واشنگتن فرماندهی نظامی جدید علیه چین در توکیو تاسیس می‌کند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

واشنگتن فرماندهی نظامی جدید علیه چین در توکیو تاسیس می‌کند

بر اساس گزارش روزنامه وال استریت ژورنال مقام‌های ارشد آمریکایی و ژاپنی امروز یکشنبه گفتند واشنگتن در چارچوب برنامه تقویت متحدان آسیایی و در مواجهه با افزایش قدرت نظامی چین قصد ساخت یک فرماندهی نظامی جدید در ژاپن با هدف ارتقای روابط امنیتی با توکیو را دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۶ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 28
کد خبر: ۲۵۲۰۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ این روزنامه آمریکایی تصریح کرد این فرماندهی نظامی جدید آمریکا که در ابتدای کار تحت ریاست یک ژنرال سه ستاره قرار می‌گیرد به هماهنگ سازی عملیات‌های نظامی با طرف ژاپنی، برنامه‌ریزی مانور‌های نظامی مشترک و مشارکت در دفاع از ژاپن در زمان وقوع درگیری خواهد پرداخت.

وال استریت ژورنال تصریح کرد: «با ساخت این واحد فرماندهی جدید، توانمندی‌های رزمی آمریکا در ژاپن از زیر مجموعه فرماندهی هند-اقیانوسیه در ارتش آمریکا خارج شده و برای نخستین بار تحت فرماندهی مقر مخصوصی در خاک ژاپن قرار می‌گیرد و به این ترتیب نیرو‌های آمریکایی در ژاپن دیگر نیازی به انتظار برای دریافت دستورات از سوی فرماندهی هند-اقیانوسیه که ۳۵۰۰ مایل دورتر از ژاپن در هاوایی قرار دارد نخواهند داشت.»

در ادامه این گزارش نوشته شد: «این اقدام همراستا با تلاش‌های ژاپن به منظور تقویت توانمندی‌های ارتش خود از جمله با ساخت یک فرماندهی نظامی مشترک جدید که مقام‌های ژاپنی برنامه عملیاتی کردن آن در اوایل سال آینده میلادی را دارند مطرح می‌شود.»

به گزارش این نشریه آمریکایی آمریکا و ژاپن طرح کلی‌تری به منظور تقویت روابط نظامی خود را در پیش گرفته‌اند که در چارچوب آن توکیو به تقویت پایگاه صنعتی غرب از جمله با گسترش تولید سامانه‌های پدافند ضد هوایی پاتریوت در ژاپن و عرضه میزانی از این تولیدات به ایالات متحده کمک می‌کند.

پنتاگون در سند استراتژی دفاعی رسمی خود چین را به عنوان آنچه که «تهدید بلند مدت اصلی علیه آمریکا و متحدانش در منطقه اقیانوسیه» خوانده تعریف کرده است.

به نوشته وال استریت ژورنال، آمریکا و ژاپن از بابت «افزایش همکاری نظامی بین چین و روسیه» و «گسترش زرادخانه متعارف و هسته‌ای کره شمالی» نیز نگران هستند.

ابتکارعمل‌های جدید در ضمن مذاکرات امنیتی روز یکشنبه «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا با همتایان ژاپنی خود «یوکو کامیکاوا» و «مینورو کیهارا» در خاک ژاپن مطرح شده‌اند.

وال استریت ژورنال همچنین تصریح داشت که آمریکا برنامه جامعی برای تقویت توانمندی‌های نظامی متحدانش در حوزه آسیا دارد. بلینکن و آستین روز سه‌شنبه هفته جاری قرار است به دیدار همتایان فیلیپینی خود نیز رفته و در جریان این دیدار از یک مشارکت ۵۰۰ میلیون دلاری ایالات متحده برای تقویت دفاعی فیلیپین رونمایی کنند.

پیش از این نیز واشنگتن در چارچوب همین استراتژی در آسیا کمک به استرالیا برای دستیابی به زیردریایی‌های با نیروی پیشران هسته‌ای را به جریان انداخته بود. واشنگتن همچنین بر محدودیت‌ها بر طیف موشک‌های بالستیکی که کره جنوبی می‌تواند با فن‌آوری آمریکایی توسعه دهد را برداشت. طبق یک برنامه دیگر هم ژاپن قرار است صد‌ها موشک کروز آمریکایی «تام‌هاک» را که می‌توانند اهداف زمینی را مورد اصابت قرار دهند از واشنگتن خریداری کند.

«کریستوفر جانستون»، یک مقام ارشد اسبق آمریکایی در حوزه سیاست‌گذاری آسیا که هم‌اکنون کارشناس مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک در واشنگتن است به وال استریت ژورنال گفت: «معنی این اقدامات اعلام آمادگی آمریکا برای اتخاذ گام‌هایی بی‌سابقه در راستای حمایت از توانمندی‌های متحدانش است.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار