ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

عراقچی : ایران مصمم به برداشتن گام‌های بعدی کاهش تعهدات برجامی است

عراقچی : ایران مصمم به برداشتن گام‌های بعدی کاهش تعهدات برجامی است پنجمین دور رایرنی‌های سیاسی ایران و سوئد توسط سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و خانم «آنیکا سودر» قائم مقام وزارت امور خارجه سوئد امروز در تهران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 16
کد خبر: ۲۵۱۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ طرفین در این دور از رایزنی‌ها مهمترین مسائل و تحولات بین‌المللی و همچنین موضوعات روابط دو کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

 

خانم سودر با تبیین اراده سیاسی سوئد برای استمرار و فعال نگه داشتن همکاری‌های دوجانبه و حل مسائل مبتلابه اعلام کرد: سوئد هماهنگ با اتحادیه اروپا از حفظ و اجرای برجام که متضمن منافع و آثار مثبت به ویژه امنیتی برای کلیه طرف‌ها می‌باشد، حمایت کرده است. سوئد کماکان امیدوار است برجام بتواند به یمن تلاش‌های اروپا برای منتفع ساختن ایران و تداوم همکاری ایران، به حیات خود ادامه دهد.

 

سید عباس عراقچی نیز در این دیدار با قابل قبول و رو به رشد خواندن تعاملات و همکاری‌های دو کشور در عرصه های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، گفت: ایران، علی رغم خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم و فشار حداکثری سعی کرده است همچنان پنجره‌های تعامل و دیپلماسی را باز نگاه دارد اما متاسفانه اروپا فقط به حمایت‌های سیاسی اکتفا کرده و از دادن هزینه برای ادامه حیات این توافق خودداری می‌کنند.

 

وی افزود: تصمیم ایران مبنی بر انتخاب رویکرد مقاومت حداکثری و فعال در برابر فشار حداکثری در واکنش به سیاست‌های غیرقابل قبول آمریکا است.

 

معاون سیاسی وزارت امور خارجه تداوم اجرای یکجانبه برجام را توجیه‌پذیر ندانست و اظهار کرد: ایران مصمم به برداشتن گام‌های بعدی کاهش تعهدات است و این تصمیم تا تامین شرایط مورد نظر و برآورده شدن منافع اقتصادی ایران از برجام  تغییر نخواهد کرد.

 

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: از اروپا انتظار داریم مواضع سازنده اتخاذ کرده و به منظور  بازسازی اعتماد واقعا هزینه کند.

 

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه در خصوص آخرین وضعیت منطفه افزود: متاسفانه منطقه در نتیجه سیاست‌ها و رفتارهای غلط و اشتباه برخی از کنشگران شاهد تشدید تنش‌ها و بحران‌ها و به مخاطره افتادن ثبات و امنیت است. امنیت در منطقه غیرقابل تقسیم است. آزادی کشتیرانی و امنیت انرژی باید برای همه باشد.

 

وی ادامه داد: ایران برای این منظور تاکنون طرح‌ها و پیشنهاداتی را ارائه کرده است که آخرین آنها ابتکار صلح هرمز با تکیه بر کشورهای منطقه و مبتنی بر اصل عدم مداخله و تجاوز است .

 

 عراقچی ادامه داد: از کلیه کشورها از جمله سوئد دعوت می‌کنیم برای پیشبرد این ابتکار همکاری کنند.

 

خانم سودر  نیز در این دیدار  در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با اشاره بر اهمیت ادامه حیات برجام، لزوم انجام تلاش‌های همه‌جانبه برای این مهم را مورد تاکید قرار داد.

 

وی با ابراز نگرانی نسبت با تحولات جاری در منطقه گفت: تداوم و گسترش تنش‌ها و بحران‌ها نشان داده است که راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک تنها راه‌حل است و کشورش آمادگی دارد از کلیه تلاش‌ها و ابتکارات موجود حمایت کند.

 

قائم مقام وزارت امور خارجه سوئد از کشورمان به خاطر آزاد کردن کشتی انگلیسی که مالک آن یک شرکت سوئدی بود، نیز  تشکر کرد.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار