انحلال ماکان بند؛ جدایی امیر مقاره و رهام هادیان بعد از یک دهه همکاری صحت دارد؟ رکورد سینمایی ایران / فروش ۶۱ میلیاردی سینما‌ها در هفته‌ای که گذشت  درگذشت کاوه کاویان؛ علت فوت بازیگر فیلم بوتیک چه بود؟ + بیوگرافی ببینید | عصبانیت آزیتا حاجیان در مراسم اکبر عبدی: سلفی گرفتن توهین به روح تازه درگذشته است جاماندگان اربعین چگونه از راه دور کربلایی شوند؟ فوت ۸ زائر ایرانی در عراق / ماجرا چه بود؟ جایگزین سریال کلید اسرار شبکه تماشا بیژن جباری درگذشت سریال رویای نیمه شب روی آنتن شبکه سه  + زمان پخش و بازیگران سریال رویای نیمه شب سریال مست عشق به شبکه نمایش خانگی می‌آید + جزییات  بهنوش طباطبایی در مراسم ختم اکبر عبدی سوژه شد؛ ماجرای جدید چیست؟ رأی نهایی پرونده پژمان جمشیدی صادر شد + جزییات محمد یاراحمدی درگذشت زمان پخش سریال سلمان فارسی اعلام شد + آخرین اخبار از ۶۰ قسمت آماده پخش سریال سلمان فارسی رزقی که در پی انسان است، به او خواهد رسید

آخرین سکانس ضدقهرمان دهه ۵۰ و قهرمان دهه ۶۰ + عکس

آخرین سکانس ضدقهرمان دهه ۵۰ و قهرمان دهه ۶۰ + عکس سعید راد را با فیلم‌های سیاه و سفید دهه ۱۳۵۰ به‌خاطر می‌آوریم، یکی از شمایل‌های سینمای متفاوت قبل از انقلاب و ستاره «نهضت سینمای ارزان خیابانی» دهه ۱۳۵۰ که از زیرشاخه‌های موج نو بود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 24
کد خبر: ۲۵۱۴۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از همه آن مرگ‌های تراژیک فیلم‌های سیاه و سفید، این بار مرگ در عالم واقعیت سراغ سعید راد آمد و پس از آن همه مرگ‌های سینمایی‌این بار داستان روی تخت بیمارستان تمام شد. مصدومیت، پروتزی که در کمر خوش ننشست و یک سکته، کاری کرد که قصه بازیگر سرحال سینمای ایران پس از نزدیک به یک سال ماندن در بستر بیماری، به فرجامی تلخ برسد.

سعید راد از شمایل‌های سینمای متفاوت قبل از انقلاب بود. ستاره «نهضت سینمای ارزان خیابانی» دهه ۵۰ که از زیرشاخه‌های موج نو بود. در تابستان ۱۳۵۰ و در روز‌هایی که «خداحافظ رفیق» آماده نمایش می‌شد، رفقای مطبوعاتی امیر نادری برایش سنگ تمام گذاشته بودند. روز‌هایی که سینمای ارزان خیابانی تیتر یک بود و سعید راد عکس یک. در فاصله سال‌های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲، استایل و ایست سعید راد به یاری فیلمسازان جوانی آمد که زیر سقف موج نو جمع شده بودند تا راوی قصه‌های تلخ باشند.

سعید راد را با فیلم‌های سیاه و سفید دهه ۵۰ به‌خاطر می‌آوریم. راد با حضور در فیلم‌های «خداحافظ رفیق» (امیر نادری، ۱۳۵۰)، «صبح روز چهارم» (کامران شیردل، ۱۳۵۱)، «صادق کرده» (ناصر تقوایی، ۱۳۵۲) و «تنگنا» (امیر نادری، ۱۳۵۲) به‌عنوان بازیگر موج نوی سینمای ایران به شهرت رسید ولی در ادامه به چهره پرکار سینمای فارسی بدل شد، راد با حضور در فیلم «سفر سنگ» (مسعود کیمیایی، ۱۳۵۷) و «ساخت ایران» (امیر نادری، ۱۳۵۷)، کمی پیش از فروپاشی سینمای قبل از انقلاب، به خاستگاهش بازگشت.

پس از پیروزی انقلاب، راد بهترین حضورش در مقابل دوربین را با بازی در فیلم «خط قرمز» (کیمیایی، ۱۳۶۱) تجربه کرد؛ فیلمی که البته اکران عمومی نشد تا مهم‌ترین اتفاق کارنامه سینمایی او با حضور در فیلم «عقاب‌ها» (ساموئل خاچیکیان، ۱۳۶۳) رقم بخورد. پرفروش‌ترین فیلم سال ۶۴ که نزدیک به ۴دهه است، عنوان پرتماشاگرترین فیلم سینمای ایران را در اختیار دارد. سعید راد که در دهه ۵۰ به نقش ضدقهرمان در سینمای ایران هویتی تازه بخشید، پس از پیروزی انقلاب، بیشتر در نقش قهرمان ظاهر شد. از بازگشت سعید راد به سینما پس از ۲ دهه دوری ناخواسته، نقش‌هایش در ۲ فیلم دفاع‌مقدسی «دوئل» و «چ» بیشتر در یاد‌ها مانده است. /همشهری

آخرین سکانس ضدقهرمان دهه ۱۳۵۰ و قهرمان دهه ۱۳۶۰ + عکس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار