به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان با رهبر انقلاب گفت: مجلس دوازدهم در حالی کار خود را آغاز کرد که با شوک سنگین عروج شهادتگونۀ سید شهیدان اهل خدمت، برادر عزیزم شهید رئیسی و یارانش روبهرو شد. بیتردید این اتفاق ناگوار شرایط کاملاً متفاوتی را برای ادارۀ کشور رقم زد و درنتیجه از مجلس دوازدهم نیز در راستای وظایف و اختیارات قانونی خود، انتظارات مهمی را به وجود آورد.
وی ادامه داد: عملکرد مجلس انقلابی یازدهم حکم میکند که مجلس دوازدهم مسیر طیشده در آن مجلس را تکمیل کند. مجلس یازدهم از حیث قانونگذاری مطابق نقشۀ راهی مشخص توانست تحولی در تصویب قوانین اقتصادی ایجاد کند و قوانین راهبردی و پایهای مهمی را در حوزههای غیراقتصادی به تصویب برساند. همچنین شیوههای جدید و مؤثری را در زمینۀ نظارت پایهگذاری کرد.
وی گفت: در این راستا، مجلس دوازدهم قوانین باقیماندۀ ضروری را نهایی خواهد کرد و تمرکز خود را بر اجراییکردن قوانین تصویبشده توسط دولت خواهد گذاشت. در این راستا، پیگیری اجراییکردن قانون برنامۀ هفتم پیشرفت کشور دستور کار اصلی مجلس خواهد بود، چراکه میثاقی ملی و تضمینکنندۀ حرکت روبهجلوی کشور محسوب میشود.
قالیباف بیان کرد: مجلس دوازدهم خود را یار و کمک دولت در حل مشکلات مردم میداند. وجود اختلاف سلیقه بین مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم امری بدیهی است، اما نقطۀ اتکای اصلی که میتواند مبنای مشترک همکاری بین مجلس و دولت محسوب شود این است که رئیسجمهور محترم منتخب در مناظرات و تبلیغاتهای انتخاباتی چندین بار بر اجماع داخلی و حرکت ذیل سیاستهای رهبر معظم انقلاب تأکید کردند و تصریح داشتند که برنامۀ اصلی ایشان برای ادارۀ کشور برنامۀ هفتم پیشرفت کشور است. انتظار جدی مردم از مجلس دوازدهم این است که، بدون جناحگرایی، از حرکت دولت چهاردهم در این چارچوب حمایت کند تا دولت مجلس را کنار خود ببیند.
وی افزود: ما معتقدیم رقابتهای انتخاباتی تمام شده است و همه باید نگران حل مسائل مردم باشیم، لذا تا زمانی که دولت در مسیر رهنمودهای رهبرانقلاب و حل مسائل مردم پیش برود مجلس کنار دولت است و با همۀ وجود به رئیسجمهور محترم منتخب کمک میکند.
قالیباف گفت: مجلس دوازدهم مطابق قانون وظایف نظارتی خود را برای پیگیری مطالبات و حل مشکلات مردم، با جدیت انجام خواهد داد. نظارت همدلانه، مؤثر و بهدور از نگاههای سیاسی باید در دستور کار مجلس باشد. استفاده از ظرفیتهای نظارتی که باعث مانعتراشی برای انجام وظایف دولت در حل مسائل مردم شود، خلاف اصول و مبانی انقلابیگری است درعینحال نمایندگان وظیفه دارند با نظارت هدفمند برای پیگیری مطالبات مردم به دولت در برطرفکردن نقاط ضعف احتمالی خود یاری رسانند.
قالیباف تصریح کرد: مجلس نقش مهمی در ماهیت مردمسالاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد. ارتباط ساختاری نمایندگان با مردم در حوزههای انتخابیه ضامن مهمی در دیدهشدن مردم و شنیدهشدن صدای آنان است. مجلس دوازدهم باید بیش از گذشته صدای عموم مردم باشد، مطالبات و خواستههای مردم را بشنود و پیگیری کند.
وی ادامه داد: بررسی و اقدام برای مسئلۀ کاهش مشارکت در انتخابات، که به دلایل مختلف ازجمله ناکارآمدیهای انباشتهشده، مشکلات اقتصادی و معیشتی و همچنین مسائل فرهنگی و سیاسی پیش آمده است، موضوعی است که دلسوزان از مجلس انتظار دارند بررسی آن را در دستور کار خود قرار دهد.
رئیس مجلس گفت: مردم محروم و، به تعبیر حضرت امام، پابرهنههایی که صدایشان در هیاهوهای سیاسی گم میشود، بیش از همه باید مورد توجه نمایندگان مجلس باشند. همچنین قشر متوسطی که بهدلیل مشکلات اقتصادی ضعیف شدهاند و به برخی دغدغههاشان کمتوجهی شده است، نباید از رصد مجلس حذف شوند. مخصوصاً این توقع از ما نمایندگان شهرهای بزرگ وجود دارد که نقطهضعفهای گذشته را برطرف کنیم و حضور جدیتری میان مردم داشته باشیم.
وی ادامه داد: همچنین از مجلس انتظار میرود مراقب باشد تا 14میلیون نفری که به نامزد پیروز رأی ندادهاند از روند ادارۀ کشور در حل مسائل مردم مأیوس نشوند.
قالیباف اظهار کرد: تلاش برای وحدت و انسجام در کشور وظیفۀ دیگر مجلس دوازدهم است. مجلس باید محور وحدت و آرامش باشد، نه کانون اختلاف و تنش. مجلس نهتنها باید مراقب باشد تا اختلاف سلیقههای طبیعی و مفید تبدیل به تنش و درگیری داخلی نگردد، بلکه به دوقطبیسازی بین مردم نیز دامن زده نشود.
قالیباف بیان کرد: به نظر میرسد در مسیر پیشرو، مجلس را برای تصمیمگیری با دوگانههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روبهرو خواهند کرد که گاه بهظاهر در تقابل با یکدیگر قرار دارند، اما گفتمان کارآمدی و عقلانیت انقلابی معتقد است عمدۀ این دوگانهها که مردم را مجبور به انتخاب بین دو گزینۀ متضاد میکند جعلی است و پاسخهایی روشن برای این قبیل مسئلهها وجود دارد.
قالیباف تاکید کرد: اینها انتظاراتی است که به نظر میرسد مردم، نخبگان و دلسوزان انقلاب از مجلس دوازدهم دارند و در این مجلس همۀ توان خود را به کار میگیریم تا این انتظارات و در رأس آن رهنمودهایی که رهبر فرزانۀ انقلاب تبیین خواهند نمود اجرایی شود. اینجانب از همۀ همکاران خود تقاضا میکنم همدل و همصدا در راستای پیادهسازی این مسائل تلاش کنیم. چراکه در مجلس بدون هیچ تفاهم و همکاری مشترکی نمیتوان گامهای بزرگی برداشت.
رئیس مجلس گفت: در پایان وظیفۀ خود میدانم از رهبر انقلاب که همواره پشتیبان مجلس بودند، تشکر ویژه کنم و به ایشان عرض میکنم ما خود را سرباز جنابعالی برای برطرفکردن مشکلات مردم میدانیم و در راه پیادهسازی رهنمودهای حضرتعالی ذرهای تعلل به خود راه نمیدهیم./فارس