آخرین وضعیت بیماری تب دنگی در کشور

مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا 8 مرداد ماه، بالغ بر 152 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 29
کد خبر: ۲۵۲۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر،‌ این روزها صحبت از شیوع تب دنگی در برخی نقاط کشور است و براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون 152 مورد بیماری قطعی تب دنگی در کل کشور شناسایی شده است.این بیماری حاصل گزش بدن توسط پشه با نام آئدس است که می‌تواند فرد را دچار عوارضی همچون سردرد، بدن درد و...کند.این بیماری با آنکه یک بیماری ویروسی است اما قدرت انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر وجود ندارد و با رعایت برخی نقاط پیشگیرانه می‌توان از ابتلا به این بیماری که به بیماری «استخوان شکن» معروف است جلوگیری کنیم.بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا 31 تیر ماه بالغ بر 152 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. 

 

همچنین مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده اند.در ادامه این گزارش تاکید شده که 130 مورد سابقه سفر به کشور امارات، 7 مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین(غرب آفریقا) داشته اند. 12 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که 11 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و یک مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده اند و انتقال محلی محسوب می شوند.


مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده که به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند. موارد مثبت وارده از خارج کشور عمدتا در استان فارس توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی گراش، لارستان، جهرم و شیراز تشخیص داده شده‌اند (این افراد دارای سابقه سفر به خارج از ایران بوده و در کشور دیگری به بیماری مبتلا شده‌اند).

 

این گزارش تصریح کرده که باقی موارد وارده از خارج کشور(دارای سابقه سفر به خارج) در دانشگاه‌های هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهیدبهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان شناسایی شده‌اند.

 

 تاکنون یک مورد مرگ گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در پایان یادآور شده است که در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد. در هفته سوم تیر ماه سال جاری نیز در شهرستان رامسر استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است./ فارس

ارسال نظر