فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است

وعده‌های پوچ غرب درباره اف۱۶ داد زلنسکی را درآورد!

وعده‌های پوچ غرب درباره اف۱۶ داد زلنسکی را درآورد! رئیس جمهور اوکراین بار دیگر با انتقاد از کشورهای غربی، گفت که حامیان کی‌یف تاکنون یک فروند جنگنده اف-۱۶ هم به اوکراین تحویل نداده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۲۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 19
کد خبر: ۲۵۰۴۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که بارها از حامیان غربی کی‌یف درخواست تامین جنگنده اف -۱۶ کرده، بار دیگر با انتقاد از آنچه تاخیر و تعلل در ارسال این جنگنده خوانده است، گفت که غربی‌ها از ده‌ها جنگنده‌ای که وعده داده‌اند، حتی یک فروند هم به دست اوکراین نرسانده‌اند!

 

وی مدعی شد که این جنگنده ساخت آمریکا به مقابله با برتری هوایی روسیه کمک می‌کند و «آسمان را به روی کی‌یف می‌گشاید»!

 

دانمارک، هلند، بلژیک، کانادا، لوکزامبورگ، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی و سوئد در جریان اجلاس جولای پارسال ناتو در ویلینیوس، پایتخت لیتوانی ائتلافی موسوم به «ائتلاف اف -۱۶» را تشکیل دادند که بعدها یونان، آمریکا، بلغارستان و فرانسه به آن ملحق شدند. برخی کشورها متعهد شده‌اند که جنگنده‌های ناوگان هوایی خود را به اوکراین اعطا کنند و برخی دیگر متعهد به آموزش خلبانان اوکراینی شدند.

 

زلنسکی درباره این وعده و وعیدها به بی‌بی‌سی جهانی گفت: ۱۸ ماه گذشته و جنگنده‌ها به دست ما نرسیده است!

 

دولت هلند که به‌زودی جای خود را به کابینه جدید این کشور می‌دهد، اوایل ماه جاری از نهایی شدن آماده‌سازی برای تحویل اف -۱۶ به اوکراین خبر داد و مدعی شد که این اتفاق به «زودی» رخ می‌دهد. دانمارک نیز تایید کرد که روند انتقال ۱۹ فروند اف -۱۶ به کی‌یف را آغاز کرده است!

 

همچنین انتظار می‌رود که بلژیک ۳۰ فروند اف -۱۶ برای اوکراین تامین کند و نروژ نیز از برنامه‌اش جهت ارسال ۶ فروند به کی‌یف رونمایی کرد. زلنسکی در حاشیه اجلاس اخیر ناتو در واشنگتن نیز گلایه کرده بود که تعداد جنگنده‌هایی که غرب به اوکراین وعده داده، بسیار اندک است و انتظار نمی‌رود که کی‌یف به این زودی‌ها بیش از ۲۰ فروند را وارد فاز عملیاتی کند!

 

وی گفته بود: «حتی اگر ۵۰ فروند هم داشته باشیم، باز هم ناچیز است. آنها ۳۰۰ فروند جنگنده دارند. اوکراین در فاز دفاعی برای برابری با روسیه، به ناوگانی با ۱۲۸ فروند اف -۱۶ نیاز دارد.»

 

مسکو همواره درباره تامین جنگنده برای اوکراین هشدار داده و تاکید کرده است که این اقدام به تشدید جنگ منجر می‌شود. همچنین این جنگنده‌ها و آشیانه آنها صرف نظر از کشور میزبان، هدف مشروع مسکو خواهد بود./ مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار