وضعیت ذخایر سد‌های تهران بحرانی‌تر شد هشدار برف و باران برای ۲۰ استان بازداشت سرشبکه اصلی باند سودجویی ۵۰۰ میلیاردی از شرکت‌های معدنی و دولتی لغو اجرای طرح زوج و فرد از در منزل در تهران از پنجشنبه کارگروه اضطرار آلودگی هوا: تاکسی‌های اینترنتی باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند وزیر علوم: آزمون جامع دکتری به طور کامل حذف نمی‌شود صندوق بازنشستگی: در یک سال گذشته تعداد حقوق‌بگیران ۲.۶ درصد افزایش یافته/ ۶۵ درصد این افراد مرد و ۳۵ درصد زن هستند غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی در هفته آینده پلیس راهور دیر خبر داد، اما طرح زوج یا فرد بی‌توقف اجرا می‌شود دورکاری بانوان شاغل ادارات خوزستان در روز چهارشنبه به مناسبت روز زن اتوبوس و مترو در این روز رایگان شد هشدار بارش‌های سنگین در ۵ استان؛ بارش برف و باران در ۱۵ استان از فردا چهارشنبه مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند؟ هوا سرد می‌شود / باران تا جمعه در تهران ادامه دارد مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها و شهر‌ها چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ تعطیل است؟ جزئیات جدید پرونده قتل «منصوره قدیری» اعلام شد

کشف غار زیرزمینی در ماه

برای نخستین بار محققان غاری را زیرسطح ماه رصد کرده اند که با دهانه ۱۵۰ فوت برای انسان قابل دسترسی است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۲۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 16
کد خبر: ۲۵۰۱۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان معتقدند درآینده فضانوردان می‌توانند داخل غار‌های زیر زمینی ماه اقامتگاه بسازند.

ماهواره ناسا که دور ماه مدار می‌زند تونلی زیر دریای Tranquillity روی ماه را رصد کرده که احتمالا طول آن ۲۵۰ فوت است.

تصاویر راداری حاکی از آن است که این منطقه که در انتهای گودال Mare Tranquillitatis (عمیق‌ترین دهانه شناسایی شده روی ماه) قرار دارد، دهانه‌ای به عرض ۱۵۰ فوت دارد. محققان معتقدند این نخستین تونل کشف شده روی ماه است که انسان می‌تواند به آن دسترسی یابد. غار‌هایی که قبلا روی ماه کشف شده بودند، هیچ گونه نقطه ورودی نداشتند.

این اکتشاف در حالی اعلام شده که ناسا مشغول آماده سازی است تا پس از ۵۰ سال برای نخستین بار ماموریتی سرنشین دار به ماه انجام دهد. در همین راستا کارشناسان مشغول بررسی آن هستندتا چگونه ماه را برای اقامت طولانی مدت انسان آماده کنند.

محققان از مدت‌ها قبل گمان می‌کردند احتمالا زیر منطقه دریای Tranquillity همراه ۲۰۰ گودال دیگر روی ماه تونل‌هایی وجوددارد.

لئوناردو کارر استادیار دانشگاه ترنتو در ایتالیا در این باره می‌گوید: برای نخستین بار ما غاری را مکان یابی و با دقت بررسی کردیم که از یک گودال روی سطح ماه می‌توان به آن دسترسی یافت. ما توانستیم نخستن مدل ۳ بعدی از یک بخش شکل واقعی غار را به دست بیاورد.

به گفته محققان غار مذکور مسطح است یا احتمالا شیبی ۴۵ درجه دارد. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار