول دولت معرفی شد و سهم نظام سلامت از GDP حداقل ۳ درصد افزایش پیدا کرد. این موضوع باعث شد که پرداختی از جیب بیماران به خصوص در هزینه‌های کمرشکن بستری کم شود. در این دوره، پوشش بیمه همگانی سلامت را افزایش دادیم و موفق شدیم خدمات نظام سلامت را در دورترین نقاط کشور به خصوص نقاط کمتر برخوردار توسعه دهیم و همچنین توانستیم برای ماندگاری پزشک در نقاط محروم و کمتر برخوردار ایجاد انگیزه اقتصادی کنیم.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر اولویت ما پیشگیری بر درمان و در وهله بعدی درمان سرپایی بر درمان بستری است. همچنین با ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای آحاد مردم و ایجاد سیستم ارجاع و پزشکی خانواده در سطح ملی، گام‌های موثری را برداشتیم.

 

وزیر بهداشت گفت: از دستاوردهای مهم ما بعد از انقلاب اسلامی، خودکفایی در عرصه دارویی کشور است. قبل از انقلاب با اینکه بسیاری از کمپانی‌های خارجی در کشور ما حضور داشتند با توجه به جمعیت کم آن زمان، فقط ۲۵ درصد از داروهای مورد نیازمان در داخل تامین می‌شد، اما در حال حاضر با بیش از ١٠٠ کارخانه داروسازی بزرگ و ده‌ها شرکت دانش بنیان کوچک و بزرگ، بیش از ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز مردم کشور را در داخل تامین می‌کنیم. برای ۳ در صد دارویی که از خارج وارد می‌کنیم هم برنامه مفصلی داریم تا در یک دوره ۳ ساله داروهای مورد نیاز کشور را در داخل کشور تامین کنیم؛ در حال حاضر نیز آمادگی داریم تا تمامی این امکانات و تجارب را در اختیار عزیزان دوست و برادر لیبی قرار دهیم.

 

وی با اشاره به اعلام همکاری کشورمان در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی افزود: همچنین می‌توانیم تجاربمان را در زمینه گسترش مراقبت‌های اولیه بهداشتی یا PHC که گام بزرگی برای عبور به سمت UHC است در اختیار لیبی قرار دهیم.

 

وزیر بهداشت کشورمان بیان کرد: جای امیدواری است که در پایان این نشست به دستاوردهای مطلوبی در راستای اشاعه سلامت در منطقه و جهان برسیم و همچنین، بتوانیم در قراردادهای دو جانبه بین جمهوری اسلامی ایران و کشور لیبی، یکدیگر را در این راه پرخطر همراهی کنیم.

 

نمکی در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار اظهار داشت: کشور ما نیز همانند لیبی دوران سخت جنگ را طی کرده و کشور عراق ۸ سال با تحریک آمریکا که اکنون نیز تحریم‌های ظالمانه را به ما تحمیل می‌کند به ما حمله کرد. کشورهای زیادی نیز با فروش سلاح و کمک‌های اقتصادی این حمله را علیه ما تقویت کردند. خوشبختانه در طول این ۸ سال بدون هیچ‌گونه کمک بین المللی، پزشکی جنگ را مدیریت کرده و بزرگ‌ترین جراحی‌ها را در جبهه‌ها انجام دادیم و در حال حاضر خوشبختانه تجربه کافی در مورد پزشکی جنگ و جبهه را دارا هستیم و آمادگی داریم که این تجربه را در اختیار شما عزیزان در این شرایط سخت قرار دهیم.

 

وزیر بهداشت کشورمان گفت: امیدوارم کشور دوست و برادر ما لیبی هرچه زودتر در وضعیت آرامش قرار گیرد و مردم شریف این کشور آرامش بیشتری را حس کنند و مسئولان وزارت بهداشت لیبی نیز در رساندن خدمت به مردم نیازمند منطقه موفق عمل کنند.

 

سودان: نظام سلامت ایران پوشش‌های خوبی در حوزه بهداشتی داشته است

 

اکرم التوم روز یکشنبه درباره شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که در تهران برگزار می‌شود، افزود: کشورهایی که در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی شرکت دارند، کشورهایی هستند که اقدامات و تجارب بسیار خوبی در زمینه بیماری‌هایی همچون سل، ایدز و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان داشته و به توفیقاتی دست یافته‌اند و می‌توانند در این زمینه‌ها همکاری های دوجانبه و چندجانبه داشته و به همدیگر کمک کنند.

 

وی بیان کرد: سلامت مردم در گرو مشارکت‌های مردمی و هماهنگی‌های بین بخشی بوده و نکته مهم این که لحاظ سلامت در تمامی سیاست‌های توسعه‌ای بسیار پر اهمیت است.

 

وزیر بهداشت سودان ادامه داد: اگر کشورها بتوانند به عوامل موثر بر سلامت مثل فقر، بی‌سوادی و مشکلات اقتصادی و دسترسی به آب آشامیدنی سالم برسند، قطعاً پیشرفت‌های بیشتری در زمینه سلامت خواهند داشت. باید هر دو کشور ایران و سودان با توجه به موقعیتی که دارند به مسئله سلامت اهمیت ویژه‌ای دهند و از سازمان جهانی بهداشت برای ایجاد زمینه‌های مناسب برای بهبود سایر نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کمک گیرند.

 

وی اظهار داشت: امیدواریم این اجلاس ساختار لازم را برای همکاری کشورهای شرکت کننده ایجاد کند و انتظار داریم که اسناد و توافقاتی که در این اجلاس منعقد می‌شود، بتواند به نفع تمام مردم منطقه باشد. مردم منطقه ما همواره شایسته دریافت خدمات بهتر هستند و باید حق خود را از کشورهای دیگر بگیرند.

 

سیستم مراقبت‌های اولیه سلامت ایران؛ از بهترین‌های منطقه مدیترانه شرقی


رییس دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: سیستم مراقبت های اولیه سلامت در ایران یکی از بهترین‌ها در منطقه است، زیرا به همه مردم خدمات سلامت را فارغ از محل زندگی و گروه‌های سنی ارائه می‌کند و این سیستم یکی از بهترین نظام‌های مراقبت اولیه سلامت در منطقه محسوب می‌شود.

 

احمد المنظری بامداد یکشنبه در بدو ورود به تهران جهت شرکت در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی افزود: در این اجلاس بین المللی نه تنها از کشورهای منطقه، بلکه از سایر کشورها نیز متخصصانی شرکت می کنند و فرصتی برای ایران محسوب می شود که موفقیت ها، تجربه ها و چالش هایش را ارائه کرده و با دیگران به اشتراک بگذارد.

 

بنا بر اعلام وبدا، وی بیان کرد: سندهای اصلی اجلاس، جلسه‌های جانبی اجلاس و سایر موارد در این اجلاس مطرح می‌شود.

 

درخواست وزیر بهداشت لبنان برای افزایش همکاری با ایران

 

دکتر جمیل جباک وزیر بهداشت کشور لبنان که به منظور شرکت در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی به تهران سفر کرده است، در بدو ورود به تهران اظهار کرد: از قبل آشنایی‌هایی در مورد نظام سلامت ایران داشتم، ایران از قابلیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و تقریبا تمام امکاناتی که در حوزه پزشکی نیاز دارد را تولید می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه کشور لبنان در حوزه سلامت خواستار توسعه روابط با ایران است، گفت: حتی به دنبال این هستیم که بیماران را برای درمان از لبنان به ایران اعزام کنیم.

 

وزیر بهداشت لبنان با اشاره به ظرفیت افزایش همکاری‌های دوجانبه با ایران، عنوان کرد: در بحث داروهای بایو سمیلار نیز علاقمند هستیم که با همکاری ایران این داروها در لبنان تولید شود.

 

وی ادامه داد: این اجلاس، رویداد بسیار مهمی است و کشورهای شرکت کننده می‌توانند اطلاعات خود در حوزه سلامت را به اشتراک بگذارند و بحث‌هایی که در این اجلاس مطرح می‌شود می‌تواند به ما در مورد شناسایی بیماری‌ها و درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر کمک کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار